Reteaua Corect
Bogdan Tiberiu Iacob

Oprea - armata anti-Ponta a PSD și PNL. Cu voturiale fostei Securități în spate!

Scris de Bogdan Tiberiu Iacob in 01 decembrie 2020 la 11:51, in Politics. 621 vizualizari Intra in discutie Taguri6 decembrie, alegeri, gabriel oprea, pn, ponta, PSD shortlinkhttp://crct.ro/nx1S

O știre surprinzătoare de săptămînile trecute, dar acoperită de evenimente mai importante, ar putea devoala o strategie împotriva partidului fostului premier Victor Ponta, culmea ironiei, prin intermediul unui mare susținător de odinioară al acestuia: Gabriel Oprea candidează independent în București. Cu exact aceeași temă majoră de campanie ca și Victor Ponta și al său partid Pro România, adică pensiilie militarilor. Simplă coincidență, ori război cu trese pe sub mese?

Pe 22 octombrie, un comunicat al Uniunii Militarilor şi Poliţiştilor “Mihai Viteazul” (UMPMV), al cărei preşedinte este Gabriel Oprea, anunța candidatura acestuia ca independent în alegerile parlamentare, în București. Decizia era motivată, într-un comunicat, în cel mai pur stil ceaușist, ”ca urmare a zecilor de mii de mesaje primite de la patrioţi romani, de la militari şi poliţişti din toată ţara, în care aceştia îi solicită fostului vicepremier să candideze pentru a le apăra drepturile, din nou, din Parlament”. Și se mai amintea că “Gabriel Oprea a iniţiat Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, lege benefică pentru întregul sistem de securitate naţională, lege (…) modificată ulterior, din păcate, în detrimentul pensionarilor militari”.

Ce spune Oprea despre legea 223, a pensiilor militare: ”Oamenii ăștia care jură să-și apere țara cu prețul vieții și sunt alte vremuri nenorocite, în care avem nevoie de ei. Trebuie să fie cu mintea limpede, să asigure securitatea. Trebuie să aibă drepturile la zi și să fie dotați. Asta prevede legea 223. Deci, dacă mă duc în parlament, mă bat să revină această lege”.

Numai că, ce să vezi, modificarea legii 223/2015 în avantajul militarilor români este una dintre cele trei teme majore de campanie ale Pro România: ”Deschiderea şcolilor, testarea naţională şi legea 223/2015 pentru statutul militarilor sunt ceea ce noi considerăm absolut esenţial de pus practică de la 1 ianuarie” spunea recent Ponta într-un interviu. Și nu doar într-unul.

Marea întrebare: dacă doi foști camarazi candidează cu aceeași temă de căpătîi, de ce nu și-au unit forțele candidînd la comun?
”Nu am vrut eu să intru în Pro România” spune Gabriel Oprea într-un interviu pentru Cristoiublog.ro, fără a furniza, în mod suspect, alte explicații.

Să mai spunem că nimic nu anunța, pînă pe 22 octombrie, noua aventură politică a fostului vicepremier, mai ales după ce în luna iulie, Tribunalul decisese că acesta poate fi judecat pentru ucidere din culpă.

”Cei mai mari patrioti au fost in fosta Securitate”

Miza e foarte mare, să recunoaștem:

”În România sunt aproximativ 500.000 de militari și polițiști, aproximativ 300.000 activi, în tot sistemul de securitate, și aproximativ 200.000 de rezerviști, pe cele trei case de pensii, ministerul apărării, interne și SRI, se știe că sunt respectat în acest domeniu” spune Gabriel Oprea în același interviu.

Și niciun efort nu merită precupețit pentru obținerea respectivelor voturi, nici măcar perierea jenantă a fostei Securități în contul unor alegeri care au loc la 30 de ani de la revoluția anti-comunistă:

”Haideți să vă spun o chestie pe șleau, se vorbea de fosta Securitate, vreau să vă spun că acolo, nu știu ce făceau, dar erau cei mai mari patrioți” afirmă cu nerușinare fostul vicepremier despre poliția politică din comunism. Care are, însă, și azi oameni și asociații cu influență și forță.

Că miza e mare o dovedește și faptul că liberalii simt și ei ”piața” și iau măsuri fix înainte de alegeri: Guvernul a adoptat, în şedinţa de ieri, proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviştilor voluntari, care va asigura creşterea atractivităţii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar prin majorarea nivelului de remunerare şi prin eliminarea unor obligaţii/constrângeri, potrivit unui comunicat al MApN.

Faptul că Oprea, anchetat în dosare penale grele, cu imaginea publică făcută praf după tragicul accident din 2015 și ieșit, practic, complet din cărțile politicii, revine brusc și decis în prim plan cu o candidatură în București, parazitînd tema de campanie a lui Ponta și Tăriceanu, ambii candidați tot în București, e greu de crezut că e o simplă potriveală.

Mult mai probabil e că fostul vicepremier a fost aruncat controlat în luptă, asigurîndu-i-se și sprijinul de rigoare pentru strîngerea extrem de discretă a semnăturilor de susținere, pentru a decupa din zestrea electorală a Pro România.

Oprea dezvăluie pentru cristoiublog.ro că a luat decizia de a candida independent după o discuție cu președintele PSD Marcel Ciolacu.
Una ”contondentă”, cum lasă el de înțeles?
Ori una cu beneficii pentru ambele părți, pe termen mediu și lung?

Răspunsul îl vom afla peste scurtă vreme, imediat după alegerile din 6 decembrie.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.