Reteaua Corect
Sorin Rosca Stanescu

Pastila inteligentă vă ține de foame

Scris de Sorin Rosca Stanescu in 23 Mai 2023 la 10:00, in Politics. 582 vizualizari Intra in discutie Taguriamerican, Flash, foame, greva, pastila, românia shortlinkhttp://crct.ro/nBml

O invenție de ultimă oră. Venită din Statele Unite. Pastila inteligentă. Sau pastila electronică. Sau pastila anti-foame. A fost testată până în prezent pe porci. Acum va fi fabricată pentru uz uman. Este interesant de anticipat în ce direcții ar putea fi folosită. Poate că pastila minune ar putea să pună capăt grevelor.

Excludeți ipoteza cum că această pastilă cu baterie, denumită Flash, ar fi destinată doar persoanelor obeze. Așa cum anunță creatorii ei americani, pastila e bună pentru toate persoanele aflate în nevoi, pentru că le poate alunga senzația de foame. Care, pentru sute de milioane de oameni, se transformă într-un adevărat chin zilnic. Ea acționează țintit asupra hormonului foamei, care se cheamă grelină. Alterează conexiunea dintre nervii stomacului și creier. Și în România pastila inteligentă s-ar putea dovedi extrem de utilă.

În România sunt literalmente zeci, poate sute de mii de persoane care fac foamea. Știu ce spun, pentru că împreună cu ceilalți voluntari de la „Caravana comunității”, cu sprijinul preoților din mai multe parohii, am avut ocazia să iau contact cu acești oameni sărmani de toate vârstele, cărora le-am distribuit ajutoare. Și m-am îngrozit de ceea ce am văzut. Și, atenție, toate aceste operațiuni cu caracter umanitar au fost desfășurate doar în București. În capitala României, despre care se spune că are cel mai înalt nivel de prosperitate din această țară.

Pastila inteligentă la nevoie ar putea să țină loc și pachetelor de ajutoare alimentare finanțate de Uniunea Europeană și distribuite în localitățile României unor oameni care cad din picioare așteptând să le vină rândul, care se bulucesc sau care se întorc deznădăjduiți acasă, pentru că nu au mai apucat niciun colet. Umilință mai mare nu au mai cunoscut românii în toată istoria lor.

Pastilele livrate de partenerul nostru strategic ar putea bloca și activitatea acelor sindicate care încă mai există. În loc să scoți lumea în stradă, pe zăpadă, pe vânt, pe ploaie sau pe caniculă, mai bine le distribui oamenilor miraculoasele pastile care alungă foamea. Nici voucherele pentru mâncare nu-și vor mai avea rostul. În loc de vouchere, pastile.

Se va instaura cu ajutorul pastilelor inteligente stabilitatea politică. Pentru că se știe: instabilitatea este generată de convulsiile sociale. Iar convulsiile sociale, la rândul lor, sunt rezultatul neajunsurilor. Și cel mai dureros neajuns este imposibilitatea de a-ți hrăni în mod satisfăcător familia. Expresia de „pâine și circ” ar putea fi înlocuită după resetare cu expresia „pastile și circ”. Deși, dacă vor fi suficiente pastile, nu va mai fi nevoie de circ. Și uite așa ajungem și la marea problemă a zilei de azi. La greva generală a dascălilor. Poate le dă prin cap guvernanților ca, în loc să le mărească, așa cum se cuvine, salariile, să le distribuie pastile.

Și, în final, încă două detalii. Savanții americani promit ca, în viitor, pastilele contra foamei să poată fi acționate de la distanță. Interesant de văzut cine va avea telecomanda. Doamna Ursula von der Leyen ar trebui să fie atentă la această schimbare majoră. Și să se grăbească ca, în numele statelor UE și peste capul acestora, să importe sute de milioane de pastile inteligente.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.