Reteaua Corect
Sorin Rosca Stanescu

Razboiul procurorilor

Peste cateva zile, vor fi finalizate alegerile pentru locurile vacante la Consiliul Superior al Magistraturii. Pe masura ce ne apropiem de scandenta, batalia care se desfasoara pentru sectiunea procurori se transforma intr-un veritabil razboi subteran. Intrucat politica intervine masiv in ecuatie, nu se intrevede un deznodamant firesc. Va avea loc, din nou, o instalare pe algoritm politic dar si in functie de interese de alta natura, contrare spiritului unei justitii libere. Si in acest balamuc, un procuror, Mihai Betelie, are un comportament cel putin straniu.

Mihai Betelie este unul dintre cei patru candidati pentru o pozitie in CSM. In acelasi timp, relativ recent el a infiintat o asociatie a procurorilor. De fapt, un fel de sindicat. Pe care il prezideaza. In urma cu o luna, o luna si ceva, domnul Mihai Betelie parea un personaj vertical, animat de dorinta sincera de a contribui la apararea intereselor procurorilor in primul si in primul rand in raport cu imixtiunile de natura politica, cu actele de presiune exercitate asupra acestora in sensul manipularii anchetelor si in ideea unor alegeri cat mai corecte si transparente a reprezentantului lor in CSM. Apoi si-a schimbat brusc parerea. Atitudinea sa a devenit si ea total diferita. Domnul Mihai Betelie cred ca a sarit in cealalta extrema. Si afirm acest lucru nu bazandu-ma pe faptul ca si-a permis ca, in numele Asociatiei Procurorilor, sa elaboreze si sa difuzeze un comunicat impotriva mea. Ca si cand eu as fi inamicul numarul unu al statutului acestei profesii. Si nici macar nu vreau sa ma leg de faptul ca Mihai Betelie a devenit, prin respectivul comunicat, incompatibil. De ce? Pentru ca, iata, el este unul dintre cei patru candidati pentru Consiliul Superior M. In calitatea sa de reprezentant al procurorilor, trebuia sa se abtina sa se apere pe sine de presupusele acuzatii ale unui jurnalist.

In realitate, procurorul Mihai Betelie nu numai ca transpira pentru a obtine castig de cauza in data de 29, cand urmeaza sa aiba loc un fel de pseudo-alegeri, ci relativ recent, cam de cand si-a schimbat si abordarea asupra mecanismelor de constituire si de functionare ale acestei institutii, dar a inceput sa participe la manevrele oculte pe care eu le incriminam. Adica joaca la doua capete. Daca intra in finala, respectiv in turul doi, intr-o pozitie secunda, adica in urma procuroarei Florentina Gavadia, sustinuta de Chiujdea, atunci este gata sa faca un pas inapoi.

Ce primeste domnul Betelie la schimb? Primeste functia de secretar general al CSM. Putere. Un salariu mare. Sporuri. Sofer la scara. In total, putem cantari argintii. Ei ar valora circa 20.000 lei. Lunar.

Dar exista si o capcana. Se numeste Dan Chiujdea. Fost membru CSM. Si care acum sta in spatele alegerilor. O eminenta cenusie. Un fel de cadrist. Si ce incearca sa faca Chiujdea? Fie sa-si plaseze un om ca membru in CSM pentru a-si largi spatiul de manevra, fie sa prezerve pentru el insusi functia de secretar general CSM. Ceea ce pentru Mihai Betelie poate reprezenta un veritabil hadicap.

Voi reveni cu noi demersuri jurnalistice, introducand in telenovela CSM personaje cum este Tulus, seful Sectiei I la DNA, finul lui Chiujdea, Catalin Voicu care, desi e dupa gratii, nu e strain de acest tambalau, Crinuta Dumitran, sefa de la ANPR, Ion Oltean, mare mahar PD-L si chiar si Lia Palade, procuror general al Curtii de Apel Bucuresti. Si, cu voia dumneavoastra, ultimul pe lista ar fi insusi domnul Coldea, adjunctul de la SRI care, de fapt, conduce serviciul secret.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.