Reteaua Corect
Razvan Savaliuc

'Prosti, dar multi'

Scris de Razvan Savaliuc in 10 decembrie 2019 la 12:58, in Politics. 204 vizualizari Intra in discutie Taguriiohannis, PSD shortlinkhttp://crct.ro/nvoc

Este fara indoiala absolut perdanta strategia PSD din ultimii ani, de a sta cuminte in banca si a nu raspunde la atacurile ilegale, impotriva ordinii constitutionale duse continuu de presedintele Klaus Iohannis, care a ajuns pana la manifestari de sorginte nazista prin repetatele indemnuri “PSD trebuie sa dispara!” Iar cine nu ne convine este “pesedist”! Gata, ia de aici eticheta defaimatoare. Esti exclus din societate!

Iata cum, nici bine nu a devenit din nou presedinte, si ca un facut cea mai odioasa unitate de parchet DNA (cu peste 1000 de achitari la activ si plina de procurori al caror loc ar trebui sa fie dupa gratii) a inteles sa se “remarce” chiar de 9 decembrie – Ziua Anticoruptiei, organizand descinderi in forta, cu presa de casa din timp anuntata, la sediul PSD Arad - fieful lui Mihai Fifor, pentru a salta la audieri trei parlamentari. Actiunea de forta loveste simbolic in mintea romanilor cu mesajul subliminal ca PSD este “Partidul coruptilor”. Zau DNA? Voi care sunteti simbolul coruptiei din Justitie va mai permiteti sa faceti spectacole televizate cu catuse, mascati si perchezitii la “pesedisti”? De ce? Cumva pentru ca Sectia de Investigare a Infractiunilor din Justitie este subminata chiar de Klaus Iohannis, care a promis intr-un limbaj de mafiot ca “o vom rezolva”, si de asta unii procurori anticoruptie nu au teama ca vor ajunge unde le-ar fi locul – in boxa acuzatilor?

 

 

 

Suntem praf ca natie daca parlamentarii – alesi de popor – pot fi ridicati cu mascati fara sa prezinte vreun pericol, din nou ca pe vremea lui Kovesi, si prostimea jubileaza la asemenea spectacol care nu are nimic de a face cu ideea de justitie.

Buna dimineata romani! Dictatura lui Iohannis tocmai a inceput! Gratie inactiunii PSD.

 

In timp ce Iohannis a instigat permanent la ura (inca din ianuarie 2017 cand si-a pus geaca rosie si a cerut caderea guvernului PSD proaspat investit chiar de el), PSD a pierdut continuu din electorat prin lipsa de reactie, pe ezitarea de a-l suspenda din functie pe Iohannis, pe lipsa de actiuni impotriva abuzurilor parchetelor care i-au tocat cu dosare fabricate, pentru care nu a raspuns nimeni. Nici Ponta (dat jos cu un dosar fabricat), nici Liviu Dragnea (executat in final pe un dosar fabricat) nu au avut determinarea sa iasa din starea de “flower power” si sa treaca la actiuni de forta, permise de lege, impotriva atacurilor unui presedinte care nu a facut nimic altceva decat sa submineze votul romanilor din decembrie 2016, cand PSD a fost creditat cu un scor record la Putere. Poate ca fosta guvernare ar fi fost mult mai benefica pentru romani, daca Iohannis nu ar fi subminat-o pas cu pas.

 

 

 

Nu stiu cati realizeaza cat este de periculos pentru democratie sa ai un presedinte care instiga la ura si discriminare, impotriva partidului majoritar ales prin vot, impotriva guvernarii propriei tari, repetand obsesiv sintagma “guvernarea esuata”, cand in realitate am avut printre cele mai mari performante, recunoscute la nivel european.

 

 

 

Din cauza ca PSD nu a avut curajul sa il suspende la timp pe Klaus Iohannis – si avea motive cu duiumul – ura si discriminarea presedintelui s-au raspandit ca iedera, iar marele partid s-a trezit tot mai mic in fata unui electorat radicalizat prin veninoasele mesaje repetate zi de zi, obsesiv.

“Calomniati, calomniati, tot va ramane ceva!” spunea un personaj al lui Beaumarchais; - “O minciuna repetata de un milion de ori sfarseste prin a deveni adevar!” a fost deviza de capatai a fostului ministru nazist al Propagandei celui de-al Treilea Reich, Paul Joseph Goebbels.

 

E simplu. Tine de psihologia maselor. E de ABC la materia manipularea multimilor. Iar cand la o minciuna repetata nu se raspunde adecvat, in timp multimile iau minciuna drept adevar.

