Reteaua Corect

Radu Golban, scrisoare deschisă către președintele Klaus Iohannis

Politologul și economistul Radu Golba cel care a descoperit datoria Germaniei către BNR și care, recent, a solicitat Puterilor Aliate o reacție fermă cu privire la actul de reînființare a unei organizații naziste în România, i-a transmis președintelui Klaus Iohannis o scrisoare deschisă.

Redăm în cele ce urmează, integral, scrisoarea deschisă semnată de Radu Golban:

Domnule președinte,

Vă scriu în calitate de cetățean român și de cetățean european care își respectă obligațiile față de statul de drept, din dorința de a trăi în siguranță, într-o lume în care justiția este înfăptuită corect, în spiritul și în litera legii. Și, în consecință, solicit ca instituțiile statului de drept să își respecte cu aceeași strictețe obligațiile față de mine, ca și față de orice alt cetățean român.

Vă scriu acum, când sunteți în plin exercițiu al demnității de șef al statului român, despre acțiunile domnului Klaus Iohannis, în dublă calitate de Primar al Municipiului Sibiu și de Președinte al Forumului Democrat al Germanilor din România, pe care sper să le vedeți într-o altă lumină de la înălțimea funcției de Președinte al României. Al cărui rol fundamental este de a apăra interesele statului și ale cetățenilor români mai presus de orice. Prin mecanismele fundamentale ale democrației, garantând independența justiției, așa cum ați declarat și susținut în repetate rânduri.

Vă scriu pentru a vă informa că mecanismele statului de drept au fost grav alterate când FDGR, cu președinte Klaus Iohannis, a dat în judecată Primăria Municipiului Sibiu, reprezentată de primarul Klaus Iohannis, cu scopul de a solicita calitatea de „succesor al titlului de Grup Etnic German” a FDGR și, ulterior, restituirea patrimoniului acestei organizații dizolvate pentru caracterul său prohitlerist, la solicitarea expresă a Puterilor Aliate, prin tratatele de pace la care România este parte.

În același timp, doresc să menționez că afirmația de mai sus nu este doar opinia mea personală, ci o concluzie impecabil argumentată în termenii dreptului public, de specialiști internaționali cu o excelentă reputație în acest domeniu de expertiză.

Aceeași concluzie este împărtășită de Ministerul Public, pe care dumneavoastră îl apărați și susțineți acum, acordându-i girul de încredere al instituției prezidențiale, care a atacat în 2010 decizia prin care instanța a acordat FDGR calitatea de succesor în toate drepturile al GEG, argumentând că (citez) „instituțiile statului pârâte în cauză (Municipiul Sibiu și Consiliul  Local al Municipiului Sibiu) au fost apărate cu rea-credință în cursul judecării cauzei, fiind reprezentate de aceeași persoană, Klaus Werner lohannis, Primarul Municipiului Sibiu, care are și calitatea de președinte al FDGR”.

Mai mult decât atât, Ministerul Public a constatat că statul român, pe care îl reprezentați acum la cel mai înalt nivel, nu a fost apărat în cursul judecării cauzei, când această sarcină îi revenea primarului Klaus Iohannis.

Și mai grav decât atât, Ministerul Public a arătat că sentința atacată este criticabilă și pentru faptul că a fost dată cu încălcarea Convenției de Armistițiu încheiată în 1944, între România pe de o parte și Puterile Aliate, cu ocazia încheierii războiului.

Prin această convenție, menționează chiar procurorii, Statul Român se obliga la art. 15 să dizolve imediat toate organizațiile pro-hitleriste de tip fascist aflate pe teritoriul românesc, GEG fiind desființat ca efect direct al Convenției.  Prin urmare, se arată în cererea de revizuire, „FDGS nu ar putea fi declarat continuatorul unei organizații pro-hitleriste de tip fascist, desființată în mod legal, fără a se încălca actele normative menționate mai sus și aflate și în prezent în vigoare”.

La acel moment, stimate domnule președinte al României, ați solicitat, în dubla calitate de reprezentant al statului român, ca primar al Sibiului, și de președinte al FDGR, respingerea cererii de revizuire înaintată de Parchet, invocând excepția tardivității și excepția inadmisibilității, respectiv respingerea acțiunii ca nefondată.

Instanța v-a dat satisfacție, închizând ochii la toate argumentele Parchetului. Care ar fi spulberat excepția tardivității în orice stat de drept din lume. Pentru că, într-un stat de drept în care justiția este independentă, instanța nu ar fi acceptat excepția tardivității într-o chestiune juridică ce ține de încălcarea tratatelor de pace (în vigoare) la care România este parte.

