Reteaua Corect

Parlamentul francez a adoptat legea imigratiei

Controversatul proiect de lege privind imigratia a fost adoptat de Parlamentul francez in prima lectura, in pofida protestelor vehemente ale Opozitiei, transmite Euractiv, citat de Rfi.ro. Proiectul prevede retragerea cetateniei franceze in cazul persoanelor care au ucis un reprezentant al fortelor de ordine, dar si repatrierea cetatenilor straini acuzati de cersetorie agresiva, furturi sau ocuparea ilegala a unui teren. Opozitia denunta caracterul rasist al legii, sustinand ca aceasta masura i-ar viza in principal pe romi.

Comisia Europeana a cerut Frantei sa dovedeasca, pana pe 15 octombrie, legalitatea masurilor de desfiintare a taberelor ilegale de romi si de repateriere a acestora si sa transpuna in legislatia franceza prevederile directivei privind libera circulatie. In caz contrar, Franta risca sa fie trimisa in fata Curtii Europene de Justitie, scrie Euractiv, preluat de Rfi.ro. Deocamdata Franta "nu a facut prea multe" pentru a raspunde Comisiei Europene si "pare nerealist ca masuri relevante vor fi luate pana la termenul limita", sustine Euractiv, citand surse oficiale de la Bruxelles. In acest caz, CE poate declansa, in data de 28 octombrie, procedurile pentru sanctionarea Frantei. Recent, s-a iscat un nou scandal intre Paris si Bruxelles, dupa ce Le Monde a denuntat existenta unei baze de date cu caracter rasist, privind cetatenii apartinand "minoritatilor etnice nesedentare".

 

Drept replica, ministrul francez al Imigratiei, Eric Besson a promis ca Franta va transpune in legislatia nationala directiva privind libera circulatie, fara a preciza insa cand. "Vom furniza toate dovezile, toate garantiile necesare" ca am respectat legislatia europeana, a mai spus Besson, aratandu-se "foarte increzator si senin asupra finalului dialogului cu Bruxelles-ul".
(I. B.)

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.