 

 

 

Poate credeti ca multimile sunt inteligente. Va inselati, oricat ar fi oamenii de inteligenti la nivel individual, la nivel de mase perceptiile colective pot fi catastrofale. Iar PSD, prin inactiune, a ajutat la formarea unor convingeri absolut gresite, care azi ii ameninta existenta ca partid. Convingeri care au fost izvorul votului masiv dat lui Iohannis pentru cel de-al doilea mandat, vot care nu a fost unul de apreciere pentru acest personaj toxic, ci un vot de ura anti-PSD. Caci intregul prim mandat al lui Iohannis s-a rezumat la trei cuvinte: “pesedisti”, “eseuat”, “penali”, avand ca obiectiv politic declarat: “PSD trebuie sa dispara

 

 

 

Un individ atat de lenes si de malefic pentru democratie a ajuns sa fie adulat de peste 60% din romanii care l-au votat pentru un nou mandat. Trebuie sa recunoastem ca asa suntem noi romanii. Usor de manipulat!

Din nou, ca pe vremea lui Basescu, si primii ani ai lui Iohannis, avem parte de spectacole cu catuse si defilari de “pesedisti”, actiuni care sa ascunda o perioada de austeritate pe care “Guvernul meu” ne-o pregateste.

 

Neamul nostru romanesc cand incepe sa o duca rau, vrea sange. Nu mai construieste. Numai cu sange isi stinge focul si apoi indura din nou. Ca prostul. Nu vede mai departe de ziua prezenta.

 

 

 

Poate cea mai elocventa radiografie a firii romanilor in fata unei oranduiri nedrepte este ilustrata in opera “Alexandru Lapusneanul” de Costache Negruzzi, in care norodul asuprit s-a adunat cu mic, cu mare in fata palatului voievodal pentru a cere ceva, nici el nu stia bine ce anume. Iar Voda Lapusneanul, pentru a-si salva pielea, a ales intre indemnurile boierilor de a pune tunurile pe norod, sa-l arunce pe sfetnicul sau Motoc multimii, care l-a rupt in bucati. Dupa care – vai de norod - rasculatii au plecat fiecare la casele lor, multumiti ca li s-a facut voia si au primit “capul lui Motoc”.

 

 

 

Haideti sa rememoram niste fragmente relevante din aceasta opera a lui Negruzzi:

 

 

 

- Oameni buni! Maria-sa voda intreaba ce vreti si ce ceriti? Si pentru ce ati venit asa, cu zurba?

 

 

 

Prostimea ramasa cu gura cascata. Ea nu se astepta la asemenea intrebare. Venise fara sa stie pentru ce au venit si ce vrea. Incepu a se stringe in cete, cete, si a se intreba unii pe altii ce sa ceara. In sfirsit incepura a striga:

 

 

 

– Sa micsureze dajdiile! – Sa nu ne zapciasca!

 

 

 

– Sa nu ne mai implineasca! – Sa nu ne mai jafuiasca!

 

 

 

– Am ramas saraci! – N-avem bani! – Ne i-au luat toti Motoc! – Motoc! Motoc! – El ne beleste si ne prada! – El sfatuieste pre voda! Sa moara!

– Motoc sa moara! – Capul lui Motoc vrem! Acest din urma cuvint, gasind un eco in toate inimile, fu ca o scinteie electrica. Toate glasurile se facura un glas si acest glas striga: Capul lui Motoc vrem.

 

 

 

– Oh! pacatosul de mine! striga ticalosul. Maica preacurata fecioara, nu ma lasa sa ma prapadesc! Dar ce le-am facut oamenilor acestora? Nascatoare de Dumnezeu, scapa-ma de primejdia aceasta si ma jur sa fac o biserica, sa postesc cit voi mai ave zile, sa ferec cu argint icoana ta cea facatoare de minuni de la Monastirea Neamtului!. Dar, milostive doamne, nu-i asculta pre niste prosti, pre niste mojici. Pune sa deie cu tunurile intr-insii. Sa moara toti! Eu sint boier mare; ei sint niste prosti!

– PROSTI, DAR MULTIraspunse Lapusneanul cu singe rece; sa omor o multime de oameni pentru un om, nu ar fi pacat? Judeca dumneata singur. Du-te de mori pentru binele mosiei dumitale, cum ziceai insuti cind imi spuneai ca nu ma vrea, nici nu ma iubeste tara. Sint bucuros ca-ti rasplateste norodul pentru slujba ce mi-ai facut, vinzindu-mi oastea lui Anton Sechele si mai pe urma lasindu-ma si trecind in partea Tomsii (...)

