Reteaua Corect
Stelian Tanase

Pesediștii cu cuțitele pe masă

Azi e ziua ca mare la PSD – se va decide care dintre cei doi tartori are mai multă putere in partid si în afara lui. Cui i se va pupa inelul din deget incepind de miine? In fata cui se va pune genunchiul in țărînă ? Cine e Nașul!

Ce a surprins in aceasta nouă „lupta de clasa” intre clanurile pesediste a fost rapiditatea și violența ei ( citeste radicalismul ei) . Nu se astepta nimeni ca Mihai Tudose, care pare un urs adormit, un indolent de felul lui, il va ataca atit de puternic și de decisiv pe patronul lui politic. Tudose pare e un boxer ca vrea sa il facă knock-out pe Liviu Dragnea – abuzivul lider – chiar în această repriză.  Un exemplu – Cine ar fi bănuit că Tudose va cere pur si simplu capul lui Shevil Shhaideh cea mai apropiată colaboratoare a lui Liviu Dragnea. Sorin Grindeanu nu ar fi indraznit niciodata o asemenea mutare. Liviu  Dragnea sigur azi il regretă pe slabul Grindeanu. Cred ca nu a prezis niciunul dintre experții lui Dragnea o asemenea evoluție din partea pupilului Mihai Tudose.

tudose 12Cineva din PSD ii reproșa luni lui Mihai Tudose la ultimul conclav, că prea discută problemele guvernului la SRI si DNA! Ca de acolo si-ar lua sugestiile. A uitat  să  amintească de palatul Cotroceni, vizitat in ultima vreme de Tudose. Discutia aceasta a avut loc nu la guvern (ca reproșul să fie valabil) ci in sediul PSD din Șoseaua Kiseleff! Ce trebuie spus este că problemele guvernului ar trebui să se discuta exclusiv în palatul Victoria. Nu cred ca acel pesedist rău de gură a priceput ironia situatiei. El voia doar- in stil mafio-bolșevic, să il acuze de trădare pe Tudose. Cine ia distanta de Dragnea e un trădator. Asta e teza. Dragnea egal PSD!  Tovarasul respectiv voia să inventeze un complot, o lovitură de palat, etc. Nu  a reușit pentru că Tudose are un anume sprijin în parti,  de neglijat. Destui s-au săturat in PSD de autoritarismul si arbitrariul lui Liviu Dragnea.

dragnea digi24Exista printre baronii PSD ideea că cu Mihai Tudose s-ar ințelege mai bine. Că e dispus să negocieze, să asculte, să facă compromisuri. Că e mai puțin inclinat să-și  numeasca  fidelii/neamurile/subalternii în posturi inalte. Județul Teleorman a ajuns cea mai mare pepinieră de cadre a PSD! Asta desi este printre cele mai putin educate din tara, e un judet mic si subdezvoltat.

Ca sa fi sincer, nu prea văd mari diferențe între cei doi granguri politici. Înlocuirea lui Dragnea cu Tudose ar da doar schimbare de ton, de nuanță.Tudose nu e Mesia, nici salvatorul PSD, si mai puțin al Romaniei.  Esenta ar rămine aceeasi. Tudose este un baron PSD; si duce cu el toate  bolile speciei.

Azi la sediul PSD ar e loc CEx. Seamana cu un mare conclav mafiot. La poartă ar trebui sa stea bodigarzi (specialitatea casei) să controleze participantii unul cite unul – rascrăcărați, cu fața la perete, cu miinile sus. Să verifice dacă au arme pe sub haine, cuțite, pistoale. Nu au, sigur! Au altele mai puternice – telefoane portabile, care filmează fotografiază zsi inregsirtea sunetul. De ce? Ca sa le aibă mai triziu ca arme de șantaj. Unele vor apprea in massmeida diseara chiar. Nimeni nu mai are incredere in nimeni la virful PSD. Asta e atmosfera in care se va desfasura repriza decisiva dintre Liviu Dragnea și Mihai Tudose.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.