Reteaua Corect

ONU pregătește o lovitură CRUNTĂ împotriva lui Donald Trump

Consiliul de Securitate al ONU examinează un proiect de rezoluţie vizând respingerea deciziei preşedintelui american, Donald Trump, de a recunoaşte Israelul drept capitală oficială a Israelului, transmite AFP, potrivit Știripesurse.ro.

Egiptul a făcut să circule sâmbătă un text, obţinut de AFP, care cere ca decizia unilaterală luată de Statele Unite să fie revocată. Acest proiect de rezoluţie ar putea fi supus la vot cu începere de luni. 

Decizia lui Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala statului evreu a declanşat furia palestinienilor, manifestaţii în lumea musulmană şi critici aproape unanime din partea comunităţii internaţionale. 

Proiectul de rezoluţie subliniază că statutul Ierusalimului "trebuie rezolvat prin negociere" şi exprimă "regrete profunde cu privire la recentele decizii asupra Ierusalimului", fără să menţioneze explicit Statele Unite. 

Textul afirmă, de asemenea, că "orice decizie sau acţiune vizând să afecteze caracterul, statutul sau componenţa demografică" a Ierusalimului "nu are forţă legală, este nulă şi neavenită şi trebuie să fie revocată". 

Diplomaţii se aşteaptă ca Statele Unite să facă uz de dreptul lor de veto pentru a bloca această rezoluţie ce ar urma să fie sprijinită de ceilalţi 14 membri ai Consiliului de Securitate. 

Israelul a anexat partea răsăriteană a Ierusalimului, al cărei control l-a preluat în timpul războiului din 1967, apoi a votat o lege care care face din Oraşul Sfânt capitala sa "indivizibilă". 

Anexarea nu a fost recunoscută niciodată de comunitatea internaţională, iar palestinienii consideră Ierusalimul de Est drept capitala viitorului lor stat. 

Mai multe rezoluţii ONU au cerut Israelului să se retragă din teritoriile ocupate în cursul războiului din 1967 şi au reafirmat necesitatea de a pune capăt ocupaţiei. 

În 1980, Consiliul de Securitate a adoptat o rezoluţie declarând că "toate măsurile şi acţiunile legislative şi administrative luate de Israel, putere ocupantă, care vizează să modifice caracterul şi statutul oraşului sfânt al Ierusalimului nu au nicio validitate juridică". 

Statele Unite s-au abţinut cu prilejul acelui vot, autorizând adoptarea măsurii, mai scrie AFP.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.