Reteaua Corect
Sorin Rosca Stanescu

Ramai sanatoasa cucoana, imi iau geamantanul si plec

Cam acesta este singurul titlu care imi vine in cap. Pentru un demers editorial inedit. Cucoana este penitenciarul Rahova. Unde am stat pana in prezent. Mai bine de o luna. Acum, imi fac bagajul si plec. La Jilava. Intr-un alt „local” istoric. Care, intr-o buna zi, macar o sectie a lui se va transforma in muzeu. Muzeu deschis publicului larg.

Nu stiu cum este la Jilava. Dar, voi afla. Ceea ce stiu cu siguranta este ca ma despart de politicii din Rahova. Sunt multi si nu doresc sa-i nominalizez aici pentru ca nu le-am cerut permisiunea. La Jilava sunt, insa, cu certitudine, si mai multi. Ii intalnesc cu placere. De la fiecare dintre ei voi avea de aflat lucruri extrem de interesante. La fel cum s-a intamplat la Rahova. In fiecare zi m-am delectat cu dizertatiile unui academician. Care este si doctor Honoris Causa. Are peste saisezi de ani si vreo opt ani de condamnare. Este suta la suta politic. Unul dintre cei mai mari nutritionisti ai Romaniei. Ii ascultau opiniile, cu mult respect, fosti ministrii si chiar un viceprim-ministru. Sportivi faimosi in intreaga lume, bagati si ei la politici, incearca sa-si amelioreze viata de zi cu zi urmandu-i sfaturile. Academicianul se roaga, in fiecare zi, inclusiv pentru acei procurori si acei judecatori care si-a batut joc de el.

Ma astept ca la Jilava sa fie la fel de interesant. In definitiv, si acolo se afla specialisti de prima marime in domeniile lor.

Dar cand cred ca acolo, cu certitudine, vom avea, intr-o buna zi, un muzeu, nu ma gandesc la politicii de azi. Ci la politicii de ieri. Cu care unul ca mine nici macar nu poate indrazni sa se compare. Acolo, s-au stins, ca niste lumini drepte, multi dintre cei care au fost crema intelectualitatii acestei tari, luptatori de prim rang pentru democratie. Zdrobiti de cizma comunista. Insa, spiritul lor a ramas viu. Mult mai viu decat poate fi exprimat prin exponatele viitorului muzeu. Totusi, intr-un colt, sunt sigur ca se vor afla si ciuruitii regimului Traian Basescu.

Nu stiu in cate zile voi avea, din nou, acces la telefon pentru a continua sa scriu. S-ar putea sa existe o pauza. Va asigur ca va fi foarte scurta. Pe curand!

Comentarii (1):
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.