Reteaua Corect
Sorin Rosca Stanescu

Polonia și Ungaria, prinse în insectar

Cele două state sunt considerate de către Comisia Europeană oile negre ale UE. Și, ca atare, sunt puse la zid. Sub fel de fel de pretexte. Ultima penalizată este Polonia. Al cărui Guvern a explodat. Și a rupt acordul cu UE.

Am utilizat expresia „fel de fel de pretexte”, întrucât, în realitate, întreaga bătălie are două dimensiuni cu totul și cu totul altele decât cele invocate de mai marii Comisiei Europene. Ambele state, atât Ungaria, cât și Polonia, încearcă să-și promoveze pe toate căile interesele naționale, chiar și atunci când exercițiul propriei suveranități intră în contradicție cu normele fixate arbitrar de la Bruxelles. În consecință, atât Budapesta, cât și Varșovia se manifestă critic prin liderii lor în raport cu unele decizii ale birocrației de la Bruxelles, care constituie veritabile numere de dresură. În al doilea rând, atât Polonia cât și Ungaria se străduiesc să respecte și să conserve valorile tradiționale, valorile naționale, proprile valori culturale, iar din perspectiva  identității sexuale, manifestă un grad ridicat de intransigență. Nu doresc și nu acceptă o „civilizație” de tip transgen și nici dispariția cuvintelor „el și „ea”. Zilele trecute s-au făcut uriașe presiuni asupra Poloniei, pentru ca aceasta, în respect față de normele neomarxiste în materie de justiție, să renunțe la Camera disciplinară a judecătorilor. O instituție creată pentru a preveni și eventual pentru a sancționa derapajele unor magistrați. Noi suntem familiarizați cu aceasă temă, întrucât și Bucureștiul a fost supus acelorași tipuri de presiune, în scopul de a fi desființată singura structură independentă de DNA, care putea corecta abuzul unor magistrați. Adică SIIJ. Bucureștiul s-a conformat. În cele din urmă s-a conformat și Varșovia, dar, cu toate acestea, ea a rămas sancționată și în continuare. În sensul că, în ceea ce o privește, Planul de Redresare și Reziliență, de la care Polonia așteaptă circa 37 de miliarde de euro, a rămas în continuare blocat, Ursula von der Leyen nerespectându-și angajamentul. Dar Polonia, un stat care ține să-și afirme demnitatea, a reacționat pe neașteptate și a rupt acordul cu Uniunea Europeană. Consecințele pentru moment sunt greu de anticipat. Atenție însă, Polonia este statul european care face în prezent cele mai mari sacrificii pentru a ajuta Ucraina în războiul de apărare pe care-l duce. Acest nou conflict cu Varșovia s-ar putea ca, pe termen mediu și lung, să coste extrem de scump Uniunea Europeană.

Nici cu Ungaria lucrurile nu sunt deloc roz. Viktor Orban este la rândul său la un pas de a fractura Uniunea Europeană. Pare a fi imposibil de convins să se lase manipulat de neomarxiștii care încă domină Bruxelles-ul. Și se bazează în mare măsură pe alianța cu republicanii din Statele Unite. Bruxelles-ul încearcă din răsputeri să prindă în propriul insectar Polonia și Ungaria. Pot pune un pariu cu oricine că cele două state nu se lasă. Și, în cele din urmă, cerbicia lui Ursula von der Leyen va fi înfrântă.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.