Reteaua Corect

Operațiunea flotantul 2020

Se pune la cale în toată țara. Eu unul am la îndemnă pentru început un singur exemplu. O comună oarecare. Cătina, județul Buzău. Ceea ce relatează Gabriela Muntean, reporter de investigație la „Incisiv Național”, este senzațional. Un punct de referință pentru tot ce se pune la cale la nivel național. În cazul acestei comune, deloc de notorietate până azi, războiul este declanșat între un primar PNL în funcție și un fan ALDE. Până una-alta personajul negativ e omul din ALDE. Dar importante nu sunt cele două personaje, ci mecansimul în sine al unei fraude uriașe, care se pregătește la nivelul întregii Românii.

Să facem deci o radiografie pe un caz existent și documentat de către o publicație locală și de către un reporter local, care se chinuie din greu să-și păstreze independența. Aparent, ceea ce aflăm este un caz divers. O întâmplare cât se poate de banală. Un individ a făcut două lucruri care aparent sunt doar mici extravaganțe. Conform publicației „Incisiv Național”, un domn pe nume Constantin Alexandru Fulgeanu le-a făcut acte de flotanți, în căsuța lui din comuna Cătina, județul Buzău, unui număr de 118 cetățeni. Deci aparent 118 cetățeni s-au mutat în cele două-trei odăi ale acestui modest om de afaceri. Pare ceva absurd. De domeniul ficțiunii. Dar e adevărat. Și de ce acest domn Fulgeanu s-a apucat tam-nesam să cazeze în căsuța lui, dintr-o comună care numără doar 2117 locuitori, nu mai puțin de 118 cetățeni? Cum putem răspunde la această întrebare?

Răspunsul ni-l dă logica formală. Dar și logica alegerilor locale. Pragul electoral pentru a candida cu succes este de 5%. Într-o comună cu 2117 de locuitori, 118 persoane ivite tam-nesam și care au dreptul de a vota fac masa critică. Domnul Constantin Alexandru Fulgeanu și-a propus să devină primar. El este un susținător și un sponsor ALDE. Partidul domnului Călin Popescu Tăriceanu, condus politic de către fostul premier, dar organizatoric de către controversatul Daniel Chițoiu. Deci Alexandru Fulgeanu se pregătește să ajungă primar. Și pune la cale o operațiune numită „flotantul” care se va multiplica în toate localitățile din țară. Și care înlocuiește operațiunile „autobuzul” și „listele suplimentare”, perimate între timp. Acești 118 flotanți vor vota cu sponsorul ALDE. Terenul este pregătit și într-o altă direcție. Și ea caracteristică noilor strategii electorale.

Vorbim despre școală. În orice comună exist o școală. În orice școală există elevi și profesori. Înainte de alegeri și în timpul alegerilor, elevii, conștienți sau nu, pot deveni purtătoriii unor mesaje electorale. Iar profesorii pot deveni agenți. Conform „Incisiv Național”,  domnul Fulgeanu a deschis și acest front. Mai întâi a împins în față un cadru didactic. Adrian Răican. Acesta a  făcut o cerere de adeziune la ALDE. Ca să fie și domnul Chițoiu muțumit. Și după ce domnul Chițoiu a fost mulțumit, Adrian Răican, ce să vezi, a devenit brusc directorul școlii din Cătina. Pe un algoritm politic din timpul lunii de miere dintre PNL și ALDE. Și acum are loc joncțiunea. Domnul Constantin Alexandru Fulgeanu se transformă într-un sponsor al profesorilor și elevilor. Își pregătește terenul pentru alegeri. Razant. Profesorii primesc câte zece tichete cadou ori zece lei. Primesc și elevii câte trei tichete cadou ori zece lei. Și, în plus, fiecare câte o cutie de dulciuri. De la cine? De la viitorul candidat de primar. Pare o glumă. Pare puțin. Pare pur și simplu un gest umanitar. Din partea unui om de afaceri generos. Dar atenție. Vorbim despre o comună cu locuitori extrem de săraci. Pentru care orice leu contează. Omul de afaceri știe, iată, cum să cumpere și când să cumpere și care este momentul în care prețul e cel mai mic.

Victorios pe cele două fronturi, Alexandru Fulgeanu așteaptă finalul acestui an. Când va da lovitura. Îl va zdrobi pe primarul PNL, care nu a „sponsorizat” pe nimeni și care, lipsit de precauție, nu a adus flotanți în Cătina, și va beneficia din plin de imaginea pe care și-a creat-o. De om generos. Care își împarte averea oamenilor nevoiași. Și oamenii îl vor vota. Imaginați-vă că fix acest tip de operațiuni se desfășoară în acest moment simultan în întreaga țară. Cu actori din toate partidele. Alegerile locale din 2020 vor sta sub semnul operațiunii „flotantul”.

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.