Reteaua Corect

Nikolai Patrushev, omul lui Putin”, prezintă viziunea Rusiei despre conflictul planetar

Patrushev, șeful Consiliului de Securitate al Rusiei, a acordat un interviu exploziv cotidianului Rossiyskaya Gazeta, ce-a fost publicat ieri, în ajunul celui de-al doilea „Summit pentru democrație” organizat de către Statele Unite. SOLIDNEWS prezintă varianta integrală a interviului, ce conține elemente extrem de utile pentru a pricepe mai bine strategiile geopolitice pe care Rusia le va implementa în perioada următoare. De asemenea, pentru o înțelegere și mai bună a viziunii lui Patrushev, considerat a fi cel mai apropiat colaborator al lui Putin, adăugăm la final și precedentul interviu acordat de acesta în ianuarie 2023, tot unei publicații rusești. (surse externe: rg.ru și memri.org), scrie SolidNews.

Marți, Statele Unite vor începe cel de-al doilea „summit pentru democrație”, după care, după cum a declarat Departamentul de Stat, Washingtonul va accelera așa-numita reînnoire democratică a lumii. Ce părere aveți despre această adunare de vasali americani?

Nikolai Patrushev: „Summitul pentru democrație” organizat de actualul staff de la Casa Albă se desfășoară cu siguranță în cadrul cursei prezidențiale americane, care a și început de fapt. Va fi o altă adunare în favoarea ordinii mondiale, unde Washingtonul vrea să joace un rol central pentru totdeauna. Ne așteptăm ca disidenții să fie etichetați drept „state nedemocratice”.

Încă o dată, Statele Unite se vor declara un apărător al dreptului internațional, în timp ce vor declara cu siguranță că lumea ar trebui să trăiască după regulile lor. Oponenții geopolitici vor fi acuzați fals de crime de război și corupție de la tribună, dar, ca de obicei, vor închide ochii la acte reale de genocid și fraudă financiară comise cu aprobarea Casei Albe. Vor exista promisiuni de a face eforturi pentru a-i hrăni pe cei înfometați și pentru a-i elibera pe cei condamnați pe nedrept din închisori. Cu toate acestea, ei vor păstra tăcerea despre faptul că aproximativ o cincime din toți prizonierii din lume se află în închisorile americane, inclusiv cei condamnați la mai multe sentințe pe viață. Cu un zel deosebit, ei vor apăra drepturile minorităților sexuale și vor impune o „agendă verde” întregii lumi, exacerbând criza energetică din țările satelit.

Vorbind ipocrit despre libertatea de alegere, Statele Unite, care s-au autointitulat principalul dictator al lumii, își vor bate joc de țările în care suveranitatea și puterea oamenilor sunt încălcate.

Se va repeta ideea că Statele Unite sunt un exemplu de democrație pentru întreaga omenire?

Nikolai Patrushev: Desigur. La urma urmei, principala sarcină a regimului politic din Statele Unite moderne este de a-și induce în eroare propria populație în condițiile crizei sistemice în care se află ei înșiși.

Democrația lor este doar o fațadă frumoasă a structurii de stat, care este concepută pentru a ascunde nerespectarea drepturilor americanilor obișnuiți. Oricine a studiat cu atenție sistemul juridic și socio-politic al Statelor Unite nu-și face iluzii cu privire la libertatea de exprimare și exprimarea voinței în această țară. Despre ce libertate de opinie putem vorbi atunci când nici măcar fostul președinte al Statelor Unite nu are voie să vorbească în rețelele de socializare și în presă pe teme de interes pentru societate, iar mass-media este plină de purtătorii de cuvânt ai celor mai mari companii și grupuri de elită.

Procesul politic s-a transformat într-o ciocnire a corporațiilor care își plasează oamenii în locuri cheie la putere. De asemenea, ele formează politica externă, se străduiesc să mențină dominația internațională, să creeze focare de tensiune în întreaga lume pentru câștigurile lor de miliarde de dolari pe diverse contracte, afișând o transparența fictivă pe care ei înșiși o controlează.

Proclamând lozinci democratice în SUA și în afară, de fapt, Washingtonul a fost mult timp un campion la încălcarea suveranității statelor, în numărul de războaie și conflicte dezlănțuite, în vânătoarea grosolană și ilegală a cetățenilor altor țări.

Dacă SUA decide cu adevărat să se îndrepte spre democrație și încetează să-și umilească aliații – vasali, nu vom face decât să o salutăm.

La summit, vom auzi, de asemenea, discursuri patetice despre modul în care Kievul, cu sprijinul NATO „bun”, se confruntă cu „răul universal” în fața Rusiei?

