Reteaua Corect
Stelian Tanase

Răfuieli și reglări de conturi

Liviu Dragnea, bine dispus – de vreme ce reușise să vorbească fără să se poticnească prea tare – intreaba la sfirșitul discursului lui ca Tartuffe – dacă delegații doresc să le fie șef în continuare. Daaaaa! Aplauze! Muzicaaa! Finalul din „O scrisoare o pierdută” la indigo. Dragnea a fost ales o dată prin referendum în partid, a două oară prin aclamații. Niciodată prin vot.

Am avut două săli. Una se lăfăia în rîndurile din față. Superbogații și grangurii (înțoliți cu haine scumpe, de firmă, cu bijuuri de mii de euro ) ca pe un catwalk. De la rindul zece încolo, sărăntocii, baza partidului. Au fost aduși cu autobuzele, nu au sosit cu limuzină și sofer. Toți se bucură atunci cind Dragnea își ia fericit aplauzele. De ce ? Pentru că s-a terminat congresul. Vor merge acasă fără oase rupte. Au scăpat cu bine, nu sunt pe lista neagră, nu și-au pierdut pozițiile. Șeful cel mare nu i-a alungat din PSD, nici nu i-a retrogradat.

Citiva pesediști de top sunt într-o situație diferită. Codrin Stefănescu, goarna si berbecele tv al lui Dragnea de pînă mai ieri, cel care îl insoțea la DNA, este unul. Altul e Nicolae Bănicioiu eșuat din barca lui Ponta. Al treilea – Ecaterina Andronescu iese de pe firmament după ce a salutat toate turpitudinile șefilor ani de zile și i-a servit cu zel. Ei nu au avut același noroc. Pe scurt – li s-a arătat ușa. Din diverse motive Dragnea i-a ales drept țintă și s-a răfuit cu ei.

Dragnea a vrut să mai dea o probă dură că el rămine șeful cel mare și se dispensează de cine vrea. Dragnea este Nașul, Big Brother, Corleone și nu are chef să îi sufle nimeni în ciorbă. Indrăzneții sunt executați rapid. Apoi a vrut să facă ordine în CEx și să rămînă anturat la vîrf numai de fideli. Așa și-a asigurat spatele pentru 2019-2020. Pentru asta a avut nevoie de un spectacol măreț, televizat în direct ( 4 ore) ca să arate țării (nu doar delegaților PSD) ce barosan e. Semnalul este mai ales către procurorii și judecătorii care îl așteaptă la cotitură. E o cursă contracronometru – DNA îi prepara dosarele, Dragnea se dă mare. Nu cumva să îndrăznească să se atingă de el. Dragnea este omul forte al zilei sau măcar așa pozează.

Acum partidul e pus în ordine de bătaie pentru campaniile electorale care se apropie. Cu povestea parității, 1/1 bărbați și femei, ca lideri regionali, Dragnea a eliminat pe cine a considerat nesigur. Și-a securizat în teritoriu, nu numai la virf, poziția de lider absolut. Si-a pus ca secund pe Vasilica Dăncilă. Ambii – nr 1, nr 2 – sunt din județul Teleorman, la o distanță de 100 km. Dragnea nu are încredere în nimeni din PSD, doar în tovarășii lui din anii 2000, consăteni și rude. Si-a pus tînăra amantă în primul rînd între Firea si Dăncilă ca să arate tuturor că e încă verde.
Zeificarea lui Dragnea a reușit. Pentru cîtă vreme? Cit va dura? Dacă va tine prea mult, e posibil să ne alegem cu o dictatură.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.