Reteaua Corect

RECORDUL Guvernului Orban.100 de Ordonanțe de Urgență în 7 luni

„În doar 7 luni, guverul PNL a adoptat deja 100 de Ordonanțe de Urgență, bătând orice record în materie de adoptare a acestui tip de acte normativ!”, scrie avocatul Cristian Winzer, fost secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, pe pagina sa de Facebook, relatează QMagazine.ro.

NOAPTEA, CA HOȚII

„Multe dintre OUG au fost adoptate chiar NOAPTEA (spre exemplu, în noaptea de 04.02.2020 spre 05.02.2020, au adoptat 25 de OUG, între care se regăsea și OUG 25/2020, prin care au vrut să PRIVATIZEZE sănătatea, dar în legătură cu care am semnalat personal CCR că este NECONSTITUȚIONALĂ în ansamblul, iar NU doar parțial, cum invocase în prealabil Avocatul Poporului!), iar majoritatea au fost adoptate FĂRĂ #transparență, FĂRĂ dezbateri, FĂRĂ consultări prealabile, FĂRĂ studii de impact, FĂRĂ avizele legale necesare, etc.”

Klaus Iohannis declara în 28 martie 2018: „#GOLĂNEALA PSD a depășit orice limită. NU e nici în spiritul Constituției, NU servește nici echilibrului democratic în stat ca Guvernul să apeleze la OUG.”

Și la 1 aprilie 2019, tot Klaus Iohannis spunea: „O IMENSĂ PROBLEMĂ a apărut pe parcursul guvernărilor pesediștilor și, între timp, știm ce vrea PSD și cum acționează. Această #imensă problemă, în felul în care guvernează PSD, sunt ordonanțele de urgență”.„Domnule președinte, ce facem cu GOLĂNEALA PNL?”, întreabă autorul postării.

„Nu urmăriți, măcar cu atenție și îngrijorare, această imensă problemă? Nu mai apărați, cu rigoarea și curajul caracteristice, ruleoflaw?

Apropo, ați citit între timp (măcar din curiozitate!) extrasul stenogramei ședinței Guvernului din data de 18 mai 2016 (extras public, declasificat la data de 05.02.2017) care confirmă, dincolo de orice dubiu rezonabil, că ministrul Justiției din guvernul Cioloș, doamna Raluca Prună, a făcut o GOLĂNEALĂ și a promovat un proiect de OUG de modificare și completare a Codului penal și a Codului de procedură penală prin care au fost modificate, FĂRĂ dezbatere publică și FĂRĂ consultarea asociațiilor profesionale cu atribuții și responsabilități în domeniu, 151 articole?!?”, scrie Winzer.

Ludovic Orban, la 4 noiembrie 2019, în plenul reunit al Parlamentului, după votul de învestitură: „Voi EVITA la maxim adoptarea de acte normative prin OUG, voi fi în PERMANENT dialog cu Parlamentul. NU mai putem accepta ca doi-trei oameni să adopte acte normative PE PICIOR, PESTE NOAPTE.”

„Este bine că s-a ținut de cuvânt, nu-i așa?” întreabă retoric avocatul Winzer.

El evocă apoi opiniile Comisiei de la Venetia și pe cele ale experților MCV care condamnă utilizarea Ordonanțelor de Urgență în exces, de care înșiși liberașii se foloseau drept argumente când PSD conducea Executivul, dar care acum par să nu mai conteze.

Comisia de la Veneția (Avizul nr. 950/24.06.2019 – punctul 49): „Cel mai ALARMANT este că guvernul continuă să facă modificări legislative prin ordonanțe de urgență. (…) Această practică SLĂBEȘTE posibilitatea de verificare a guvernului, este CONTRARĂ principiului separației puterilor în stat și PERTURBĂ stabilitatea legislativă. Comisia de la Veneția solicită autorităților române să LIMITEZE DRASTIC folosirea ordonanțelor de urgență (…).”

Raportul #MCV (COM(2019)499 final/22.10.2019) invocă „rezultatele referendumului convocat în mai 2019 de președintele României, la care o majoritate covârșitoare a cetățenilor români s-au exprimat în favoarea propunerilor de consolidare a măsurilor de protecție împotriva corupției și de ÎMPIEDICARE a utilizării ARBITRARE a ordonanțelor de urgență.

Avocatul Cristian Winzer

„Domnule Orban, acesta este rezultatul a ceea ce spuneați că va reprezenta o analiză foarte serioasă a tuturor criticilor, obiecțiilor, solicitărilor și recomandărilor din raportul MCV? Acesta este modul dvs. de acțiune pentru a pune în practică recomandările MCV și ale Comisiei de la Veneția?

Astfel înțelege vremelnicul dvs. guvern să țină cont de punctele de vedere exprimate în cadrul MCV?

#dinABUZînABUZ #dinMANIPULAREînMANIPULARE,” sunt concluziile trase în final de Cristian Winzer.

QMagazine.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.