Reteaua Corect

Orban: Guvernul crește pensiile cu 14% printr-o OUG

Scris de newsreporter in 14 august 2020 la 11:13, in Politics. 844 vizualizari Intra in discutie Taguri14%, crestere, Ludovic Orban, OUG, pensii shortlinkhttp://crct.ro/nwwi

Premierul Ludovic Orban a transmis vineri ca Executivul urmează să aprobe o creștere importantă a pensiilor printr-o Ordonanță de Urgență. Cu toate acestea, procentul va fi unul de 14% premierul explicând că "dacă nu ai resursele necesare, degeaba promiți și apoi nu mai poți plăti", scrie Capital.ro.

Ludovic Orban spune că Guvernul va adopta vineri ordonanța de urgență prin care punctul de pensie va crește cu „un procent consistent de 14%”.

„Nu vom mai avea creștere economică. Vom avea o contracție economică estimată astăzi la 3,8%. Criza sanitară a provocat o criză economică. Cu toate astea, eu nu cunosc o altă țară europeană în care să se fi luat o decizie asemănătore, Guvernul va crește pensiile cu un procent consistent de 14%. Este o creștere extrem de mare, pe care ne angajăm să o putem finanța.

În ceea ce privește alte creșteri ulterioare, orice altă decizie de creștere a pensiilor va fi luată doar pe baza unor analize economice extrem de serioase. România are nevoie de acces la finanțări cu costuri minime pentru a asigura resursele necesare.

Orice creștere de pensie care e făcută fără să țină cont de evoluția economiei se va întoarce nu numai împotriva părinților și bunicilor noștri, ci împotriva interesului general al societății.

Dezmăț în Parlament privind cheltuielile

Și așa de 4 luni este un adevărat dezmăț în Parlament în materie de legi care generează noi și noi cheltuieli pentru buget. Ne-am luptat pe toate căile constituționale și legale să împiedicăm astfel de decizii. Din păcate, multe au fost adoptate și cresc nota de plată. Poți să faci rău României, și asta face majoritatea condusă de PSD, făcându-te că vrei să faci bine, să crești anumite categorii de venituri pe care apoi nu le mai poți plăti.

Am făcut mximum posibil. Decizia de majorare a punctului de pensie cu 14% a fost o decizie grea, dar pe care ne-o asumăm și pe care garantăm că o putem susține. Vom face tot ce ține de noi pentru ca inflația să se mențină la un nivel scăzut și să nu fie afectată puterea de cumpărare.

Orice altă creștere mai mare și știu că populismul pesedist se va manifesta în continuare, că se vor grăbi să respingă OUG pentru creșterea punctului de pensie, dar să înțeleagă rațional fiecare părinte și bunic că atât se poate, cine promite altceva minte. Dacă nu ai resursele necesare, degeaba promiți și apoi nu mai poți plăti.

Avem o decizie CCR care spune foarte clar că, odată stabilit un nivel al pensiilor, pensiile nu pot fi tăiate. De aceea orice decizie legată de puntul de pensie trebuie să fie bine fundamentată.

Evident că va crește deficitul bugetar, probabil că va fi 8,5-8,6. Urmăriți deficitul bugetar în toate țările europene și vom avea un deficit bugetar printre cele mai mici”, a explicat Ludovic Orban.

Capital.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.