Reteaua Corect

Raportul procurorului special Robert Muller

La 22 martie 2019, R. Muller a predat Raportul Final de 400 pagini lui W.Barr, după 675 de zile sau 22 de luni de investigații, $25 milioane cheltuială irosită, 500 de audieri, dar fără pronunțare de condamnare pentru ”collusion” sau obstrucția în justiție, lăsând decizia lui William Barr. Când Bill Barr a exoanerat pe Trump de orice crimă – o fot o nespusă dezamăgire pentru toți dușmanii lui Trump - Barr a fost convocat de Camera Deputaților, acolo a fost considerat agentul lui Trump. La urmă, și R. Muller a fost convocat și la audieri cu toate că predase Raportul, dar care pentru stânga nu era mulțumitor.

Când Bill Barr s-a prezentat la Senat, convocat de  Lindsay Graham, Președintele Comitetului Juridic, acesta, după audieri,i-a cerut lui Barr începerea investigării originei ideii de collusion, cât și despre motivul spionării campaniei Trump, caz, numit dintr-o dată ”Spygate,”  dar și cu activitatea membrilor DOJ și FBI. (Adaug faptul: în cadrul FBI se discutase cu colegii din DOJ despre o lovitură ilegală de a destitui pe Trump în baza Amendamentului 25 al Constituții). Ulterior Bill Barr a numit Procuror Independent pe John Durham pentru investigare.

 

Infine, la 22 martie 2019, Robert Muller a predat Raportul său Procurorului General Bill Barr fără a fi găsit dovezi de collusion, cu rușii la alegerile prezidențiale din 2016. Raportul Final, a apărut după 675 de zile sau 22 de luni de investigații și a costat $25 milioane irosite și fără o propunere de condamnare.   Vestea a fost o mare dezamăgire pentru toți dușmanii lui Trump: democrații din Congres, din Deep State, mișcarea ”Resistance,” sau ”Never  Trumpers” și evident majoritatea mass-mediei.

Ca urmare, B. Barr a fost chemat de două ori în Congres. Prima data la Cameră, unde a dat informații despre primirea Raportului și a doua oară despre condițiile publicării - în speță după patru zile, după eliminarea textelor clasificate.

Raportul publicat a fost difuzat la librării de unde l-am cumpărat imediat. Am văzut că are 400 pagini și împărțit în două părți numite volume. Primul volum dedicat cazului collusion cu rușii, concluzia lui Muller fermă arată inexistența unei crime și nevinovăția Campaniei lui Trump. Citind m-am convins că Moscova a foat intens implicată în alegerile americane din 2016, dorind în mod special pătrunderea, comunicarea cu oferte de asistenă către membrii din Campania|Trump, dar aceaști au refuzat orice colaborare. Astfel Muller neavând nici o evidență în vederea unei conspirații cu Guvernul rus nu a putut incrimina. 

Iar volumul al doilea, despre obstrucția în justiție, fiind un text lipsit de conținut juridic, redând doar multe comunicări din Casa Albă și în care concluzia lui Muller este mai mult decât ambiguuă.  Reproduc explicația sa: ”Deoarece am determinat  să nu luăm  o decizie tradițională de procuror, nu am tras o concluzie finală despre comportarea Președintelui. Evidența obținută despre intențiile și acțiunile Președintelui prezintă probleme dificile care ar trebui rezolvate, dacă acționam în calitate de procuror tradiționl. Dacă într-adevăr Președintele   nu a comis nici o obstrucție în justiție am face această declarație, dar considerând standardele aplicabile legale, am fost împiedicați să luăm o decizie.” Astfel, raportul nu ajunge la concluzia că Președintele a comis o crimă, dar nici nu îl exonerează. Deci, Muller a lăsat Procurorului General B. Barr să tragă concluzii privind obstrucția în justiție, cu toate că ar fi fost misiunea sa s-o facă după 22 de luni si $25 milioane cheltuială, evident a căutat s-o evite.

Nu am fost mirată de atitudinea ambiguuă a lui Robert Muller, considerând situația în care se afla, pe de o parte ca jurist onorabil față de W. Barr cu care se cunoștea de ani de zile și, pe de alta, față de foștii colegi-prieteni din DOJ și FBI, considerând că fostul director J. Comey dorise ca Muller să fie numit de Rod Rosenștein ca inspector special de investigare a lui Trump, în speranța de a-l îndepărtaca Președinte și,  totodată, a salva pe toți cei care au abuzat puterea din administrația Obama în favoara lui Hillary Clinton.

Deci, obligația de a trage concluzia nevinovăției lui Trump a fost deferită lui William Barr, care a hotărât ca împreună cu adjunctul său Rod Rosenstein - care supraveghiase investigația lui Muller timp de 22 luni – să decidă. Ambii au hotărât că nu exista crima obstrucției în justiție. Stupoarea și indignarea stângii, s-a transformat imediat în desconsiderarea lui B. Barr, Ministrul Justiției și Procuror General al Americii!!!

