Reteaua Corect

Războiul împotriva lui George Soros ia o întorsătură neașteptată! Viktor Orban, întâlnire ISTORICĂ

Ungaria se pregăteşte să îl primească pe prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, o vizită istorică de pe urma căreia premierul Viktor Orban speră să aibă de câştigat pentru a contracara criticile care denunţă un antisemitism latent în cruciada sa împotriva miliardarului George Soros, relatează luni AFP, potrivit Agerpres, citat de Ştiripesurse.ro.

Aşteptat la Budapesta luni seară după deplasarea sa în Franţa, Benjamin Netanyahu se va întâlni cu omologul său marţi în cadrul primei vizite a unui lider israelian în Ungaria de la căderea comunismului în 1989.

Miercuri, prim-miniştrii ceh, slovac şi polonez vor participa de asemenea la întâlniri cu Netanyahu în capitala ungară, prezentându-i prim-ministrului israelian un front de ţări unite împotriva politicii de imigraţie a Uniunii Europene şi solidare cu preşedintele american Donald Trump, aşa cum este Benjamin Netanyahu. 

Netanyahu se poate aştepta la mai multă înţelegere din partea acestor guverne din Europa de Est, "mai omogene în opoziţia lor faţă de fluxurile de migraţie şi frica lor de extremismul islamist", consideră Raphael Vago, specialist în această regiune la Universitatea din Tel Aviv, într-o declaraţie pentru France Presse. 

Vizita lui Benjamin Netanyahu în Ungaria a fost precedată de o vie polemică cu comunitatea evreilor din această ţară, care numără aproximativ 100.000 de persoane, una dintre cele mai mari din Europa.

Aceasta din urmă a acuzat guvernul de dreapta conservator al lui Viktor Orban că stârneşte antisemitismul cu o nouă campanie declanşată împotriva lui George Soros, evreu născut în Ungaria care a emigrat în SUA, al cărui chip a apărut pe afişe timp de cincisprezece zile în întreaga ţară, pentru a denunţa presupusele sale acţiuni în favoarea imigraţiei. 

"Vizita lui Benjamin Netanyahu îl poate ajuta pe Orban, arătând că această campanie împotriva lui Soros nu este antisemită", explică analistul politic ungar Csaba Toth pentru AFP. 

Viktor Orban l-a numit pe omul de afaceri american drept principal inamic al Ungariei şi a lansat de la începutul anului o serie de acţiuni şi mesaje pentru a-l discredita. Suporterii săi consideră că Soros promovează o societate liberală şi progresistă sprijinind multe ONG-uri, în timp ce el este considerat de oponenţii săi ca un agitator ce încearcă să destabilizeze guvernele cu ajutorul miliardelor sale de dolari.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.