Reteaua Corect

ONU afirmă că și forțele Kievului au încălcat normele internaţionale în caz de război

Scris de newsreporter in 06 iulie 2022 la 08:49, in Politics. 345 vizualizari Intra in discutie TaguriKiev, norme internationale, onu, razboi, ucraina shortlinkhttp://crct.ro/nzPG

Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, a declarat marţi că ambele părţi din conflictul din Ucraina au încălcat normele internaţionale aplicabile în timp de război, deşi forţele ruse au făcut acest lucru la o scară mult mai gravă, potrivit EFE, citat de Știripesurse.

'Cu toate că ar trebui să avem încă acces la teritoriile ocupate de forţele ruse, am documentat că ambele părţi au comis încălcări ale normelor internaţionale în domeniul drepturilor omului şi ale legislaţiei internaţionale umanitare', a spus ea în prezentarea unui nou raport al biroului său despre situaţia din Ucraina.

'Chiar dacă la o scară mult mai mică, pare de asemenea probabil ca forţele ucrainene să nu fi respectat pe deplin' aceste norme în teritoriile din estul ţării, pe care Rusia vrea să le plaseze sub controlul său total şi unde şi-a concentrat în prezent capacitatea militară, a afirmat Michelle Bachelet.

Serviciile secrete ucrainene şi poliţia naţională ar fi arestat aproximativ 1.000 de persoane suspectate că sprijină forţele ruse şi miliţiile acestora, a menţionat totodată Înaltul Comisar al ONU.

'Ne preocupă faptul că aceste arestări nu sunt efectuate în conformitate cu obligaţiile Ucrainei. De asemenea, am documentat 12 cazuri de dispariţii forţate comise de către forţele de securitate ucrainene', a adăugat ea.

Oficiul ONU pentru Drepturile Omului a documentat 4.889 de decese de civili, inclusiv 335 de copii, dar subliniază că cifrele reale ar putea fi considerabil mai mari.

Cele mai multe decese au survenit în urma atacurilor cu artileria grea asupra zonelor populate, se menţionează în raport.

'În pofida faptului că numărul victimelor civile cauzate de utilizarea acestor arme este incontestabil, forţele armate ruse au continuat să opereze în acelaşi mod, cu consecinţe previzibile asupra populaţiei civile şi a infrastructurii acesteia', şi-a exprimat regretul Bachelet.

Între altele, biroul său a verificat 28 de cazuri de violenţe sexuale legate de conflict, inclusiv cazuri de viol, viol în grup, tortură şi nuditate publică forţată.

Majoritatea cazurilor au fost comise în zone controlate de forţele armate ruse, dar au existat informaţii şi despre cazuri comise în zone aflate sub controlul guvernului ucrainean, a declarat Michelle Bachelet, citată de EFE.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.