Reteaua Corect

Orban, declarații la Dragomirești. Ce a spus despre măști

Scris de newsreporter in 29 aprilie 2020 la 12:12, in Social. 437 vizualizari Intra in discutie Taguridragomirești, Ludovic Orban, masti shortlinkhttp://crct.ro/nw0Z

Copiii care vor începe pregătirile pentru examene vor putea sta la şcoală doar cu măşti de protecţie. "Vom asigura măşti în cazul în care părinţii nu au posibilitatea să le ofere măşti, pe care le vom pune la dispoziţia şcolilor", a declarat premierul Ludovic Orban. În România au fost avizate 9 companii pentru producţia de măşti chirurgicale. Guvernul vrea să susţină proiecte private de producţie a materiei prime pentru materiale medicale, scrie HotNews.ro.

 

"Au fost avizate 9 companii pentru producţia de măşti chirurgicale, de asemenea există un proiect privat susţinut de Guvern prin Ministerul Economiei pentru a produce în România materialul necesar pentru aceste măşti.

Trebuie să ştiţi că în privinţa materialului necesar, încă nu producem material în România, importăm materialul. Obiectivul este să introducem în fabricaţie acest material astfel încât să ptem să aprovizionăm companiile care vor produce aceste măşti cu material produs la noi.

De asemenea, producţia de combinezoal, la ora actuală au fost autorizate 19 companii pentru producţia de combinezoane. Şi aici momentan nu prodcem îm România stratul protector, stratul impermeabil. Şi în această privinţă avem ca obiectiv să găsim soluţiile tehnnice pentru a putea produce în România materialul necesar", a declarat premierul Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă.

Spre exemplu, uzina de la Dragomireşti va produce măşti de tip FFP 3 şi măşti chirurgicale, capacitatea de producţie fiind de 70.000-75.000 de măşti FFP 3 pe zi şi între 300.000 - 350.000 de măşti chirurgicale pe zi, a mai spus premierul.
"Până vor intra şi vor funcţiona la capacitate maximă toate companiile vom urmări cu atenţie asigurarea necesarului pentru a face faţă cererii, astfel încât după 15 mai, odată cu itroducerea obligativităţii purtării măştii în spaţii închise să avem capacitatea de a asigura consumul necesar la nivelul cererii".
Cât despre preţul acestora el a evitat să pronunţe asupra unei cifre, dar declară că măştile se vor vinde la preţuri competitive, "care le vor face atractive".
Mai mult, premierul spune că statul va asigra măşti gratuite pentru categoriile defavorizate şi o parte din elevi.
"Chiar dacă s-a luat decizia pentru menţinerea suspendării cursurilor în şcoli şi universităţi pentru clasele terminale, a 8-a şi a 12-a care între 2 şi 12 iunie vor participa în anumite condiţii la pregătirea examenului de evaluare şi Bacalaureatului vom asigura măşti în cazul în care părinţii nu au posibilitatea să ofere măşti pe care le vom pune la dispoziţia şcolilor. Copiii nu vor putea sta în şcoală decât cu mască", spune Ludovic Orban.

 

HotNews.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.