Reteaua Corect

PNL în pericol să rămână fără candidați la București

O știre apărută recent ar putea da peste cap toate calculele politice în București. PNL ar putea rămâne fără candidați la alegerile locale din cauza nerespectării propriului statut. În 2019, printr-o acțiune în forță, Ludovic Orban a schimbat peste noapte conducerea PNL București si a numit conduceri interimare atât la capitală cât si la sectoare. Știrea nu a făcut multă vâlvă la vremea respectivă pentru că părea o execuție uzuală de partid, relatează Știripesurse.ro.

Dar acțiunea a fost făcută fără respectarea statutului și consecințele pot fi dintre cele mai grave. La prima vedere nerespectarea statutului in cadrul unui partid ține de bucătăria sa internă dar lucrurile nu stau chiar așa. Partidele politice sunt instituții publice care primesc bani de la bugetul de stat si nu face chiar fiecare ce vrea. Chiar un liberal, fostul președinte al CJ Botoșani Florin Țurcanu a fost condamnat la închisoare pentru fapte care săvârșite cu nerespectarea statutului de partid.

Un cetățean pe nume Dincă Viorel a acționat în instanță PNL, atacând cele doua decizii ale conducerii, atât cea de demitere a conducerilor PNL București cât si pe cea de numire a interimatelor. Instanța a hotărât că  "Anulează Decizia nr.15/03.06.2019 și Decizia nr.18/12.08.2019 emise de Biroul Politic Național al PNL." Asta înseamnă că atât demiterea conducerii PNL București cât si numirea conducerilor interimare sunt lovite de nulitate. Toate deciziile luate de aceste conduceri sunt nule de drept dacă sentința rămâne definitivă. Astfel, decizia de organizare a alegerilor interne este nulă pentru că forul statutar îndreptățit să le organizeze era ilegal constituit. Astfel noile conduceri sunt nestatutare deci ilegal constituite si toate deciziile lor lovite de nulitate. Printre deciziile impuse de statut a fi luate de aceste conduceri se află inclusiv validarea tuturor candidaților PNL la alegerile locale din București, inclusiv candidatura lui Nicușor Dan.

Sentința a fost dată de Tribunalul București pe 03.07.2020 si are termen de apel în 30 de zile. Rămâne de văzut ce va face PNL si care va fi decizia definitivă a instanței. Cert este că dacă sentința rămane definitivă PNL e în pericol să rămână fără niciun candidat la alegerile locale din acest an în București ceea ce ar fi un dezastru pentru Ludovic Orban și beneficiara principală a acelor decizii abuzive, Violeta Alexandru.

Știripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.