Nikolai Patrushev: Sunt sigur că acest subiect va deveni unul dintre cele mai importante. De fapt, țările NATO sunt parte la conflict. Ei au transformat Ucraina într-o tabără militară uriașă. Ei trimit arme și muniții trupelor ucrainene, le oferă date de recunoaștere, inclusiv cu ajutorul sateliților și a unui număr semnificativ de vehicule aeriene fără pilot. Instructorii și consilierii NATO instruiesc armata ucraineană, iar mercenarii luptă ca parte a batalioanelor neonaziste. Încercând să prelungească această confruntare militară cât mai mult posibil, ei nu își ascund scopul principal – înfrângerea Rusiei pe câmpul de luptă și dezmembrarea ulterioară a acesteia.

La începutul lunii martie, un bombardier strategic american a lansat un atac nuclear condiționat asupra Sankt Petersburgului de la o distanță de 200 de kilometri.

Această tendință a Washingtonului nu se schimbă, pentru că elita americană nu a vrut niciodată să se împace cu o Rusie puternică și independentă?

Nikolai Patrushev: Corect. Cel puțin din 1945, sursa oricărei escaladări a tensiunilor la scară globală a fost dorința neîngrădită a autorităților americane de a-și păstra un rol dominant în lume. După cum cred ei, acum sunt împiedicați în acest sens de două mari puteri: Rusia și China. Federația Rusă nu urmărește doar o politică independentă de consolidare a lumii multipolare, ci, în multe privințe, depășește America din punct de vedere spiritual, moral și militar. China este principalul concurent economic al Statelor Unite. În urma încercărilor de a „suprima” Rusia, Washingtonul va prelua RPC.

Permiteți-mi să vă reamintesc că măsurile specifice de distrugere a URSS au fost aprobate în urmă cu 75 de ani de bine-cunoscuta directivă a Consiliului Național de Securitate al SUA „Sarcini față de Rusia”. Odată cu prăbușirea Uniunii Sovietice, Occidentul a devenit euforic. Cu toate acestea, nu a durat mult, deoarece în Rusia și-a corectat greșelile. Astăzi, țara noastră poate asigura nu numai stabilitatea internă, ci și securitatea cetățenilor săi împotriva amenințărilor externe.

La începutul lunii martie, un bombardier strategic american a lansat un atac nuclear condiționat asupra Sankt Petersburgului de la o distanță de 200 de kilometri deasupra insulei Gotland din Marea Baltică, provocând în mod deliberat o agravare a tensiunilor. Și-au pierdut complet frica?

Nikolai Patrushev: Dintr-un anumit motiv, politicienii americani care se află în captivitatea propriei propagande rămân încrezători că, în cazul unui conflict direct cu Rusia, Statele Unite sunt capabile să lanseze un atac preventiv cu rachete, după care Rusia nu va mai putea răspunde. Aceasta este o prostie, acționează orbește și acest lucru este foarte periculos.

Uitând de lecțiile istoriei, unii din Occident vorbesc deja despre răzbunare, ceea ce va duce la o victorie militară asupra Rusiei. Putem spune un lucru despre asta. Rusia are răbdare și nu intimidează pe nimeni cu un avantaj militar. Dar are o armă modernă unică capabilă să distrugă orice adversar, inclusiv Statele Unite, în cazul unei amenințări la adresa existenței sale.

sursă: Reuters

Cu toate acestea, Occidentul mizează nu numai pe înfrângerea militară, ci și pe epuizarea economică a Rusiei.

Nikolai Patrushev: Evident. Sub presiunea Washingtonului, multe companii occidentale au părăsit piața rusă. Cu toate acestea, în așteptarea prăbușirii economiei noastre și a creșterii sentimentelor de protest, acestea s-au înșelat grav.

În ultimul deceniu, Occidentul a pus în aplicare ideea de a crea o ordine tehnologică în care doar ea ar trebui să prospere, iar restul lumii este destinat periferiei dezvoltării socio-economice. Prin urmare, liderii săi sunt furioși în legătură cu reacția echilibrată a Rusiei la presiunea sancțiunilor. Țara noastră îi irită pe conducătorii Statelor Unite și ai Europei cu independența sa economică, independența materiei prime și gândirea științifică. Țările occidentale însele sunt complet dependente de companiile transnaționale și de lanțurile economice globale. Dacă, de exemplu, ar fi impuse sancțiuni de același nivel împotriva Angliei sau Franței, aceste state ar fi aruncate rapid în haos.

În același timp, Rusia nu își va închide economia față de lume. Aceasta va rămâne deschisă și va fi integrată cu economiile țărilor suverane care sunt îngrijorate de propria lor prosperitate.

În mod evident, subminarea economiei rusești și decimarea armatei ruse sunt două părți ale aceleiași strategii pe care Occidentul încearcă să o pună în aplicare de secole?

