Reteaua Corect

Pactul de relansare al lui Orban, atacat de Viorel Cataramă

Proaspăt lansat, cu mare fast, de către Guvernul PNL Orban, Pactul Național de Redresare și Reziliență a fost desființat de către specialiști. Principalele reproșuri țin de faptul că doar 48.000 de elevi din totalul de 2,8 milioane, adică numai 1,7%, vor beneficia de ajutor și că nu există nici măcar o referire la vreun capitol de finanțare a extinderii rețelelor de telecomunicații în zonele albe rurale. De asemenea, se preconiezază că doar 120.000 de locuri de muncă se vor crea în următorii 6 ani, respectiv 20.000 de locuri de muncă/an, relatează Știripesurse.ro.

Una dintre vocile avizate ce au atacat Pactul Național de Redresare și Reziliență a fost omul de afaceri Viorel Cataramă. Cu o experiență antreprenorială de peste trei decenii, omul de afaceri, ce candidează în Bihor la funcția de senator din partea Partidului Pro România, crede că totul e doar praf în ochi, aruncat electoral, în disperare, de către Partidul Național Liberal.

„Pactul Național de Redresare și Reziliență uită de cele mai importante domenii din România: sănătatea, educația și economia! (...) Orban nu este în stare să ia în calcul cele mai importante și sensibile domenii. Pentru domeniul sănătății vor fi alocați doar 6%, pentru educație 3,5%, digitalizarea primește doar 0,8%, iar economia 12%. Guvernul Orban nu va rezolva nimic! Ne vinde niște hârtii scrise frumos, o propaganda electorală care arată disperarea unui guvern pe care românii nu îl mai vor„ a declarat Viorel Cataramă pe pagina oficială de Facebook.

Dezbaterea pe Pactul Național de Redresare este cu atât mai intensă cu cât, în sine, banii pe care Orban promite că îi va lua de la UE sunt încă incerți. Trei țări membre ale blocului comunitar se opun acestui pact, care este condiționat de respectarea statului de drept în toate țările membre UE.

România ar trebui să primescă 30,4 miliarde de euro, dar momentan sunt doar pe hârtie, pentru că acești bani sunt blocați de VETO-ul Poloniei, Ungariei și Sloveniei. Așă că, pâna la un acord politic european, vorbim doar de promisiuni fără mare acoperire.

Știripesusurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.