Reteaua Corect
Andrei Gusa

Președintele Klaus Iohannis, cel mai demagog dintre demagogi

Bucureștiul este, vreme de trei zile, capitala diplomației europene și euroatlantice. Luni și marți are loc Reuniunea Liderilor de la Munchen cu participanți la nivel înalt din 25 de state, respectiv marți și miercuri se va desfășura Reuniunea Miniștrilor de Externe din Alianța Nord-Atlantică. În cadrul discursului inaugural, Klaus Iohannis a reușit să depășească orice prag al demagogiei. Sau dacă nu, a demonstrat faptul că este cel mai prost informat și delăsător lider pe care l-am putea avea. Iată câteva fragmente din cuvântarea lui Iohannis:

„Războiul irațional declanșat de Rusia la 24 februarie nu este doar o agresiune împotriva Ucrainei, ci un atac frontal împotriva valorilor și principiilor noastre fundamentale, care susțin arhitectura de securitate euro-atlantică. Ne confruntăm acum cu un test istoric al forței noastre colective, al hotărârii și al valorilor noastre democratice. La nouă luni de la începutul conflictului din Ucraina, unele lecții au devenit evidente. Două rezultate particulare sunt deja foarte clare. În primul rând, parteneriatul nostru transatlantic a ieșit mai puternic din această criză. În al doilea rând, regiunea Mării Negre și-a demonstrat importanța strategică pentru securitatea euro-atlantică și stabilitatea globală. (…) Comunitatea euro-atlantică iese mai puternică și mai robustă din această criză. Suntem mai uniți și mai determinați să ne protejăm valorile noastre fundamentale: democrația, drepturile omului, statul de drept și dreptul fiecărei națiuni de a-și alege prietenii și aliații.”

Iohannis și-a continuat discursul, în fine, cu importanța de a fi solidari cu Ucraina etc.  În primul rând, conform Barometrului de securitate LARICS (realizat cu sprijinul moral al Ambasadei Americane de la București) „71 % dintre români cred că încheierea războiului trebuie făcută mai rapid, chiar dacă Ucraina va pierde teritorii.” (https://solidnews.ro/alte-stiri/2022/11/07/barometrul-de-securitate-a-romaniei-romanii-se-reintorc-la-suveranism/ ) Așadar,Iohannis contrazice poporul al cărui președinte este. Iar faptul că suspendarea dumnealui nu a fost nici măcar inițiată în parlament -deși acesta în mod cert acționează împotriva voinței majorității românilor- este foarte grav.

„Comunitatea euro-atlantică iese mai puternică și mai robustă din această criză”

Iată încă o demagogie pură. 50 % dintre români vor ca România să-și vadă de interesele proprii.” În Italia, suveranismul este la putere. În Franța, radicalii de dreapta ai lui Marine Le Pen au de zece ori mai mulți deputați decât în mandatul precedent, devenind astfel a treia mare formațiune politică din Adunarea Națională. Asta ca să nu mai vorbim de Ungaria și de Polonia, respectiv de refuzul sistematic al țărilor din vest de a primi România în spațiul Schengen. Comunitatea euro-atlantică iese mai puternică și mai robustă din această criză doar în mintea lui Klaus Iohannis.

„Suntem mai uniți și mai determinați să ne protejăm valorile noastre fundamentale: democrația, drepturile omului, statul de drept și dreptul fiecărei națiuni de a-și alege prietenii și aliații”

Haideți să le luăm pe rând.

Democrația. Puterea poporului. Președintele Iohannis acționează sistematic împotriva voinței populare a poporului român. Exemple sunt nenumărate, unul dintre ele este prezentat mai sus.

Drepturile omului. Nu poate fii vorba de drepturile omului în România, atâta timp cât libertatea de expresie este suprimată. Se fac liste cu proscrișii (și imaginarii) „oameni ai lui Putin”, presa este amendată pentru delict de opinie (doar Gold FM a primit în anul 2022 amenzi în cuantum de 40.000 euro) etc. Așadar, să nu confundăm propaganda nesimțită și deșănțată a lgbtq-iștilor cu drepturile omului, pentru că am fi într-o mare eroare. Iar esența libertății este însuși faptul că se oprește în zonele unde este afectat în mod direct aproapele nostru. Ca de exemplu în cazul educației sexuale în școli și grădinițe. Lgbtq-iștii sunt niște lupi îmbrăcați în mielușei, susținuți de forțe oculte. Cât despre cei ce nu sunt de acord cu această ipoteză, istoria îi va contrazice fără echivoc.

Statul de drept. Esența statului de drept este prevalența Constituției în fața oricărei alte entități. Din contră, în România s-au promulgat legi prin care devin prevalente deciziile luate la Bruxelles, în raport cu regulile pe care le statuează Constituția. (http://www.corectnews.com/politics/acceleratul-care-c-lcat-constitu-ia )

Dreptul fiecărei națiuni de a-și alege prietenii și aliații. Nici măcar nu mă sinchisesc să comentez această declarație pe care o consider, în cel mai bun caz, o glumă proastă.

Așadar, 4 din 4. Prin această declarație, Klaus Iohannis se înscrie oficial la titlul de Cel Mai Demagog Dintre Demagogi.

P.S. Nimeni nu contestă superioritatea vestului în respectarea drepturilor omului sau a democrației în raport cu Rusia sau China. Dar nu așa trebuie pusă problema. Democrația poate exista ori pe deplin ori deloc. Nu poți avea jumătate de democrație. Iar în momentul în care Iohannis contrazice 71% din poporul român, este clar că democrația nu mai există. Asta dacă într-adevăr a existat vreodată.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.