Reteaua Corect
Val Valcu

Noua clasă politică nu mai aleargă după ciolan, se grăbește la sarmale

Scris de Val Valcu in 21 octombrie 2019 la 11:08, in Politics. 40 vizualizari Intra in discutie Taguriciolan, clasa politica, claudiu năsui, PSD, USR shortlinkhttp://crct.ro/nv9S

Convenția Democratică ajungea în 1996 la guvernare, propulsată în principal de tineri, cu promisiunea că aduce în funcții 15.000 de specialiști. Cu specialiștii nu știu cum stăm, dar tinerii de astăzi par a-și pune speranțele în 16751 de vegani. Majoritatea doar pentru ciolan nu va salva România, scrie pe Facecbook Claudiu Năsui, unul dintre cei 16.000 de membri USR. În această postare-document programatic, noua clasă politică scrie negru pe alb: Nu am cerut funcții, nu am cerut subvenții, nu am cerut contracte cu statul.

Asta așa e, colegii dlui Năsui (cum ar fi, de exemplu, dl Barna), nu au cerut contracte cu statul, au fost obligați să le încheie de Dragnea, Mazăre și Ciuma Roșie, cum se întâmplă în orice dictatură.

Ce vor, totuși, oamenii noi?

Alegeri în două tururi, pentru primari, și anticipate, scrie dl Năsui.

Entuziasmul cu care USR susține votul în două tururi este molipsitor, pentru cei prea recenți sau prea uituci. Cu același entuziasm cereau ”reformiștii”, în 2005, votul uninominal. A fost introdus la alegerile din  2008, iar din 2009 toți, de la analiști la politicieni, nu știau cum să revenim mai repede la votul pe listă. Cei care strigau cel mai tare după votul uninominal condamnau cu cea mai mare putere rezultatul acestuia. Panaceul ”universal” pentru suferințele societății românești crease mai multe probleme decât rezolvase, ca să nu spunem că nu  rezolvase nimic. Sau, poate își atinsese scopul: partidul lui Băsescu  a câștigat cu un mandat mai mult decât PSD, la egalitate de scor, ceea ce i-a permis să ia puterea.

Am putea să bănuim că și noii reformiști urmăresc, de fapt, tot propriul interes? Pe de o parte, este limpede pentru oricine gândește cu propriul creier că USR  este avantajat de votul  în două tururi: negocieri, alianțe, jocuri de culise. În fond, mai multe funcții. Desigur, pentru binele public, pentru a scăpa de primarii pesediști etc.

Dar anticipatele?

Guvernul PSD s-a dus, nu mai poate să dea  OUG pe Justiție, Dragnea e în pușcărie. Nu cumva, tocmai din cauza asta? Să fie teama că USR rămâne fără combustibil electoral, dacă așteaptă alegerile la termen? Sau foamea este cea care îi face atât de nerăbdători?

Cu alte cuvinte, există riscul ca noua clasă politică, aia care nu mai aleargă după ciolan, să vrea lucruri mai consistente, cum ar fi de exemplu sarmalele, anticipate până la Crăciun, sau drob și cozonac, dacă se duc anticipatele spre Paște?

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.