Reteaua Corect
Sorin Rosca Stanescu

Procuror curat ca lacrima. Pentru liniștea DNA

S-a petrecut un eveniment istoric. Autoritatea autorităților, Consiliul Superior al Magistraturii, a bătut în cuie noua definiție a procurorului model. Așa cum a fost ea formulată de către Inspecția Judicară. Punct de referință este faimosul procuror Mircea Negulescu. Un procuror curat ca lacrima. Așa cum s-a stabilit. Și s-a bătut în cuie.

Mircea Negulescu devine astfel portretul robot al procurorului imaculat. Un procuror model și curat ca lacrima își poate permite să furnizeze unor persoane cercetate penal elemente din dosarul instrumentat de un alt procuror și să-l învețe ce să declare și ce să nu declare. Aceasta este consacrată acum drept o practică absolut corectă.

Procurorul model poate executa o persoană, înfundând-o în pușcărie, pentru că, în urmă cu zece ani, l-a înjurat de mamă. Este cât se poate de corect așa.

Procuroroul model Portocală poate confecționa un dosar penal la comandă și poate chiar să recunoască cinstit și lăutărește acest lucru, pentru că nici măcar recunoașterea nu îi alterează imaginea de procuror model. Procurorul Mircea Negulescu nu mai este nici Portocală și nici Zdreanță atunci când întocmește dosare unei familii întregi, urmărind să o seducă pe o tânără notăriță și profitând din plin de faptul că aceasta are în grijă un copil minor  și este sincer preocupată de soarta fratelui și a tatălui cărora Negulescu le poartă sâmbetele. Cum spune singur, la comandă. El rămâne tot un model de procuror, în ipostaza de trubadur care, pentru a o seduce pe victimă, se joacă cu biciul și cu zăhărelul anchetând-o la greu, stabilindu-i interdicții și, în același timp, trimițându-i inimioare prin SMS, invitând-o la plimbări romantice prin cimitire și prin păduri și cumpărându-i pe post de copilaș comun un motan. Procurorul model DNA nu numai că poate dar chiar trebuie să fie pervers și libidinos.

Un procuror DNA curat ca lacrima poate obliga un om de afaceri să-l sponsorizeze. Și, odată sponsorizat, devine galant. Sponsorizat și galant fiind, el oferă, pe banii altora, de ziua femeii, buchețele de flori tuturor lucrătoarelor SRI, drept  mulțumire pentru sprijinul acordat de cealaltă parte a binomului.

Un procuror model DNA este acela care se laudă în gura mare dar și în scris cum a băgat pe toată lumea în pușcărie și care face presiuni asupra victimelor sale determinându-le să formuleze verbal și apoi în scris turnătorii împotriva mai marilor țării.

Un procuror model DNA și curat ca lacrima poate să-și permită să recunoască cinstit că nu există victmă de sex feminin care să-i calce pragul biroului, privind fascinată cătușele puse pe masă și pistolul de la brâul procurorului, fără ca acesta să nu încerce o pornire de neoprit de a face sex cu respectiva femeie.

Dacă nu ajunge, dacă mai sunt necesare și alte argumente pentru a contura profilul unui procuror perfect DNA, atunci cititorii sunt invitați să lectureze cu atenție raportul Inspecției Judiciare confirmat de către CSM.

Cine nu este la fel ca Mircea Negulescu, poate ușor deduce că nu are ce căuta în viitor în instituția de elită a procurorilor României. El, Mircea Negulescu este DNA și toți cei care sunt ca el. Rezultă, prin urmare, că Inspecția Judiciară în aplauzele CSM, a stabilit regulile de comportament care guvernează activitatea procurorilor DNA. Nu mai poate fi nimeni acuzat că generalizează atunci când, în viitor, se va face afirmația că toți procurorii DNA sunt o apă și-un pământ. Să trăiască și să înflorească DNA, în frunte cu procurorul său model!

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.