Apoi, la 30 aprilie, după ce raportul fusese publicat oficial, Bill Barr a fost invitat la Senat în cadrul Comitetului Judiciar, unde Președinte este Senatorul republican Lindsey Graham. Întrebările și explicațiile au fost despre hotărârea lui Barr de a nu acuza pe Trump cu crima obstrucției. În timpul audierilor, pe care le-am ascultat timp de cinci ore fără întrerupere, curios a fost - după cum a relevat Senatorul Ted Cruz - că   ”problema rusească” dispăruse, după ce timp de peste doi ani nu am auzit decât despre collusion cu rușii. Dar dintr-o data democrații socialiștii din Senat au devenit interesați numai de obstrucția în justiție și faptul că Barr a tras concluzia de nevinovăție a lui Trump. Limbajul din timpul audierilor a fost lipsit de demnitate, atacând vehement pe B. Barr pentru concluzia luată de a exonera pe D.Trump. Dar, la încheierea audierii când a luat cuvântul Senatorul L. Graham, acesta a avut decența să ceară scuze lui B. Barr pentru felul cum a fost atacat.

 În uma audierii s-au conturat două aspecte:

1), democrații, având suspiciuni față de hotărârea lui B. Barr i-au cerut demisia fiind considerat ca agent a lui Trump. Și, au cerut audierea lui Muller în speranța găsirii unui motiv de condamnare contra lui Trump privind obstrucția în justiție (cu toate că obținerea în Senat a unei majorități de două-treimi de voturi ar fi problematică).

2) Senatorul Republican Lindsey Graham a conchis că:

a) Procurorul Special Robert Muller a prezentat raportul după 22 de luni, cu 500 de audieri, cheltuind 25 milioane de dolari, fără să pronunțe o condamnăre -   investigarea Președintelui Trump este considerată a fi încheiată; și că,

b) va urma investigarea întreprinsă de către DOJ și Procurorul General William Barr -  împreună cu raportul înaintat de Inspectorul General M. Horovitz și de Procurorul John Uber -  despre originea ideii de collusion, cât și despre activitatea membrilor DOJ și FBI, cu alte cuvinte, investigarea foștilor investigatori care au abuzat puterea.  Din nou a fost mare stupoare în cadrul mass-mediei dezamăgite.

Imediat după audierea din Senat, a doua zi la 1 mai, Procurorul General William Barr a fost chiemat din nou de membrii din Camera Congresului la audiere însă de asistenții acestora. Evident că el a refuzat, lăsând în urmă nemulțumirea socialiștilor care caută cu orice chip impeachment-ul Președintelui Trump.  Când? Tocmai când economia înflorește zilnic, cu salarii și numărul locurilor de muncă mărite și cu somajul cel mai scăzut din ultimii 49 de ani.

De asemenea Robert Muller a refuzat să vină la Congres, dar miercuri 29 mai, a vorbit câteva minute  în cadrul DOJ în fața ziariștilor dar fără a răspunde la întrebări. El a repetat faptul că cu privire la collusion au existat eforturi multiple din partea rușilor de a se implca în alegerile din 2016, dar fără cooperarea Campaniei Trump. Iar cu privire la obstrucția în justiție,  fără a lansa o bombă,Muller totuși a dat același semnal ambiguu, spunând că n-a avut destulă evidență să vină cu o incriminare oficială, dar că asta nu însemnă că Trump nu a comis o obstrucție. Astfel lăsând aceiași portiță deschisă pentru satisfacerea stângii din Congres cât și mass-media supraexcitată, de a contiua posibilitatea unui impeachment.

În urma declarației Muller, Tom Fitton de la Judicial Watch a spus că așa o atitudine ambiguuă nu fusese deloc misiunea care a avut-o și că ar trebui să fie chemat și audiat în fața Congresulu pentru explicații de etică.

 După cererea lui Lindsay Graham și a Republicanilor din Congres, Procurorul General W. Barr a luat măsuri, numind la 13 mai, pe John Durham Procuror Independent, spre a investiga începutul zvonului collusion și motivul spionării campaniei Trump, caz, numit dintr-o dată ”Spygate,” privind cel mai mare abuz de putere in istoria juridică a SUA,

Scurt timp după aceea, Andrew McCabe, cel care o investiga în 2015 pe Hillary, într-un interview la TV, cred că CBS, a admis că știa că nu exista  legătura lui Trump cu rușii și totodată atunci el a admis că avusese loc o discuție cu colegii din DOJ în vederea unei lovituri ilegale de a destitui pe Trump în baza Amendamentului 25 al Constituții, care prevede că ”În caz de îndepărtare a Președintelui fie în caz de moarte sau destituire,  Vice Președintele va deveni Președinte.”

 

(Capitolul al 10-lea din cartea „Evoluția mișcării de stânga în SUA și Donald Trump”, de Simona M. Vrăbiescu Kleckner)

Mai jos puteți accesa:

Capitolul 1

Capitolul 2

Capitolul 3

Capitolul 4

Capitolul 5

Capitolul 6

Capitolul 7

Capitolul 8

Capitolul 9

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.