Reteaua Corect
Stelian Tanase

Povestea porcului

A fost odată ca niciodată. Povestea nostră zice că în urmă cu patru ani, aproape de Crăciun, citiva înalti demnitari ai bravuluiu stat roman au hotărît să nu se despartă de anul 2013 fără să își ia la revedere. Și-au oferit astfel un prilej de a pune țara la cale, că tot era ea la cheremul lor. S-au asigurat și de fidelitatea celorlalți din famiglie înainte de a se retrage pe la casele lor să petreacă în familie sărbătorile de iarnă.

Au găsit că prilejul nimerit pentru o întîlnire de grad zero ar fi să taie un porc, să-l tranșeze și să-și ofere o partida de șorici, măruntaie și carne friptă. Totul informal, ca între prietenii cei mai buni. Acțiunea se petrece în curtea unei vile SRI de protocol, locuința de serviciu se pare a lui Florian Coldea. Cum ar veni el a fost gazda întilnirii din jurul porcului sacru. S-a mai servit un vinuț fiert, țuică și lumea s-a simțit bine.

172Bref, pocul a fost procurat, adus, injunghiat și tranșat de nimeni altul decit de Liviu Dragnea, controversatul lider de azi al PSD – pe atunci nr. doi în partid. Ceilalți invitați au fost – George Maior, seful SRI la acea dată, Laura Codruța Kovesi, singura reprezentantă a sexului slab. A mai fost de față Sebastian Ghiță personaj esențial pe lingă Victor Ponta, premier la acea dată. Ponta a ajuns la vilă, cu intirziere dar a ajuns. A mai fost Vasile Dâncu – mereu prezent la asemena intilniri confidențiale, ca să nu zic secrete. Ce rol joacă e greu de descifrat, neavînd o funcție oficială. Mai era de față inevitabilul general de brigadă Gabriel Oprea vicepemier.

De ce a ieșit povestea asta la suprafață tocmai acum este una din intrebările cheie. A fost povestită de Victor Ponta și Dan Andronic. Alte intrebări sunt și mai ingrijorătoare pentru sferele înalte – ce mai știu denunțătorii și marturisitorii si ar putea da pe gura miine ? Oare ce mai ascund ? Ce aiureală o să mai aflăm, avind în vedere că oameni aceștia, atuncii fff apropiați, complici chiar, azi sunt dușmani declarați?

170Ghiță fugar, arestat in Serbia, Maior ascuns ca ambasador în USA, Coldea retras din cîmpul tactic și trimis să pape o pensie superconfortabilă. Gabriel Oprea nu mai e nimeni. Liviu Dragnea și Victor Ponta sunt ca Tom si Jerry. Laura Codruța Kovesi pe un cal alb taie capetele balaurului corupției. Paradoxal, printre victimele ei se afla unii dintre cei prezenți la pomana porcului din 2013.

Bref, evenimentul politico-monden s-a derulat în jurul unuioi eveniment banal – cel al sacrificării unui porc. Participanții lucrau strins împreună, se ințelegeau de minune. Erau agățați în multe daraveli comune. Dețineau putere cîtă încape în România. Au găsit asadar un prilej să sublinieze natura relațiilor dintre ei, bucurindu-se de un biet porc tăiat și tranșat sub ochii lor. Îmi închipui scena suprarealistă a uciderii porcului sub ochii acestor demnitari cu ștaif, europeni. Cam barbar obicei, nu!?

Personajul principal al poveștii noastre nu a fost cum s-ar crede vreunul dintre puternicii zilei din curtea vilei SRI. Protagonistul indiscutabil a fost Măria sa porcul, evident. Politică a la roumaine! Dar e adevarată oare această întîmplare sau e doar o poveste!?

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.