Reteaua Corect

Putin ar fi intenționat să atace Japonia în 2021

Scris de newsreporter in 25 noiembrie 2022 la 12:22, in Politics. 429 vizualizari Intra in discutie Taguriatac, fsb, Japonia, vladimir putin shortlinkhttp://crct.ro/nAvF

Rusia plănuia să atace Japonia în vara lui 2021, înainte ca Putin să lanseze o invazie la scară largă a Ucrainei, scrie Newsweek cu referire la un e-mail de la un informator FSB (serviciul rus de securitate), relatează Ziare.com.

Un e-mail din 17 martie a fost trimis fondatorului proiectului Gulagu.net, Volodimir Osiecikin, de către un agent cunoscut sub numele de „Vântul Schimbării”, care acum se ascunde în Franța. Potrivit informatorului, nemulțumirea față de războiul de amploare declanșat de Putin în Ucraina crește în cadrul FSB.

Igor Sușko, șeful grupului de cercetare Wind of Change, a transmis scrisoarea jurnaliștilor. Scrisoarea a fost citită ulterior de reprezentantul Bellingcat, Hristo Grozev, care a arătat-o ​​unor ofițeri FSB (unul fost și unul actual), care au spus că nu au nicio îndoială că scrisoarea a fost scrisă de colegul lor.

Se raportează că în august 2021, Kremlinul avea „planuri destul de serioase pentru un conflict militar local cu Japonia”. Dar, în același timp, conducerea rusă s-a gândit că ar fi mai bine să înceapă cu o invazie a Ucrainei.

"Încrederea că va începe o confruntare și chiar un război între țări era mare. De ce a fost aleasă Ucraina pentru război, până la urmăm nu pot spune", a scris informatorul.

 

 

În plus, în acest scop a fost pregătită și mașina de propagandă rusă, care era gata să lipească etichetele de „naziști” și „fasciști” japonezilor.

Potrivit informatorului, întreaga geopolitică a Japoniei este centrată în jurul Insulelor Kurile.

„Statutul de țară care a pierdut al Doilea Război Mondial încă împiedică Japonia să organizeze o forță armată oficială sau un serviciu de informații străin. Pentru Țara Soarelui Răsare, recăpătarea Insulelor Kurile ar însemna o revizuire (sau chiar anularea) statutului postbelic” – a spus sursa.

Pentru Moscova, aceste insule sunt probabil principalul atu și argument în negocieri.

În august 2021, FSB a desecretizat detalii despre modul în care serviciile speciale japoneze au torturat cetățenii sovietici în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Potrivit unui informator de la FSB, departamentului i s-a încredințat sarcina de a conduce o campanie de informare împotriva Japoniei în rândul populației Federației Ruse.

„S-a întâmplat brusc și aproape neașteptat”, a scris informatorul.

Printre datele desecretizate au fost și informații obținute în timpul interogatoriului generalului armatei imperialiste japoneze, Otozo Yamada.

Se raportează că pe 16 august, mass-media rusă a explodat literalmente și a început să discute despre documente conform cărora japonezii au efectuat experimente biologice teribile asupra prizonierilor sovietici și i-au tratat îngrozitor pe soldații sovietici.

Detalii despre păduchii de ciumă, care erau folosiți pentru torturarea prizonierilor, erau peste tot. Russia Today s-a alăturat acestei campanii.

Informatorul s-a referit la informații din mass-media pro-Kremlin. În special, pe unul dintre documente, care poartă titlul: „Cum URSS a salvat lumea de războiul biologic pe care îl pregătea Japonia”. Un alt document al propagandiștilor ruși spunea că Japonia se pregătea de război cu URSS.

În august 2021, FSB a publicat date conform cărora Japonia plănuia să folosească o bombă bacteriologică ca să facă populația rusă să creadă că japonezii sunt fasciști.

O astfel de campanie de informare a fost pregătită pentru Japonia, dar mai târziu au înlocuit pur și simplu Japonia cu Ucraina.

Ziare.com

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.