Reteaua Corect

Prima ședință de Guvern după plecarea miniștrilor ALDE - Ce proiecte se află pe masa premierului

Scris de newsreporter in 09 septembrie 2019 la 08:01, in Politics. 339 vizualizari Intra in discutie Tagurialde, proiect, sedinta de guvern shortlinkhttp://crct.ro/nuXG

Guvernul ar putea aproba, în ședința de luni, indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Spitalul Regional de Urgență Cluj”. Pe ordinea de zi se află și un proiect de modificare a HG privind organizarea și funcționarea Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor, relatează Știripesurse.ro.

Executivul a publicat ordinea de zi a ședinței de luni. Deși premierul Viorica Dăncilă a anunțat săptămâna trecută că va da Ordonanță de urgență pentru prelungirea înscrierii la vot al românilor din Diaspora, această ordonanță nu se află pe ordinea de zi a ședinței de luni.

Printre actele normative care urmează a fi discutate și adoptate se află și un proiect de hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii "Spital Regional de Urgență Cluj" .

„ Se aprobă indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții “Spital Regional de Urgență Cluj”, prevăzuți în anexa 1, care face parte integrantă din prezenta hotărâre. Obiectivul de investiții se va realiza din fonduri externe nerambursabile, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Sănătății, precum și din alte surse legal constituite în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii”, potrivit proiectului de hotărâre aflat în dezbatere publică.

Un alt proiect aflat pe ordinea de zi vizează aprobarea cuantumului minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social pentru elevii din învăţământul preuniversitar de stat, cu frecvenţă, care se acordă elevilor în anul şcolar 2019-2020.

„În anul școlar 2019-2020, cuantumul minim al burselor de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social, de care pot beneficia elevii din învățământul preuniversitar de stat cu frecvență, este cel stabilit de autoritățile administrației publice locale, aflat în plată în anul
școlar 2018-2019. Autoritățile deliberative ale administrației publice locale pot stabili un cuantum mai mare al burselor, în funcție de posibilitățile financiare ale unităților/subdiviziunilor administrativ-teritoriale”, se arată în actul normativ.

Miniștrii vor discuta, luni, și despre modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 1340/2001 privind organizarea şi funcţionarea Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat, precum şi pentru modificarea anexei nr. 3 la Hotărârea uvernului nr. 27/2017 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Economiei.

Totodată, pe ordinea de zi se află și două proiecte de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 pentru două societăți aflate sub autoritatea Ministerului Economiei, respectiv pentru Societatea "Avioane Craiova" S.A și pentru Societatea ROMAERO S.A.

Pe ordinea de zi a ședinței de luni a Cabinetului Dăncilă se află și un memorandum cu tema: Strategia de administrare a datoriei publiceguvernamentale 2019-2021.

De asemenea, miniștrii vor lua act de raportul privind activitatea întreprinderilor publice, pentru anul 2018 și de planul Anual de Lucru al Guvernului 2019, actualizat.

Premierul Viorica Dăncilă a convocat pentru luni prima ședință de Guvern, după ce miniștrii ALDE au demisionat.

Sursa: Știripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.