Reteaua Corect
Dan Chitic

Parteneri sau pașalâc american: unde e foaia noastră de parcurs pentru SUA?

Scris de Dan Chitic in 09 septembrie 2019 la 09:49, in Politics. 75 vizualizari Intra in discutie Taguriamerican, Gordon Sondland, românia, statele unite, UE shortlinkhttp://crct.ro/nuXN

Aflam mai ieri din presă ce Pentru Partenerii noștri strategici “Statul de drept este esenţial, iar un exemplu al preocupării noastre este faptul că procurorul general (al SUA, William Barr – n.r.) a invitat ministrul dumneavoastră al Justiţiei, acesta fiind unul din motivele vizitei mele: să vorbim despre invitaţia de a veni în Statele Unite ale Americii şi de a continua să lucreze cu el şi cu echipa sa, pe baza unei foi de parcurs”, a afirmat ambasadorul Statelor Unite ale Americii la UE, Gordon Sondland, aflat joi la Bucureşti.

In baza principiului reciprocității, așa, ca între aliați și parteneri strategici, Ministrul Justiției și Procurorul general al României vor trebui sa întocmească urgent “o foaie de parcurs” cu etape și termene clare in vederea întăririi stării de drept (rule of law) in SUA.
Această foaie de parcurs va trebui comunicată urgent de către ambasadorul României la ONU (ca ăla din SUA, George Maior, nu e al nostru) către președintele Trump și Procurorul General al SUA.
Primele măsuri care vor trebui implementate in SUA pentru întărirea democrației și a încrederii investitorilor români de peste ocean vor fi abolirea pedepsei capitale, depolitizarea justiției prin înlocuirea sistemului alegerii procurorilor/serifilor cu unul bazat pe numiți bazate strict pe competențe profesionale și... mai ales combaterea corupției generată de marile companii americane gen Bechtel, Microsoft, Exxon, ca principală sursă de corupție la nivel mondial!
In situația in care oficialii români nu au oferit deja o asemenea “foaie de parcurs” in schimbul celei generos oferite de americani, înseamnă că politicienii noștri actuali au acceptat deja statutul de Pașalâc American al României!
De fapt... tribut plătim Înaltei Porți (mutată pentru  noi de un sfert de secol la Washington), trupe imperiale găzduim pe cheltuiala noastră, politică externă nu avem, iar tot ce avem e al lor. Ba chiar avem și pașă - Klein Pașa... iar “Domnii” sunt aleși doar cei ce sunt in grațiile Sultanului. Iar cei ce pică in dizgrație sunt degrab surghiuniți prin pușcării și refuzați la vize la Înaltă Poartă.
Până la urmă, cine a spus ca istoria nu se repetă... clar s-a înșelat! Motiv pentru care... eu mai sper și mai aștept încă o Declarație de independență!

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.