Reteaua Corect

Raport: Putin își schimbă abordarea față de războiul din Ucraina

Scris de newsreporter in 17 ianuarie 2023 la 11:27, in Politics. 486 vizualizari Intra in discutie Taguriabordare, isw, raport, razboi, rusia, ucraina, vladimir putin shortlinkhttp://crct.ro/nAKQ

Rușii vor extinde armata, o vor reforma și vor actualiza baza de apărare și industrială. În plus Putin, pe fondul sprijinului din ce în ce mai mare pentru război, centralizează controlul asupra forțelor armate în mâinile sale, relatează Ziare.com.

În următoarele șase luni, Rusia va încerca să oprească valul de succese al forțelor ucrainene pe front și se va concentra să preia inițiativa în război. Până astăzi, după 11 luni de invazie pe scară largă, Moscova nu a reușit să-și atingă niciunul dintre obiectivele operaționale, dar chiar și așa, Kremlinul nu are planuri de a opri războiul, potrivit ultimului raport al Institutului pentru Studiul Războiului.

„Trupele ruse nu au reușit să cucerească Kievul, precum și regiunile Donețk și Lugansk, să-și mențină cuceririle în regiunea Harkov sau în orașul strategic Herson. Campania rusă de atacuri cu rachete asupra infrastructurii critice a Ucrainei nu a provocat consecințe operaționale semnificative sau demoralizarea asupra societății ucrainene, pe care Kremlinul probabil a căutat-o, se arată în raport. „Putin și înalți oficiali ai Kremlinului continuă să repete că Rusia nu și-a abandonat obiectivele maximaliste, în ciuda înfrângerilor Rusiei pe câmpul de luptă."

Analiștii notează că, deși Putin nu renunță la război, el schimbă fundamental aspecte ale abordării Rusiei față de acesta, aplicând mai multe direcții noi de efort. Există indicii care confirmă faptul că liderul de șa Kremlin își intensifică munca pentru a aduna noi forțe pe termen scurt, cât și pe termen lung, care să continue ostilitățile.

 

Rusia încearcă să creeze o forță armată de două milioane de oameni

 

„Putin și Ministerul rus al Apărării au anunțat planuri de a extinde dramatic armata regulată a Rusiei prin crearea de noi divizii, restabilirea districtelor militare din vestul Rusiei care au funcționat înainte de 2010 și creșterea vârstei de recrutare – toate acestea indicând intențiile Rusiei... de a reforma armata rusă pentru a conduce ostilități convenționale pe scară largă..., notează analiștii. Armata rusă păstrează personal mobilizat pentru utilizare viitoare - aceasta este o abatere de la abordarea inițială a Kremlinului, care viza trimiterea rapidă a celor nepregătiți pe front.”

Mai mult, Federația Rusă încearcă să-și restabilească baza de apărare și industrială. În prezent, există discuții că autoritățile ruse ar putea naționaliza întreprinderile de apărare pentru a susține eforturile de război.

ISW mai notează că Putin va centraliza controlul asupra conducerii războiului în mâinile sale. În paralel cu aceasta, sprijinul pentru război crește în spațiul informațional - se reînvie narațiunile potrivit cărora existența unei Ucraine independente amenință suveranitatea și cultura Rusiei, așa că Rusia recurge la „autoapărare”.

Serviciile secrete ucrainene au avertizat deja că Rusia se pregătește pentru un război lung. În ultimele luni, din ce în ce mai mulți factori indică faptul că Federația Rusă trebuie să treacă pe „șinele războiului” și să își pregătească societatea pentru un astfel de scenariu.

De asemenea, Ministerul Apărării al Ucrainei a raportat că Rusia încearcă să creeze o forță armată de două milioane de oameni. Federația se pregătește să anunțe un nou val de mobilizări după sărbătorile de Anul Nou.

Ziare.com

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.