Reteaua Corect
Sorin Rosca Stanescu

Partizanii secreți ai lui Liviu Dragnea

Pe pagina sa de Facebook, Codrin Ștefănescu, unul dintre corifeii de dată recentă ai PSD din timpurile de glorie ale lui Victor Ponta și apoi ale lui Liviu Dragnea, semnalează cu tristețe o nouă formă de non-combat. Frica de statul subteran este paralizantă pentru mulți dintre activiștii acestui partid. Iar Codrin Ștefănescu îi invită să scoată capul din nisip.

Politica struțului, așa cum o semnalează și o descrie în puține, dar elocvente cuvinte Codrin Ștefănescu, se manifestă într-un mod destul de pervers. Bucuroși că Dragnea a fost pus în libertate, unii dintre numeroșii foști susținători ai ex-liderului PSD își manifestă sentimentele, cei mai mulți din păcate doar prin simple convorbiri telefonice. Ei sunt conștienți de faptul că Dragnea a suferit o condamnare politică, că statul subteran, cu care și el a cochetat o vreme, i-a făcut o nedreptate, dar se tem să-și manifeste în mod public și deschis sentimentele.  De fapt, ezită din frică să atace cu acest prilej Justiția nedreaptă, modul în care a interferat statul subteran în anchetele procurorilor și în deciziile judecătorești, încălcările drepturilor și libertățile fundamentale ale omului.

„Scoateți capul din nisip, fraților!”, pare să-i apostrofeze Codrin Ștefănescu pe colegii săi de partid, care au adoptat politica struțului. Apărându-l pe Dragnea, apărând drepturile cetățenești de noua ofensivă a Securității, în sensul ei generic, combinată în mod toxic cu elemente DNA, Codrin Ștefănescu le sugerează colegilor lui mai șovăielnici din PSD că, în felul acesta, se pot apăra pe ei înșiși și pot salva adevăratele valori ale democrației și statului de drept.

În caz contrar, continuând acest joc non-combat instaurat de Marcel Ciolacu, cel mai puternic partid din România nu face decât să capituleze, riscând ca, într-o bună zi, să se transforme în cel mai slab partid politic. Deși prudența este uneori bună, politica struțului e nefastă. Și nu despre Dragnea este vorba aici. Ci despre lașitate versus curaj. Pentru că și Dragnea este în acest moment istorie. În definitiv, dacă susținători lui Dragnea aveau ceva de spus, trebuiau să o facă în mod energic atunci când Dragnea a fost anchetat și condamnat pe nedrept. Iar dacă nu au făcut-o atunci, niciodată nu este prea târziu să-și manifeste spiritul de libertate. Dacă încă îl mai au.

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.