Reteaua Corect

Reacţia liderilor „rebeli” din PSD după CExN: Cum comentează Firea, Stănescu şi Ţuţuianu înfrângerea

Gabriela Firea a declarat vineri, după opt ore de şedinţă a Consiliului Executiv PSD, că s-a supus la vot doar un punct din scrisoarea nemulţumiţilor, iar votul a fost: 10 voturi ca Liviu Dragnea să facă un pas lateral, 39 să continue şi o abţinere. Vicepremierul Paul Stănescu a declarat, după şedinţa Comitetului Executiv PSD, că nu va pleca nimeni din partid, iar contestatarii, printre care se numără, vor susţine până la capăt scrisoarea asumată în urmă cu câteva zile. Fostul secretar executiv al PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a declarat, vineri, după şedinţa CEX, că a fost prima dezbatere consistentă în Comitetul Executiv Naţional PSD, precizând că scrisoarea privind starea partidului semnată de el, Gabriela Firea şi Paul Stănescu şi-a atins scopul, scrie Mediafax.

Firea: Au fost 10 voturi să facă un pas lateral, 39 să continue şi o abţinere

"S-au spus foarte multe lucruri, am numărat aproape 30 de persoane. Au fost opinii pro şi contra de a da publicităţii starea PSD. Primul câştig al Cex a fost prima şedinţă în care s-a dezbătut cu foarte multă sinceritate, cu argumente logice, toate problemele care ne frământă. Nu a mai avut nimeni acea timorare care a existat până acum şi cred că este de bun augur, că deşi a fost contestată această declaraţie comună, a adus beneficii. Domnul Dragnea a adus doar un punct referirea la domnia sa, dacă să continue sau nu. Au fost 10 voturi să facă un pas lagteral, 39 să continue şi o abţinere. S-a cerut excluderea mea din PSD de primarul Sector 5, fapt care nu a fost supus dezbaterii şi aprobării, la intervenţia lui Dragnea şi Dăncilă, care nu au considerat necesar şi oportun un astfel de punct", a declarat Gabriela Firea, după şedinţă.

 

Înainte de finalizarea şedinţei, informaţiile pe surse anunţau că au fost 60 de voturi pentru Dragnea şi 8 împotrivă. Întrebată de ce numărul este mai mic, Firea a explicat că: "Au mai lipsit. Deci nu au fost prezenţi". A fost completată de Marian Neacşu, care a declarat: "Au fost cinci colegi care nu au venit"

Primarul Capitalei a declarat că va susţine în continuare Guvernul PSD.

"Nu suntem noi cei care vom duce la dărâmarea guvernului PSD-ALDE. Sunt membru al PSD, vicepreşedinte al partidului, am considerat că am trecut etapele statutuare când am ieşit cu afirmaţiile pe care le-am făcut. Nu a fost foarte uşor să venim cu argumentaţiile din acea declaraţie, nu a fost simplu, dar am simţit că e nevoie pentru partid deoarece suntem oameni responsabili, iar toţi suntem în slujba cetăţeanului şi ne-am simţit datori faţă de românii care ne-au votat", a mai spus Firea.

Stănescu: Nimeni nu pleacă din partid. Noi ce susţinem acel document, îl susţinem până la capăt

"Ce spunea doamna prima general, nimeni nu pleacă din partid, toţi rămânem în partid, indiferent dacă se încearcă o excludere sau ceva. Cred că este prima discuţie serioasă pe care o avem şi cu mult curaj. Noi ce susţinem acel document, îl susţinem până la capăt. Adică fără discuţii, nu ne-am schimbat poziţia", a declarat Paul Stănescu, vicepremier.

Gabriela Firea a declarat vineri, după opt ore de şedinţă a Consiliului Executiv PSD, că s-a supus la vot doar un punct din scrisoarea nemulţumiţilor, iar votul a fost: 10 voturi ca Liviu Dragnea să facă un pas lateral, 39 să continue şi o abţinere.

Ţuţuianu: E începutul unei normalităţi, scrisoarea şi-a atins scopul.Contează că ne-am putut exprima

"Apreciez că e prima dezbatere consistentă în CexN al PSD, cred că e începutul unei normalităţi şi cred că scrisoarea şi-a atins scopul, din punctul nostru de vedere. Nu contează numărul de voturi, ci contează că ne-am putut exprima şi contează că Cex devine un organ lucrativ care va fi capabil să ia cele mai bune decizii în viitor", a declarat Adrian Ţuţuianu, după şedinţa CexN.

Marian Neacşu a reiterat ideea potrivit căreia marele câştig este dezbaterea din partid.

"Cel mai important mesaj al organizaţiilor au invitat la menţinerea unităţii partidului. Acest lucru e incontestabil. Faptul că demersul nostru s-a bucurat de atenţia colegilor noştri aproape 8 ore, asta înseamnă că a fost un demers serios. Aceştia vor veni la muncă şi îşi vor vedea de treabă (parlamentarii care au zis că ar intra în grevă – n.r.)", a declarat Marian Neacşu.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.