Reteaua Corect
Stelian Tanase

Pericolele puterii

Scris de Stelian Tanase in 15 octombrie 2019 la 15:10, in Politics. 105 vizualizari Intra in discutie Taguriconsultari, cotroceni, guvern, motiune, opozitie, PNL, putere shortlinkhttp://crct.ro/nv8b

Nu au trecut 24 de ore de la trecea moțiunii de cenzură și problemele puterii manufacturată de Opoziție se văd cu ochiul liber. Unul hăis, altul cea! Cam asta ar fi logica situației. E o surpriză, mă așteptam la o anumită convergență între PNL, USD, UDMR, PMP, Pro România, ALDE. Dacă nu acum, atunci cind? Măcar de dragul puterii, dacă nu de altceva. Dar toți actorii dramei sunt cu gîndul exclusiv la alegeri și la nimic altceva.

S-a văzut indată că semnatarii moțiunii nu au un plan pe termen scurt și mediu, nu mai zic de unul pe termen lung. S-au trezit cu guvernarea în brațe și nu știu ce să facă cu ea. Este evident asta. Nu a existat nicio negociere sau aranjament privind perioada de dupa moțiune. Deocamdată totul se limitează la a da declarații de intenții, (bune și astea, duc în Rai) care nu se potrivesc deloc intre ele. Sunt declarații care au scopul de ciștiga un dram imagine. Sunt aruncate la cald și nu prea au ceva în comun cu agenda capului de locuitor.

Consultările de la Cotroceni de ieri nu au evidențiat o soluție comună, dimpotrivă. Au subliniat divergențele. Fiecare vrea să meargă pe drumul lui. Pe toate temele punctele de vedere anunțate sunt divergente – guvern, anticipate, etc. Avem de ce să fim îngrijorați. Lumea spera altceva. Victoria de joi se poate transforma într-un mare eșec. Acum țara trebuie scoasă din haosul si debandada lăsate de PSD. Politicienii trebuie să treacă urgent la instaurarea ordinii., să facă corecțiile necesare, mai ale în economie și justiție. Să lase mai întii demagogia și ațărnicia.

Pericolul cel mai mare vine din canibalizare. E foarte posibil ca interesele egoiste de partid să se impună. Deținerea puterii poate să ia mințile liderilor. Dupa atitia ani de opozitie mulți sunt hămesiți, cu buzunarele goale. Au stomacul lipit de șira spinării. Incepe bătălia pe posturi. Miroase a singe. De la euforia din ceasurile de după trecerea moțiunii, se poate ajunge în termen scurt la dezbinare, la atacuri reciproce, la scandaluri politice. Ar fi începutul sfîrșitului. PSD-ul ar ridica iute capul din smîrcuri. Sunt destui proști în fosta Opozitie care sunt în stare, din orbire și lăcomie, să ofere puterea pe tavă PSD-ului la alegerile care vin. Unii dintre cei care au votat moțiunea, chiar vor să se producă o criză în speranța că vor avea ciștiguri electorale la alegerile locale și parlamentare. Aviz amatorilor! Următoarele zile sunt decisive.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.