Reteaua Corect

Opriți crimele! Amputați-i mâinile generalului SRI, Florian Coldea, din Justiție!

Scris de newsreporter in 21 decembrie 2020 la 11:12, in Social. 591 vizualizari Intra in discutie Taguriavocat, florian coldea, justitie, robert rosu, sri shortlinkhttp://crct.ro/nx7M

Pe scurt, avocatul Robert Roșu și ceilalți acuzați din Lotul „Băneasa” au fost condamnați la ÎCCJ, de un complet format din Ionuț Matei, Florentina Dragomir(președinte) și Ioana Alina Ilie, pentru că au făcut demersuri în vederea punerii în executare a două hotărâri judecătorești definitive și irevocabile. L-am pus primul pe Ionuț Matei, pentru că el este de fapt președintele de complet, unul numit de presa civilă „Completul Negru”.

Totul a început acum aproape 20 de ani, atunci când Paul Lambrino – da, știu, „nomina odiosa”! – a solicitat reconstituirea dreptului de proprietate asupra unor bunuri imobile, care au aparținut înaintașilor săi. I s-a dat satisfacție, prin două hotărâri judecătorești definitive și irevocabile, trecute adică prin fond, apel și recurs. Ulterior, așa cum este și firesc, a solicitat punerea în executare. Dacă se mulțumea doar cu hotărârile și nu cerea și materializarea lor, nu am fi avut despre ce să vorbim astăzi.

Altfel spus, este ca și cum cel care citește aceste rânduri ar solicita prin instanță restituirea unui bun de care ar fi fost deposedat samavolnic, instanța ar decide definitiv și irevocabil că bunul îi aparține de drept, iar atunci când ar trece la punerea în execuție a deciziei judecătorești definitive și irevocabile, adică atunci când ar trece la recuperarea bunului, ar fi arestat, judecat și condamnat, cu tot cu avocatul care s-a ocupat de demersurile punerii în executare.

Paul Lambrino este un personaj foarte nesuferit unora. Nu mă interesează că este nesuferit unora sau simpatic altora, așa cum mi-au fost și îmi sunt și mie mulți, dar pe care i-am apărat indiferent de emoțiile mele, atunci când nu au mai fost la putere și le-a venit rândul să fie supuși la batjocura Statului Paralel, a Justiției hâde călărite de Coldea și Kovesi. Exemple? Cu plăcere: Adrian Năstase, Dan Voiculescu, Dinu Patriciu, Dan Rușanu, Elena Udrea, Traian Băsescu Ludovic Orban și, atunci când îi va veni rândul, Klaus Iohannis. Dar știți ceva? Să-l lăsăm pe nesuferitul de Paul Lambrino! Să vorbim despre Robert Roșu, eminentul avocat al Casei „Țuca-Zbârcea”. Acesta a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, după ce fusese achitat la fond, pentru că a reprezentat un client în demersurile sale juridice de punere în executare a unor decizii judecătorești, cum am arătat, definitive și irevocabile. În opinia procurorilor DNA, avocatul s-a făcut vinovat de faptul că a depus diligențe pentru punerea în executare a două hotărâri judecătorești definitive și irevocabile – știu, mă repet! – văzute de conservele lăsate în DNA de Laura Codruța Kovesi a fi „abuzive” și „nelegale”. Avocatul a fost cu atât mai vinovat cu cât, potrivit argumentelor din apelul DNA, „a susținut pledoarii excesiv de convingătoare”! Halucinant!

Realizați grozăvia? Asta înseamnă că orice hotărâre pronunțată de Justiția din România îl poate aduce pe beneficiarul ei, cu tot cu avocatul care îl reprezintă, în dosul gratiilor, pentru că niște procurori o consideră „abuzivă” și „nelegală”. Cum a fost posibil așa ceva, în condițiile în care, în ultimii ani Justiția părea să-și revină? Răspunsul îl dă un alt condamnat, unul cu suspendare, jurnalistul Dan Andronic, sub forma a două întrebări retorice:

În toată această furtună de comentarii și reacții, nu-mi ies din cap două întrebări pe care am evitat să le formulez până acum, spunându-mi că sunt absurde. Din păcate s-au dovedit a fi foarte reale, cu răspunsurile incluse:

  1. De unde știa pensionarul general SRI Florian Coldea încă din 2019 în ce zi va pleca dosarul de la Curtea de Apel Brașov și când va ajunge la ICCJ? Dar mai ales la ce complet de judecători va pica, că doar repartizarea este aleatorie. Această mărturisire nu mi-a făcut-o Florian Coldea mie, ci i-a spus-o în față, unuia dintre colegii mei de dosar, cu care a stat de vorbă la un șpriț. Cu subiect și predicat. Zâmbind subțire, așa cum îi stă bine unui dottore, specialist în drept penal, cunoscător în meandrele justiției.

