Reteaua Corect

Radu Golban îl mitraliază pe Klaus Iohannis

Economistul Radu Golban l-a atacat dur pe președintele Klaus Iohannis într-un material postat în „The Times of Israel”,a cărui variantă în limba română o postăm integral în cele ce urmează.

Dacă Klaus-Werner Iohannis, președintele statului român, Berlinul sau UE refuză să își mute ambasadele la Ierusalim, este evident că unii au interpretat legea internațională deasupra securității pe termen lung a Israelului. Ignoranta capitalelor occidentale demonstrează că, consecințele și câștigurile teritoriale ale celor două războaie cruciale și existențiale la care Israelul a fost tras inuntru, nu sunt pur și simplu acceptate. Forma actuală a Pax Germanica înseamnă, de asemenea, impunerea unei schimbări de percepții, îmbunătățirea perpetuatorului a două războaie mondiale în rolul de pacificator. Va insista cu încăpățânare asupra dreptului internațional, mai devreme sau mai târziu forțând Israelul să facă concesii teritoriale? De ce blochează relocarea ambasadei, dacă admite cu adevărat cine a câștigat războaiele arabo-israeliene? Simplul refuz al șefului statului român de a muta Ambasada României la Ierusalim, fără a oferi motive temeinice, este lipsit de respect. Acesta arată că, în opinia sa, Israelul ar putea avea relevanța unei mici insule îndepărtate, despre care nu s-a auzit niciodată, care nu merită o explicație. Sau pur și simplu că nu este în stare, în cazul în care instrucțiunile, așa cum a speculat recent, provin din Berlin. Știm că, timp de doisprezece ani, Iohannis a fost președintele FDGR (Forumul Democrat German din România), care s-a declarat în timpul președinției sale, succesorul legal al GEG (Deutsche Volksgruppe), o fostă organizație nazistă interzisă. Deși statutul său stipula că deciziile politice aparțin Germaniei NSDAP (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei), decizia sa de astăzi ar putea fi luată și în Germania.

 

Președintele american Donald Trump a făcut un pas înapoi în ceea ce privește relocarea ambasadei americane la Ierusalim și recunoașterea suveranității israeliene asupra înălțimilor Golan. Este inacceptabil ca frontierele coloniale din Orientul Mijlociu să fie încă o chestiune, deoarece o coaliție anti-Israel a încercat în mai multe războaie să distrugă Israelul. Timp de decenii, Europa a dezbătut despre o pace care pur și simplu nu se întâmplă, pentru că ar face ca Israelul să se retragă din teritoriile ocupate în schimbul păcii, ca un fapt nemaivăzut. Această mantră a fost tăiată de Donald Trump. El se opune părerii Berlinlui, distrusă de dominația sa economică din Europa, că o Germanie asediată care demonstrează aroganța unui câștigător își exportă conceptul de pace în Orientul Mijlociu. Pentru că, un Pax Germanica din Orientul Mijlociu prin ușa din spate ar putea fi tradus ca încurajând unii dintre vecinii ostili ai Israelului să încerce să amenințe existența țării, pentru că nu va fi niciun preț pe care să-l plătească. În plus, legea germană de ascultare a fost întotdeauna un instrument care să servească drept scuză pentru aproape orice, de la Genocid la Realpolitik. Este o formulă care permite legăturile istorice germane-arabe de lungă durată să continue într-o manieră nedetectabilă.

 

La fel ca și Max von Oppenheim, spionul și agitatorul german din Orientul Mijlociu la sfârșitul secolului al XIX-lea, care era poreclit "Abu Jihad". El a propus imparatului ca, pentru a face placut Berlinul triburilor arabe, el ar trebui sa construiasca un mausoleu pentru Saladin in Siria. Canonizarea politică a unui vechi războinic arab nu a rămas nerecompensat. Presa arabă chiar s-a întrebat dacă maiestatea sa s-ar putea converti la islam. Dar lecția a fost una valoroasă, pentru că mai mult de un secol mai târziu, Berlinul urmărește calea recomandată de Oppenheim și garantează pentru sine privilegiul de prietenie cu lumea islamică prin lingușire.

 Sămânța răutăcioasă plantată de agentul Oppenheim, care a combinat principiul războiului sfânt cu ghimpele germane, cunoscută sub numele de "autodeterminare", a rămas ferm încorporată în nisipurile deșertului până în prezent. Agentul Berlinului i-a sugerat împăratului: "Frățiile trebuie să fie aduse în prim plan prin mijloace religioase. Multe mici lovituri de stat și atacuri pentru a asigura un răspuns aspru care va genera pagube colaterale grele. "Aceste cuvinte par a fi fost rostite cu câțiva ani în urmă, când, prin mici" izvoare arabe ", regiunea Orientului Mijlociu a fost destabilizată. O mare parte a procesului inutil de pace până acum pare similar cu recomandările lui Oppenheim. Pasul Americii de a aduce claritate și o alternativă la un proces de pace blocat, îi obligă pe alții să urmeze exemplul Washingtonului sau să-și recunoască sincer preferințele cu bagajul istoric ostil. Israelul ar trebui să ceară ca Europa să fie recunoscută ca si câștigătoare a acelor războaie în care a av

Articolul lui Radu Golban în varianta engleză poate fi consultat aici

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.