Reteaua Corect
Ioan Spanu

O ipoteză: Dominic Fritz-următorul Klaus Iohannis?

Scris de Ioan Spanu in 15 octombrie 2020 la 12:29, in Politics. 1050 vizualizari Intra in discutie TaguriDominic Fritz, iohannis, presedinte, primar, timisoara shortlinkhttp://crct.ro/nwOl

Victoria categorică a lui Dominic Fritz, devenit noul primar al municipiului Timișoara, este una care ridică multe semne de întrebare. Nu în ceea ce privește corectitudinea votului timișorenilor, căci aceasta este problema partidelor care au participat la alegeri, ci în cu totul altă direcție, una cu bătaie mult mai lungă.

Întrebare-cheie: A FOST CUMVA GÎNDIT DOMINIC FRITZ CA URMAȘ AL LUI KLAUS IOHANNIS?

Azi, s-ar putea ca această întrebare să-i surprindă pe mulți dintre cititori, dar peste patru ani s-ar putea ca ea să fie extrem de actuală. Să nu uităm că mandatul de primar al Timișoarei se va încheia în anul 2024, adică exact atunci cînd se încheie și mandatul prezidențial al lui Klaus Iohannis! În 2024, vor avea loc toate alegerile: locale, parlamentare și prezidențiale.

La o analiză atentă, revăzînd articole din arhivă, informații care au fost uitate de mulți analiști, observăm că și în cazul lui Klaus Iohannis au fost destule semne care anunțau ascensiunea sa, gîndită și susținută de structuri economice și de altă natură.

Pentru a susține cu argumente teza aceasta, privind posibilitatea ca în 2024 Dominic Fritz să fie candidat la președinția României după modelul Iohannis, reproducem un pasaj semnificativ dintr-un articol al nostru din „Cotidianul” din 19 martie 2018, intitulat „De ce nu a candidat Iohannis în 2009” (https://www.cotidianul.ro/de-ce-nu-a-candidat-iohannis-in-2009/):

Clubul Economic German“ l-a propus în 2007 pe Iohannis să fie candidat la Preşedinţie în 2009

Informaţia despre candidatura din 2009 a lui Klaus Iohannis la funcţia de preşedinte al României îi aparţine jurnalistului de investigaţie Marius Albin Marinescu, redactor şef al revistei „Justiţiarul“ din Sibiu, cel căruia i se datorează cea mai mare parte a documentelor din „Dosarul caselor lui Iohannis“. Iată ce scria acesta încă din octombrie anul trecut:

Intenţia primarului sibian de a candida la preşedinţia României nu a fost din anul 2014 și nici din 2013 când l-a adus Crin Antonescu – la ordin! – în PNL, ea este mai veche, fiind lansată din vara anului 2007, la întâlnirea CLUBULUI ECONOMIC GERMAN din Transilvania (alcătuit din oameni de afaceri germani, austrieci, luxemburghezi și olandezi, majoritatea dintre ei masoni), care a avut loc în comuna Biertan din judeţul Sibiu. Atunci s-a stabilit ca primarul sibian să participe ca independent la alegerile din 2009 cu sloganul electoral: „Pentru ca România să arate ca Sibiul!“. Însă Traian Băsescu, informat fiind de SRI-ul care juca la două capete, le-a tăiat nemţilor entuziasmul, fluturând cele două dosare penale ale lui Iohannis de la DNA, unul cu cele două case furate de familia Iohannis prin uz de fals și celălalt cu mafia retrocedărilor imobiliare de la Sibiu, condusă de primarul Iohannis! Amenințat cu pușcăria, primarul sibian a cedat șantajului și a renunțat la depunerea candidaturii. După ce s-a închis lista candidaturilor la alegerile prezidențiale din anul 2009, hopa și procurorul Țuluș și amanta lui de atunci, procuror Claudia Roșu (subalterna devenită ulterior soție), cu NUP-urile lor salvatoare din data de 24 octombrie 2009! Conform facsimil 5, data de 24.09.2009 a Ordonanței nr. 270/P/2009 este relevantă, nu data de 12 mai 2010, când au comunicat această soluție cei doi procurori amorezi, după o jumătate de an de la data emiterii respectivei Ordonanțe! Struțo-cămila ulterioară, cu Iohannis propus premier de Antonescu în campania electorală din anul 2009, nu l-a mai deranjat pe Băsescu fiindcă știa că pericolul trecuse.

