Reteaua Corect

PSD RIDICĂ TONUL ÎN PROBLEMA UNGUREASCĂ: SĂ LICHIDĂM FOCARELE DE TERORISM DIN ARDEAL

PSD dă semne de iritare în creștere față de acțiunile maghiare din Transilvania, în special față de provocările unor oficiali unguri veniți de la Budapesta. După ce senatorul Vasile Dîncu a cerut măsuri dure, zilele trecute, față de gesturile de sfidare, deputatul Radu Cristescu merge mai departe și cere declararea unor organizații maghiare extremiste ca fiind teroriste, scrie Inpolitics.

”E vremea să lichidăm focarele de terorism din Ardeal!” scrie pe Facebook deputatul, revoltat de vandalizarea unui monument românesc din Transilvania de către extremiști maghiari.

”Întreb oficialitățile statului român: cît va mai dura batjocura?
De ani și ani, organizațiile extremiste maghiare stipendiate de Budapesta înjosesc, sfidează, înspăimîntă românii transilvani. De ani de zile organizații extremiste precum Noua Gardă Ungară, „Mişcarea Tinerilor din cele 64 de Comitate” (HVIM), „Tinerii Maghiari din Ardeal” (EMI), „Garda Maghiară” șamd care, în numele „autonomiei” Ţinutului Secuiesc, au devenit echivalentele IRA, ETA, UCK, Hamas, Hezbollah ori ISIS pe pămînt românesc. De ani de zile justiția de la noi declară indezirabili membri ai acestora, îi anchetează pentru acțiuni subversive, îi expulzează, ba chiar unii sunt condamnați pentru terorism, prinși că plănuiesc atentate cu bombă, precum Szocs Zoltan şi Beke Istvan Attila, membri ai „64 de Comitate” etc. Nu scapă vandalizării nici ambasada României la Budapesta. Indivizii devin extrem de activi în preajma unor zile-cheie, precum aniversarea Trianonului, ziua Ungariei ori cea a României.
În mod ciudat, extremiștii unguri par să beneficieze de o miraculoasă protecție de nivel înalt, foarte înalt în stat. Curți de Apel, ÎCCJ declară acțiunile ”64 de comitate” ca fiind extremiste, DIICOT cere scoatarea organizației în afara legii. Președinți, premieri, miniștri ai României, servicii secrete, armată, poliție, dezbat de ani de zile, analizează, anchetează, trag semnale de alarmă, își manifestă îngrijorarea. Nu se întîmplă nimic concret, niciodată. Ni se spune că România e furnizor de securitate pentru NATO. Dar ea nu poate furniza nici măcar securitatea ardelenilor în fața derbedeilor unguri.
Transilvania a devenit satul fără cîini în care fiecare neobrăzat de la Budapesta vine să-și verse dejecțiile, profitînd de pasivitatea noastră. Sau de lașitate?
A venit momentul să rupem pisica, domnilor!
A venit momentul ca ”64 de comitate” și restul organizațiilor ungurești similare să fie declarate ca fiind teroriste(…)
Dlor Iohannis, Ciucă, Hellvig, Bode, Băiceanu, Florența, Voineag, Albu, Enache, Corbu și restul mai-marilor peste instituțiile majore ale țării, a venit momentul să acționăm. Să tăiem capul șarpelui – metaforic, desigur – pînă nu devine balaur. Să punem pe organizațiile extremiste maghiare eticheta corectă de terorism și să schimbăm foaia. Altfel, într-o zi ne vor blestema propriii noștri copii, nepoți și strănepoți: ați avut o țară mîndră pe mînă și nu ați știut ce să faceți cu ea!” scrie deputatul. (B.I.)

Inpolitics

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.