Reteaua Corect
Sorin Rosca Stanescu

Oroarea legislativă s-a comis!

În editorialul de ieri am vorbit despre legea zombi, un proiect de act normativ destinat combaterii pandemiei, propus de Guvern. Și care nu întrunește condițiile necesare unei legi care se cere a fi implementată. Tot ieri, ceva mai târziu, legea a fost votată de Parlament. De PNL, desigur. Pentru că Guvernul său a propus-o. Dar și de PSD, care în prealabil a combătut-o. În final și de reprezentanții unui partid tembel.

Legea pandemiei, legea zombi, scrisă pe picior de câțiva tehnicieni ai Guvernului Orban, încalcă în mod flagrant drepturile și libertățile fundamentale ale omului. Și nu ne păzește de pandemie. În schimb, cedează suveranitatea statului Organizației Mondiale a Sănătății. De care partenerul nostru strategic tocmai s-a dezis. Și care, în câteva rânduri, a recunoscut că a reacționat brambura pe parcursul pandemiei.

Această lege, care permite până și carantinarea obiectelor personale ale unui cetățean doar suspectat de coronavirus, a fost votată de partidul al cărui președinte-dronă, Marcel Ciolacu a afirmat că este o lege zombi. Zombi când a fost vorba de propagandă, o lege bună când s-a supus la vot. Dar despre jocul dublu al PSD sub Marcel Ciolacu am scris de multe ori. Și în continuare mă aștept la fel de fel de surprize de acest fel. De data aceasta senzațional este altceva. Și anume comportamentul PMP.

PMP este aliatul netransparent la Guvernare al PNL. Ocazional se comportă ca un partid de opoziție. În realitate, și-a tocmit diverse poziții consistente în eșaloanele doi și trei ale Guvernului. Este prezent acolo unde trebuie în administrația publică centrală și locală. Și, la schimb, susține toate aberațiile propuse de Ludovic Orban. Ei bine, nu e greu să ne imaginăm că și de această dată PMP, în Parlament, a votat cu toate mâinile ridicate legea zombi. În dispreț total față de drepturle și libertățile fundamentale ale cetățeanului. În dispreț total față de sănătatea publică. În dispreț total față de suveranitatea statului. Senzațional este că, la ceas de seară, în emisiunea moderată de Victor Ciutacu de la România TV, a apărut Traian Băsescu. Tatăl de suflet al PMP. Și ce credeți că a făcut? A luat la înjurături Guvernul Orban. Și Partidul Național Liberal. Pe motiv că au promovat o lege tembelă. Fix legea despre care am scris ieri și scriu azi. Fix legea pe care parlamentarii PMP au votat-o. Fără nicio excepție. Oare fostul peședinte era turmentat? Oare întrebarea mea este retorică?

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.