Reteaua Corect
Stelian Tanase

Omul forte

Scris de Stelian Tanase in 14 septembrie 2018 la 11:57, in Politics. 70 vizualizari Intra in discutie Taguri10 august, jandarmi, liviu dragnea, PSD shortlinkhttp://crct.ro/nti8

Liviu Dragnea a avut mai multe ținte la 10 august. Opoziția, massmedia independente, protestatarii din societatea civilă. S-a vorbit puțin despre alta tinta – PSD. Dragnea a dorit să intimideze proprii membri. A trimis un mesaj puternic în partid că el rămîne „omul forte”. Că face ce vrea, că are destula forță, că poate scoate jandarmii.

Ca poate să ordone represalii dacă simte nevoia. Azi au fost din Piata Victoria, miine cei din partid, oricare ar fi ei. Si că in plus rămine nepedepsit. In felul acesta a intenționat să pună cu botul pe labe pe cei care scoateau capul din tufișurile partidului, tot mai multi si mai importanti. Vorbesc despre vocile critice. Scaunul lui Dragnea deja se clătina. Căderea in sondaje il pune intr-o pozitie tot mai șubredă. Se vede amenintat în preajma alegerilor. Avea nevoie de o lovitură de proporții. Partidul trebuia disciplinat, adus la ordine, la starea in care a fost imediat după ultimele alegeri parlamentare cind Dragnea nu era contestat de nimeni si era privit ca un zeu.

IMG_0660Lui Dragnea nu i-a reușit figura. In loc să se uneasca in jurul persoanei sale – obiect de cult în partid – pesedistii s-a dezbinat pe cîteva teme. Cine a dat ordinul de represiune? De ce Dragnea nu s-a consultat cu partidul ? Care este rostul camarilei sale de la Scrovistea? Unii au participat, altii nu – nu toți sunt la fel de vinovati. De ce ar plăti toti în mod egal? Complicii la represalii să plăteasca, ceilalți nu. Altii au replicat că PSD, și așa în pierdere de viteza și imagine, după 10 august se va prăbuși. Vinovat Dragnea! Alegerile sunt deja pierdute! îmi spunea un pesedist de frunte, pină ieri mare admirator al lui Dragnea.

 

PSD in loc sa se alinieze disciplinat în Kiseleff 10 este traversat de cea mai mare dihonie din ultimii ani. E greu de crezut că dată de 10 august va fi uitată prea ușor și că Dragnea scapă și de data asta basma curata. Susținerea lui în PSD scade vizibil. Cu singuranță că fără violențele din Vinerea neagra, s-ar aflat azi intr-o pozitie mai bună. Sperietoarea trecerii in Opoziție în 2020 indispune baronii partidului. Dragnea e făcut țap ispășitor chiar de acolitii lui. De la omul forte, la postura de țap ispășitor este o cale lungă pe care PSD e pe cale s-o parcurgă chiar in aceste zile. Este efectul prea marii puteri acumulete de un singur om. Cap de afis Liviu Dragnea.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.