Reteaua Corect

PNL, după decizia DIICOT în dosarul 10 august: Lucrurile nu vor rămâne așa

Scris de newsreporter in 16 iulie 2020 la 10:01, in Politics. 343 vizualizari Intra in discutie Taguri10 august, clasat, diicot, Ovidiu Raeţchi, PNL shortlinkhttp://crct.ro/nwnx

Nemulțumirea socială privind decizia DIICOT în dosarul 10 august este împărtășită sincer de fiecare liberal, a afirmat vicepreședintele Comisiei de Apărare, deputatul PNL Ovidiu Raețchi, reatează Știripesurse.ro. Acesta a adăugat că "lucrurile nu vor rămâne așa", dar și că devine esențial să aflăm rezultatele anchetei interne a MAI pentru identificarea și sancționarea celor responsabili de abuzurile comise împotriva protestatarilor pașnici:

 

“Ca orice hotărâre a procurorilor sau a judecătorilor, decizia DIICOT în dosarul 10 august trebuie luată ca atare și respectată, aceasta putând fi verificată doar în cadrul unui control ierarhic deja anunțat. Sute de protestatari nevinovați din societatea civilă - dar și membri ai PNL sau ai Opoziției anti-Dragnea - au fost răniți și gazați atunci, deci nemulțumirea socială este împărtășită sincer de fiecare liberal.

Există, însă, o prerogativă disciplinară ce poate fi folosită de ministerul de Interne. În contextul de azi, devine esențial să aflăm rezultatele anchetei interne pentru identificarea și sancționarea - măcar pe linie disciplinară! - a celor care se fac responsabili de abuzurile comise împotriva protestatarilor pașnici. În plus, pe o serie de capitole relevante cercetarea penală continuă - și am încredere că procurorii vor face dreptate.

Fără sancțiuni și îmbunătățiri legislative, 10 august va fi un precedent periculos pentru funcționarea în limite constituționale a instituțiilor de forță și, implicit, pentru democrația din România.

Lucrurile nu vor rămâne așa în privința represiunii coordonate de PSD! Lucrurile se vor schimba și în privința modului în care Jandarmeria gestionează adunările publice, pentru că proiectul de lege menit să lărgească dreptul de protest este finalizat, semnat și intră deja pe circuitul legislativ.

Lucrurile nu vor rămâne așa!”, a scris Ovidiu Raețchi pe contul său de Facebook.

 Știripesurse.ro

 
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.