Reteaua Corect

O nouă putere se ridică în Austria și ar putea mătura politica europeană

Scris de newsreporter in 03 octombrie 2023 la 08:48, in Politics. 407 vizualizari Intra in discutie Taguriaustria, fpo, Harald Vilimsky, partid, partidul libertatii shortlinkhttp://crct.ro/nBZN

Influentul extremist de dreapta Harald Vilimsky va fi din nou candidatul principal al Partidului Libertății (FPÖ) din Austria, la alegerile europarlamentare din 2024, conform Euractiv, scrie Rador Radio România. Scopul său este să unească partidele naționaliste în cea mai mare forță din Europa, relatează Știripesurse.

Vilimsky e considerat un jucător-cheie în aripa de extrema dreaptă a FPÖ, fiind candidat principal și în 2019. Atât el cât și FPÖ sunt cotați cu 30% în sondajele naționale din Austria.

„Harald Vilimsky, aceasta e stânca pe care ne construim campania electorală”, a declarat duminică Kickl. „Îl vom susține pe Harald al nostru cu toată forța noastră împotriva acestui dictat de la Bruxelles”, a subliniat el, adăugând că în ultimele decenii UE a devenit „cel mai mare incitator [european] la război”.

Vilimsky a declarat că, dacă ar putea, ar abroga întreaga centralizare de la Bruxelles. „Acesta e un apel radical la reformă”, nu un apel la părăsirea UE, a explicat el. El a fost în schimb un mare susținător al aprofundării integrării, deși face parte dintre eurosceptici. Aliații pe care și i-a găsit în luptă variază „de la Viktor Orbán la Marine Le Pen”.

SPÖ de centru-stânga pariază și el pe un personaj consacrat, Andreas Schieder, a scris Der Standard. El conduce delegația partidului la Bruxelles din 2019 și e considerat favoritul facțiunii vieneze a SPÖ. În schimb verzii și ÖVP, de centru-dreapta, nu și-au stabilit candidații principali încă.

Cel mai cunoscut personaj conservator, Othmar Karas, a criticat frecvent și gălăgios măsurile luate de propriul partid la Viena - inclusiv blocarea accesului la Schengen al României și Bulgariei.

Facțiunile naționaliste și-au dat mâna

content-image

Şase partide naţionaliste din Parlamentul European - din Austria, Ungaria, Spania, Franţa, Italia şi Polonia - au semnat la finalul anului trecut un acord de cooperare,.

Harald Vilimsky califică acordul drept un pas important "pentru cooperarea partidelor patriotice şi conservatoare la nivel european".

Acordul a fost semnat de FPO, Liga (Italia), Gruparea Naţională (Franţa), Vox (Spania), Fidesz (Ungaria) şi de un partid minoritar din coaliţia de guvernământ din Polonia. Fără a da detalii despre acord, Vilimsky a apreciat că această cooperare „uneşte ceea ce trebuie să fie unit".

Obiectivul cooperării este, potrivit lui Vilimsky, să se formeze "o axă politică puternică drept contrapondere la imigraţia masivă şi la centralizarea UE".

Eurodeputatul austriac şi-a exprimat totodată speranţa că, la viitoarele alegeri europene, partidele naţionaliste "ar putea deveni cea mai mare forţă în Europa".

Cele şase partide care au semnat acordul au în total 72 din cei 705 de mandate din Parlamentul European, Liga şi Gruparea Naţională - cu 29 şi respectiv 23 de parlamentari - având cea mai mare pondere în acest nou grup de cooperare.

Fidesz are 12 eurodeputaţi în legislativul european, Vox are patru, FPO - trei, iar partenerii polonezi - unul singur.

"Vom putea să schimbăm direcţia şi să repunem Europa pe calea pluralităţii, a demnităţii şi a forţei sale: departe de statul central, pentru a pune capăt imigraţiei masive şi pentru a promova conştient culturile diverse care au făcut măreţ continentul nostru", a apreciat Vilimsky.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.