Este de mirare că această informaţie teribilă a trecut neobservată în toată presa, deşi ea limpezeşte multe lucruri tulburi din acea perioadă şi chiar de mai tîrziu! Cu atît mai mult, cu cît documentele din dosarele penale ale lui Klaus Iohannis confirmă la virgulă ceea ce scria jurnalistul Marius Albin Marinescu!

O explicaţie a faptului că informaţia a fost ignorată de presă ar putea fi aceea că mulţi s-au gîndit că o discuţie într-o comună nu ar avea relevanţă. Însă comuna Biertan nu este o comună oarecare, ci este simbolul comunităţii de saşi din România! Biertan este una dintre primele așezări germane de sași, fiind consemnată în „Diploma Andreeană“ (Andreaneum) din 1224, dată de regele Andrei al II-lea al Ungariei (1175-1235)”.

Mai mult decît atît! Ilustram acel articol cu o fotografie publicată de ziarul monden „Cancan” în 2007 despre faptul că încă de atunci Klaus Iohannis era prezentat ca viitor președinte al României și nu oricum, ci cu susținerea lui Traian Băsescu, președintele în exercițiu, aflat la un pas de suspendare:

Această fotografie, cu Băsescu și Iohannis, însoțiți de soțiile lor la o plimbare prin Sibiu, n-a fost luată în seamă de nimeni, astfel încît, în 2009, cînd Crin Antonescu l-a propus pe Iohannis ca Prim-ministru, toată lumea a fost surprinsă, așa cum a fost și în 2014, cînd același Crin Antonescu a renunțat la propria candidatură, aducîndu-l tot pe Iohannis în fruntea PNL și, imediat, propunîndu-l candidat la Președinția României!

Așadar, ceea ce era teoria conspirației în 2007, cînd apărea fotografia de mai sus, a devenit realitate „surprinzătoare” în 2014! Asta înseamnă să ignori informațiile, chiar și pe cele care par fanteziste la un moment dat: riști să fii surprins de evenimente pe care le puteai anticipa.

La fel și acum, cînd la orizont apare acest carismatic voluntar, neamțul Dominic Fritz, care a devenit, ca și neamțul Klaus Iohannis, primarul unui mare oraș din România!

Despre ciudata biografie a lui Dominic Fritz și felul în care a ajuns să renunțe la postul de consilier al fostului președinte al Germaniei pentru a deveni primarul Timișoarei, vom reveni într-un articol amplu în zilele următoare.

Pînă atunci, să citim împreună o mărturisire a lui Dominic Fritz, sub titlul „Ce m-a adus aici”, în care scrie: „În februarie 2017, m-am alăturat protestelor pentru apărarea justiției și statului de drept. Mi-am spus oful cu două discursuri în Piața Operei, iar la Berlin am devenit membru fondator al inițiativei Diaspora Civică Berlin”.

Acum poate că nu mai este așa de surprinzătoare întrebarea noastră din titlu! Căci, ce treabă ar avea voluntarul Dominic Fritz cu „apărarea Justiției și statului de drept” din România, dacă în spatele acțiunilor sale nu ar fi și altceva? În general, cei care au alte preocupări prin țara noastră evită să se implice în chestiunile interne, pe de o parte pentru că nu cunosc bine legile interne, iar, pe de altă parte, pentru a evita suspiciunea că are cine știe ce misiune pe la noi.

Cu toate acestea, iată, Dominic Fritz participa la protestele #Rezist, s-a înscris în USR și, deși nici măcar nu are cetățenie română, devine primar în Timișoara, bătîndu-l chiar pe candidatul PNL, partid la guvernare, susținut de președintele Iohannis!

Prea multe coincidențe, prea multe suspiciuni posibile!

Toate acestea, la un loc, fac posibile multe interpretări. Între care și aceasta: nu cumva planul cu Dominic Fritz este mult mai amplu, asemănător cu cel din 2007, cînd Klaus Iohannis era propus de „Clubul Economic German“ să fie candidat la Președinția României?

Merită să analizăm această perspectivă măcar pentru ca în 2024 să nu fim la fel de surprinși, așa cum am fost în 2014! Ca să nu mai vorbim și despre desueta noțiune de „interes național”.


Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.