Avea dreptate? Nu s-a înșelat cu o virgulă, noi am fost proști că nu l-am crezut. S-a întâmplat 100% așa cum a spus, iar dacă nu ar fi avut acest orgoliu prostesc, eu nu aș fi avut această dovadă că Sistemul încă funcționează. Se poate dovedi „premoniția” generalului pensionar SRI? Normal! Sunt oameni care trăiesc, care vorbesc, care încă mai au coloană. Dar cea mai tare mărturie o reprezintă discuțiile între noi și avocați, cu o săptămână înaintea repartizării „aleatorii”, când ne întrebam dacă vom avea parte de completul lui Ionuț Matei. Dacă Coldea avea dreptate? A avut!

  1. De unde știa George Maior, cu 4-5 luni înaintea verdictului, că „se vor da pedepse cu închisoarea tuturor celor din dosarul „Ferma Băneasa”? Doar nu mai este director SRI, nu mai primește informări și nu mai trimite plicuri galbene, ci este ambasador în SUA.

Nu mi-a spus mie, dar așa s-a exprimat într-o discuție relaxată, într-un cerc de prieteni, discuție pe care mi-a povestit-o un alt coleg din Dosarul Băneasa, cu vreo 5-6 termene înainte de finalizarea procesului. Stăteam afară, la o țigară, m-a întrebat cum cred că se desfășoară procesul. I-am spus că bine, vedeam cum procurorul DNA întreabă tâmpenii, iar martorii contrazic orice ipoteză, chiar mai rău decât la Brașov. „Dacă merge bine, atunci de unde știe George (Maior) că se vor da pedepse cu închisoarea tuturor celor din dosar?”, m-a întrebat el. Am cerut detalii, mi-a dat, am trecut peste, doar veneam majoritatea cu achitare de la fond, de la Brașov.

Nu se pune problema că nu am înțeles ce s-a întâmplat la ICCJ, ceea ce însă mă lasă cu un gust amar este faptul că Statul Român rămâne prizonierul unor indivizi care își rezolvă frustrările personale condamnând înainte de orice judecată. De fapt, transformând orice judecată într-o problemă de reglare de conturi. Un proces devine astfel o încercare în care nu ai nevoie de avocatul cel mai bun, ci de judecătorul care să asculte și să caute adevărul. Mai sunt și oameni din aceștia, d-aia este nevoie de repartizări „aleatorii” girate de Coldea și oamenii săi din Sistem. Mai există o variantă: să-l angajezi pe Ionuț Coldea și firma sa de consultanță, să treci pe la Bogdan Neidoni prin Monaco și să faci una-două afaceri imobiliare cu gașca în chestiune.

Ca să nu existe vreun dubiu asupra veridicității celor spuse mai sus, să nu fie considerate simple alegații, dacă are cineva de gând să facă vreo anchetă penală, deși mă îndoiesc, le stau la dispoziție cu detalii, locuri, date, persoane, mai mult sunt gata să fac și testul cu detectorul de minciuni. Fără să pun condiția absurdă ca să treacă prin această probă și cei menționați.

Unii resimt o bucurie tâmpă, pentru că asemenea violuri ale Justiției mai sunt încă posibile. Nu am să le spun decât atât: faptul că un monstru hidos bântuie ucigaș pe culoarele Justiției, oricâte servicii ar aduce el prin eliminarea indezirabililor și intimidarea șovăielnicilor, nu face altceva decât să omoare orice pretenție de demnitate a Cetății și să deschidă drumul unor atrocități din ce în ce mai bolnave, din ce în ce mai distructive.

de Mirel Curea

Sursa: Evz.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.