V-am comunicat toate aceste lucruri cu speranța că acum, din perspectiva de șef al statului român, veți avea o cu totul altă poziție în calitate de apărător al statului de drept decât din calitatea de reprezentant al statului ca primar al Sibiului sau din calitatea de reprezentant al FDGR. Și că veți găsi o soluție mult mai viabilă pentru a apăra în mod egal interesele cetățenilor români, indiferent de etnie, cu respectarea tratatelor de pace și a obligațiilor externe pe care România și le-a asumat prin acestea.

                                                                                                       Cu deosebit respect,

                                                                                                       Radu-Eugen Golban

1.

Cum reparăm ce a stricat Iohannis?

Publicat in 01 februarie 2018 la 11:59

Având acum și expertize efectuate de proeminenți specialiști în drept internațional public, știm cu certitudine următoarele. 1). Solicitând ca, pe cale judecătorească, Forumul Democrat al Germanilor din România să fie declarat ”succesorul de drept a tuturor instituțiilor și organizațiilor germane care au fost desființate prin constrângere”, Klaus Iohannis a solicitat de fapt ca FDGR să devină succesorul Grupului Etnic German, organzație declarată criminală și scoasă în afara legii în 1944. 2). Beneficiind de o hotărâre judecătorească a unei instanțe din Sibiu, pe care primarul orașului, tot Klaus Iohannis, nu a atacat-o, FDGR a intrat ulterior în posesia tuturor proprietăților confiscate de statul român prin scoaterea în afara legii a Grupului Etnic German. 3). Au fost încălcate flagrant dispozițiile Tratatului de Pace și ale Convenției de Armistițiu la care România a fost parte. 4). Statului român i-au fost create uriașe prejudicii. Ce e de făcut?

2.

Golban și noi contra FDGR și Klaus Iohannis

Publicat in 01 februarie 2018 la 10:34

”Nu știu cîtă minte au comunicatorii PSD pentru a sări pe noul subiect. Dar exact în ziua în care Klaus Iohannis anunța că va lupta pentru Legile Justiției pînă cînd își va da duhul politic, în presa română cea flecăreață a apărut scrisoarea lui Radu Golban adresată cancelariilor europene”, scrie jurnalistul Cornel Nistorescu într-un editorial publicat în Cotidianul și pe care îl redăm integral.

3.

Iohannis îl reîncarnează pe Hitler

Publicat in 31 ianuarie 2018 la 12:01

Forumul Democrat al Germanilor din România, condus la acea dată de Klaus Iohannis, a solicitat unei judecătorii din Sibiu să-i fie recunoscută calitatea de succesor al Grupului Etnic German, care fusese scos în afara legii și desfințat, constatându-se că a fost o organizație criminală nazistă. În consecință, în 1999 s-a dispus retrocedarea către FDGR a întregului patrimoniu intrat în posesia statului în 1948. Grupul Etnic German, care fusese creat în 1940, la presiunea Berlinului, printr-un decret semnat de mareșalul Ion Antonescu și având drept purtător de cuvânt Partidul Nazist, i-a transformat pe etnicii germani în luptători SS, circa 80.000 și a sfârșit prin a fi declarat drept organizație criminală de către Puterile Aliate, atât prin Tratatul de Pace cât și prin Convenția de Armistițiu. Anterior, Grupul Etnic German confiscase o uriașă avere aparținând de drept sașilor, Bisericii Evanghelice și Catolice, numeroaselor familii de evrei și chiar de români deposedate cu forța de bunurile lor.

4.

Nucleara lui Golban pe capul lui Iohannis

Publicat in 30 ianuarie 2018 la 17:14

Profesor doctor Radu Golban, stabilit în Elveția și autor al mai multor tratate de economie, lansează o adevărată bombă nucleară împotriva lui Klaus Iohannis. El a apelat la doi reputați specialiști din Germania și din Elveția în drept internațional public, iar aceștia au elaborat ample expertize prin care demonstrează că România a încălcat în mod flagrant atât tratatul de pace încheiat de Marile Puteri după cel de-al Doilea Război Mondial cât și Convenția de Armistițiu. Nici măcar fosta Germania Federală sau Uniunea Sovetică nu și-au permis în timpul Războiului Rece să ignore aceste documente internaționale.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.