Reteaua Corect

Putin: Germania rămâne ocupată după retragerea Uniunii Sovietice

Președintele rus, Vladimir Putin, a făcut declarații șocante la televiziunea de stat Rossiya-1, marți, 14 martie 2023. Liderul de la Kremlin, în vârstă de 70 de ani, a afirmat că Germania este încă ”ocupată” de Statele Unite, la zeci de ani de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, relatează Ziare.com.

Putin a adăugat că, din cauza ocupației americane, Germania nu poate acționa independent nici acum, potrivit agenției de știri Reuters.

"Problema este că politicienii europeni au spus ei înșiși în mod public că, după cel de-al Doilea Război Mondial, Germania nu a fost niciodată un stat pe deplin suveran", a declarat Putin la postul de televiziune de stat Rossiya-1 de la Moscova, conform sursei citate.

"La un moment dat, Uniunea Sovietică și-a retras forțele și a pus capăt la ceea ce a însemnat o ocupație a țării. Dar acest lucru, după cum se știe, nu a fost cazul americanilor. Ei continuă să ocupe Germania", a continuat el.

În plus față de remarcile sale privind Germania, președintele rus a declarat că liderii europeni au fost intimidați pentru a-și pierde sentimentul de suveranitate și independență. El nu a precizat de cine ar putea fi intimidați.

Comentariile lui Putin vin în contextul în care se desfășoară investigații privind exploziile care au vizat gazoductele rusești Nord Steam în septembrie anul trecut. Până în prezent, țările occidentale au declarat că sunt de părere că atacul a fost deliberat, dar au refuzat să numească persoanele pe care le consideră responsabile.

Noile informații analizate de oficialii americani au sugerat că un grup pro-ucrainean a efectuat exploziile, dar au adăugat că nu au găsit nicio dovadă că președintele ucrainean Volodimir Zelensky sau oficialii de rang înalt ai Kievului au fost implicați în atac, conform The New York Times.

Săptămâna trecută, ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a sugerat că exploziile ar fi putut fi o "operațiune sub pavilion fals pentru a da vina pe Ucraina".

"Trebuie să facem o distincție clară dacă a fost un grup ucrainean, dacă s-ar fi putut întâmpla sub ordine ucrainene sau un grup pro-ucrainean fără știrea guvernului", a declarat Pistorius. "Au existat, de asemenea, discuții potrivit cărora ar fi putut fi o așa-numită operațiune cu steag fals. Aceasta nu ar fi o premieră în istoria unor astfel de evenimente".

În replică, Putin a respins ca fiind "fără sens" sugestiile că exploziile au fost efectuate de un grup pro-ucrainean autonom, adăugând că atacul trebuia să fie efectuat la "nivel de stat".

Ziare.com

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.