Reteaua Corect

Reacția lui Tăriceanu după solicitarea DNA privind urmărirea sa penală

Scris de newsreporter in 08 noiembrie 2018 la 10:03, in Politics. 112 vizualizari Intra in discutie Taguricerere, DNA, lazar, reactie, senat, tariceanu, urmarire penala shortlinkhttp://crct.ro/ntyK

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, lider al ALDE, susţine că după ce solicitarea DNA pentru urmărirea sa penală va ajunge la Senat, aceasta va urma traseul procedural pe care îl urmează oricare astfel de cerere, scrie România Liberă.

"Zilele acestea trăim parcă scenariul unei operaţiuni ce s-ar putea intitula "Salvaţi-l pe Lazăr". Un ţăran în civil găseşte o servietă prin câmp şi le-o predă jurnaliştilor cu ochi albaştri. La câteva zile distanţă se reîncălzeşte o ciorbă de mai bine 10 ani şi este aruncată presei ştirea că aş urma să fiu anchetat în cazul Microsoft. Scenariul operaţiunii este atât de ridicol că ar părea neserios şi în filmele din seria "B.D. la munte şi mare". Efectele în spaţiul public sunt însă cât se poate de serioase, aşa că vreau să fac câteva precizări importante. În primul rând, nu s-a primit la Senat vreo solicitare din partea procurorilor, aşa cum se speculează în presă. În al doilea rând, presupunând că va veni, aceasta va urma traseul procedural pe care îl urmează oricare astfel de cerere. În al treilea rând, în timpul guvernării pe care am condus-o nu s-a făcut nicio plată către Microsoft, în cazul licenţelor la care face referire dosarul", a scris Tăriceanu miercuri pe pagina sa de Facebook.

Potrivit liderului ALDE, "contractul a fost semnat în guvernarea Năstase, plăţi s-au făcut în guvernările care au urmat perioadei 2005-2008, dar nu în guvernarea Tăriceanu".

"Hotărârile de guvern, la care văd că face referire o parte din presă, prevedeau începerea procesului de inventariere a licenţelor. Am promovat aceste HG în contextul în care Microsoft ameninţa că va da România în judecată, caz în care riscam ca statul român să piardă mulţi bani. În faţa acestor evidenţe, să vorbeşti despre acuzaţii de mită este lipsit de sens. Ştiu că sunt unii 'la butoane' care se gândesc că îşi pot păstra funcţiile sau oameni politici care mai cred că aşa se câştigă alegeri şi se pun guverne. Istoria recentă ne arată efectele unor astfel de acţiuni antidemocratice, anticonstituţionale şi chiar nelegale. În plan electoral, cei care se credeau viitori beneficiari, au pierdut la vot. Iar când România a fost condusă de un guvern pus printr-o lovitură de stat mascată, toată ţara a avut de pierdut. De aici şi denumirea de 'guvern zero' care va rămâne în cărţile de istorie. Nu în ultimul rând, aceste acţiuni au contribuit la crearea unei societăţi divizate, măcinată de conflicte şi rămasă fără certitudinea unui drum înainte, spre mai bine", a adăugat Tăriceanu.

Liderul ALDE susţine că "în România care se pregăteşte să îşi asume preşedinţia Consiliului UE, aceste tactici nu mai pot funcţiona, nici măcar cât au putut să funcţioneze până acum".

"Adevărul despre protocoale şi abuzuri a fost scos la iveală, iar drumul legislativ al modificărilor pentru reformarea justiţiei şi ruperea legăturii bolnave cu serviciile este ireversibil. România nu se mai poate întoarce la vremurile în care preşedintele Băsescu intervenea pentru numirea anumitor procurori şi îi asmuţea către adversarii politici", a mai scris Tăriceanu pe Facebook, potrivit România Liberă.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.