Reteaua Corect
Bogdan Tiberiu Iacob

Orban și o întrebare cheie - cine a organizat „campanii de manipulare” în pandemie?

O afirmație extrem de gravă a premierului Ludovic Orban a trecut neobservată de ieri încoace, deși ea ar fi trebuit să fie detaliată pe larg chiar de către cel care a formulat-o, și demarate inclusiv niște anchete la nivel înalt.

”Din păcate, ne-am confruntat în ultimele luni cu campanii organizate care au avut ca scop să determine românii să nu creadă în virus, să nu respecte regulile pe care le-am stabilit, să ignore pericolul. Şi vedem că, din păcate, aceste campanii au dus la consecinţe. Numărul celor care nu respectă regulile a crescut. Ar fi păcat ca atunci când o majoritate a societăţii respectă regulile, se protejează, să nu acţionăm pentru ca aceia care au căzut în capcana propagandei că nu există coronavirus, că trebuie ignorat acest pericol, că nu trebuie respectată nicio regulă publică, să pună în pericol întreaga societate şi, de ce nu, dezvoltarea economică, locurile de muncă ale fiecăruia dintre români” a spus aseară Orban, într-o declarație de presă televizată.

De aici, mari semne de întrebare.
Că un ziar, post tv, site, blog etc lansează teorii conspiraționiste ține de libertatea de exprimare și nu poate reclama măsuri.
Organele de presă, însă, acționează individual și nu corporatist, la grămadă. În presă pot exista opinii diferite chiar în interiorul aceluiași organ media.

Cînd există ”campanii organizate”, conform premierului, sună la fel cu ”grupuri de crimă organizată”, în sensul că se induce ideea unei conspirații cu un scop bine determinat.

În plus, se știe deja că statul și-a rezervat dreptul, chiar abuziv, de a închide, în pandemie, siteurile care promovat teorii ”conspiraționiste”, ca o măsură asiguratorie suplimentară că asemenea lucruri nu se vor întîmpla.

Dacă, chiar și în aceste condiții, s-au pus pe picioare pe parcursul a luni de zile ”campanii organizate” în media și în online de convingere a românilor că virusul nu există, periclitînd ”întreaga societate și dezvoltarea economică”, premierul Ludovic Orban trebuie să fi primit rapoarte detaliate de la serviciile secrete în privința organizatorilor, a finanțatorilor etc, iar Parchetul și Poliția să fie deja sesizate.

Doar că premierul nu a suflat un cuvînt despre așa ceva.
De ce? 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.