 

 

 

Indata armasul si capitanul de lefecii incepura a-l tiri. Ticaitul boier racnea cit putea, vrind sa se impotriveasca; dar ce puteau batrinile lui mini impotriva acelor patru brate zdravane care-l trageau! Vrea sa se sprijineasca in picioare, dar se impedeca de trupurile confratilor sai si luneca pe singele ce se inchegase pe lespezi. In sfirsit puterile ii slabira, si satelitii tiranului, ducindu-l pe poarta curtii mai mult mort decit viu, il imbrincira in multime. Ticalosul boier cazu in bratele idrei acestei cu multe capete, care intru o clipala il facu bucati.

 

 

 

– Iata cum plateste Alexandru-Voda la cei ce prada tara! zisera trimisii tiranului.

 

– Sa traiasca maria-sa Voda! raspunse gloataSi multamindu-se de asta jertfa, se imprastii. In vreme ce nenorocitul Motoc perea acest fel, Lapusneanul porunci sa radice masa si sa stringa tacimurile; apoi pusa sa rateze capetele ucisilor si trupurile le arunca pe fereastra”...

MoralaA dus-o poporul obidit mai bine ca i s-a dat “Capul lui Motoc”? Nicidecum. Caci Voda Lapusneanul era la fel de vinovat pentru obidirea poporului. I-a pacalit sacrificandu-si boierul care ii era sfetnic pentru a stinge setea de sange a multimiiIar multimea prostita a plecat satisfacuta, ca sa sufere mai departe obidirile carmuirii lui Voda. Fara sa o duca mai bine. Fara sa obtina in fapt nimic. Fara sa realizeze ca a fost prostita, ori ca imediat dupa ce a fost imprastiata, Voda s-a pus pe un mare ospat. Asa reactioneaza multimile!

 

 

 

Ne intoarcem la zilele noastre. Cine pune tacamurile si porunceste sa se puna de ospete, dupa ce “pesedistii” sunt maziliti de multimile bine manipulate, cu propaganda serviciilor, DNA-ul si tot tacamul? Vor trai mai bine romanii cu “Capul lui Motoc”?

Ganditi-va bine romani, atunci cand unora dintre noi li se pun etichete jignitoare de la oranduire. Ganditi cu capul, nu ca oile! Cati dintre voi ati fost manipulati sa preluati mesajul “Muie PSD” - considerat NOR-MAL de Iohannis - si l-ati propagat cu daruire? Cati dintre voi puneti azi eticheta de “penal” sau “pesedisti” unora despre care nu stiti mai nimic, doar pentru ca ati preluat aceste etichete de la Iohannis, Orban, Turcan, Rares Bogdan si altii ca ei.

 

 

 

Chiar si eu, ca jurnalist intr-o emisiune am avut parte de o eticheta de “pesedist” - exact asa mi s-a spus din partea unui parlamentar PNL, desi nu am fost niciodata membru de partid.

 

 

 

Azi vi se servesc din nou, cu ura, capete de “pesedisti”... ca sa suportati mai bine austeritatea. Iohannis numeste deja anul 2020 “anul echilibrarii bugetare”. Ca sa se ascunda uriasul deficit bugetar creat voit la final de an de “Guvernul meu”, care contracteaza necontenit imprumuturi uriase si ia masuri benefice numai pentru cei din afara!

 

 

 

Si ca atentia opiniei publice sa fie abatuta de la aceste masuri impotriva interesului national, ni se servesc din nou spectacole televizate cu ridicari de “pesedisti”... ca poporul sa fie multumit si sa vada abuzurile din Justitie ca pe o consolare.

 

Si cand vreunul dintre voi se va ridica maine sa spuna ca e obidit, sa nu va mire ca va fi etichetat drept “pesedist”, pentru ca v-a placut, ba chiar ati tremurat sa traiti intr-o RO-MA-NI-E NOR-MA-LA.

 

 

P.S. - PSD va fi exterminat pana la alegerile din toamna daca nu va raspunde cu aceeasi virulenta atacurilor dusmanoase ale lui Klaus Iohannis. Va ajunge la un scor nesemnificativ daca va mai permite sa fie supus instigarilor la ura si discriminare comise continuu de catre Iohannis si “Guvernul meu”, intrucat lipsa de reactie va crea in constiinta electoratului convingerea ca “trebuie sa dispara”

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.