Reteaua Corect

Previziuni sumbre în PNL cu privire la referendumul lui Iohannis (surse)

Scris de newsreporter in 16 aprilie 2019 la 11:41, in Politics. 324 vizualizari Intra in discutie Taguriinsucces, Klaus Iohannis, PNL, previziuni, referendum, surse shortlinkhttp://crct.ro/nujm

Liderii Partidului Naţional Liberal, principala formaţiune care îl sprijină public pe Klaus Iohannis în demersul său de a convoca un referendum în aceeazi şi cu alegerile europarlamentare, nu sunt deloc optimişti în privinţa rezultatului consultării populare. Surse din cadrul partidului au declarat, pentru STIRIPESURSE.RO, că în interior există temeri că PNL va deconta un insucces văzut tot mai probabil.

Ludovic Orban, preşedintele PNL, s-a declarat public un susţinător al referendumului iniţiat de preşedintele Iohannis, pe care îl consideră "fundamental pentru evoluţia ulterioară a societăţii româneşti". Entuziasmul liderilor liberali este însă mult mai potolit în spatele uşilor închise. De fapt, entuziasmul dispare total în discuţiile dintre aceştia, lăsând loc îngrijorării că referendumul nu va atinge cvorumul necesar de 30%, explică surse din partid.

Astfel de discuţii au avut la sfârşitul săptămânii trecute, după consultările de la Cotroceni, explică sursele liberale, când lideri din prima linie a partidului s-au jurat în faţa colegilor, într-un cadru informal, că i-au transmis şi preşedintelui Iohannis îngrijorarea că referendumul nu va fi validat. Acest lucru este indicat şi de propriile studii sociologice şi estimări ale PNL, riscul fiind major chiar şi în cazul în care ambele tipuri de alegeri se vor desfăşura în acelaşi secţii.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis pe 4 aprilie preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu şi Liviu Dragnea, scrisoarea cu privire la temele referendumului naţional care va fi organizat pe 26 mai. Scrisoarea va fi trimisă spre analiză şi raport către Comisiile juridice ale Parlamentului, apoi va fi convocată din nou conducerea Parlamentului pentru a stabili o şedinţă de plen comună, au stabilit, luni, Birourile reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

"În temeiul dispoziţiilor art. 90 din Constituţie, precum şi ale art. 2 şi art. 11 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, intenţionez să cer poporului să-şi exprime, prin referendum, voinţa suverană cu privire la următoarele probleme de interes naţional: interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie; interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare corelată cu dreptul altor autorităţi constituţionale de a sesiza direct Curtea Constituţională cu privire la ordonanţe. Având în vedere dispoziţiile legale menţionate, consult Parlamentul cu privire la organizarea unui referendum naţional referitor la problemele sus-menţionate", precizează Iohannis, în scrisoarea transmisă conducerii Parlamentului.

Sursa: Știripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.