Reteaua Corect

Problema mari pentru Erdogan. Este întrecut în toate sondajele de candidatul comun al opoziției

În timp ce Turcia intră în maratonul electoral pentru alegerile prezidențiale și parlamentare, interesul presei internaționale pentru evoluțiile politice din țară crește. Recent, într-un comentariu din publicația britanică Daily Mail s-a atras atenția asupra faptului că sprijinul pentru președintele Erdoğan a scăzut după cutremur și că el se află cu 10 puncte în urma rivalului său Kemal Kılıçdaroğlu (liderul Partidului Popular Republican, de opoziție – n.red), înaintea alegerilor care vor avea loc pe 14 mai, relatează Știripesurse.

În articol se arată că Erdoğan se află în fața celei mai dificile curse electorale de la înființarea AKP (Partidul Justiție și Dezvoltare, aflat la guvernare - n.red.) și că răspunsul târziu al autorităților în urma cutremurului, combinat cu criza economică de proporții istorice, îi îngreunează misiunea președintelui Erdoğan, în vârstă de 69 de ani, relatează Cumhuriyet preluat de Rador.

"Erdoğan este cu 10 procente în urma adversarului său înaintea votului din 14 mai, considerat de mulți drept cele mai importante alegeri din istoria Turciei", se arată în articol.

Ce spun sondajele?

În articol sunt publicate și rezultatele sondajelor realizate de diferite agenții. Astfel:

Potrivit rezultatelor unui sondaj realizat de Aksoy Research pe 8 martie și publicat sâmbătă, Kemal Kılıçdaroğlu, care a fost anunțat drept candidat comun al alianței de opoziție pe 6 martie, are 55,6% sprijin public, iar președintele Recep Tayyip Erdoğan 44,4%.

Potrivit unui alt sondaj realizat de Alf Research în perioada 6-7 martie, susținerea pentru Kılıçdaroğlu a fost de 55,1%, în timp ce cea a lui Erdoğan a fost de 44,9%. În același sondaj, Partidul Popular Republican (CHP) condus de Kılıçdaroğlu a fost cel mai popular partid cu 31,8%, în timp ce AKP s-a clasat pe locul al doilea cu 31%.

Pe de altă parte, Piar Research arată că Kılıçdaroğlu ar câștiga cu 57,1%, în timp ce Erdoğan ar rămâne pe a doua poziție, cu 42,9%. Conform aceluiași sondaj, CHP ar obține 32,3%, AKP 30,8% și HDP (Partidul Democrat al Popoarelor, pro-kurd) 11,6%. În acest caz, blocul principal de opoziție primește 46,4 la sută din voturi, în timp ce AKP și MHP rămân la 37,8 la sută.

O altă companie, ORC Research, într-un sondaj efectuat în perioada 4-6 martie, înainte ca opoziția să-și anunțe candidatul comun, a constatat că liderul CHP Kılıçdaroğlu a avut 56,8% din opțiuni, în timp ce Erdoğan a avut 43,2% din opțiuni.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.