Nikolai Patrushev: Desigur. Nu trebuie să credem cu naivitate că metodele de agresiune economică sunt mai blânde și mai umane. Țările europene și Japonia, de exemplu, au încetat să mai furnizeze Rusiei o serie de medicamente, inclusiv cele vitale. În acest sens, companiile farmaceutice occidentale continuă cu demnitate „tradițiile” predecesorilor lor. Este bine cunoscut faptul că majoritatea acestor companii au lucrat la un moment dat la dezvoltarea de gaze otrăvitoare și sufocante din ordinul Germaniei naziste. Adică au susținut pe deplin ideologia genocidului așa-numitelor popoare „de prisos”.

Să ne amintim cum aceiași anglo-saxoni i-au hrănit pe naziști în anii 1930, sperând să-i întoarcă împotriva Uniunii Sovietice. După ce au câștigat dividende financiare și geopolitice din cel de-al doilea război mondial, astăzi Washingtonul și Londra îndulcesc din nou nazismul și fascismul. Folosind Ucraina, ei nu se opun aprinderii unui conflict paneuropean sau chiar mondial, imaginându-și că pot scăpa de el.

Se pare că Occidentul colectiv nu va învăța din trecut.

Nikolai Patrushev: Occidentul s-a opus țării noastre de mai multe ori. Uneori sub stindardele polonezilor și suedezilor, apoi cu vulturii napoleonieni, sub steagul britanic sau sub svastica lui Hitler. Rezultatul este același: toate încercările de a zdrobi Rusia sunt în zadar. Nedorind să învețe lecții din istorie, occidentalii au probleme din nou și din nou.

Nici Washingtonul nu este entuziasmat de stabilitatea din Asia creată ca urmare a celui de-al Doilea Război Mondial și a mișcărilor de eliberare. Strategia indo-pacifică a SUA este o încercare de a crea un NATO asiatic. Noua alianță va deveni un alt bloc agresiv îndreptat împotriva Chinei și Rusiei și, în același timp, pentru a face docile statele acum independente.

Reînarmarea Marinei Australiene în cadrul noii alianțe AUKUS, inclusiv cu furnizarea de submarine nucleare, sprijinul militar pentru Taiwan și Coreea de Sud au un obiectiv pe termen lung – stabilirea dominației SUA și NATO asupra Eurasiei în flancul său estic.

Chiar și în timpul Războiului Rece, Pentagonul, aflat la cel mai mic pericol din partea URSS, era gata să transforme Europa într-un deșert radioactiv.

Washingtonul a împins Tokyo la o nouă militarizare. Forțele de autoapărare ale Japoniei devin o armată cu drepturi depline, capabilă să desfășoare operațiuni ofensive. Acest lucru a fost deja confirmat legal de legea japoneză, care, de fapt, este o încălcare gravă a unuia dintre cele mai importante rezultate ale celui de-al Doilea Război Mondial. Pariind pe arme de atac, premierul Kishida a declarat că țara sa achiziționează 400 de rachete de croazieră Tomahawk din Statele Unite.

Pe lângă înarmarea Japoniei, Washingtonul încearcă să reînvie spiritul militarismului japonez, care, se pare, a fost eradicat în 1945. Se pare că locuitorii statului insular doresc din nou să facă kamikaze, murind pentru interesele altor oameni. Occidentalii nu vor să-și amintească și să tacă în mod deliberat despre modul în care la începutul secolului XX și-au folosit agresivitatea împotriva Uniunii Sovietice și a Chinei și, ca urmare, japonezii și-au întors armele împotriva americanilor, britanicilor și aliaților lor.

În același timp, politicienii americani și europeni de astăzi nu numai că „uită” de fapte incomode din trecut, ci și rescriu în mod deliberat istoria, chiar contrar bunului simț. Acest lucru se vede în campania lansată ipocrit pentru reabilitarea nazismului. Ei chiar au inventat faptul că doar ucrainenii au eliberat Europa de naziști. Ei promovează mitul Holodomorului ca un act de genocid.

Nikolai Patrushev: Cei care cunosc istoria și nu încearcă să o falsifice sunt conștienți de faptul că în anii 1920 și 1930 situația accesului la alimente a fost mai gravă în RSFSR decât în Ucraina. Acest lucru este documentat, există multe fapte. Ca un exemplu, putem cita biografia Eroului Uniunii Sovietice Grigori Ivanovici Boiernov. La sfârșitul anului trecut, a fost sărbătorit centenarul. Un cunoscut ofițer de informații, participant la Marele Război Patriotic, multe operațiuni speciale, a murit în timp ce conducea asaltul palatului lui Amin din Afganistan. S-a născut în 1922 în regiunea Smolensk, tatăl său fiind președintele fermei colective. Cu toate acestea, în anii 1930, familia sa s-a mutat în Ucraina, deoarece a fost mai ușor să se hrănească și să supraviețuiască acolo.

Apropo, sloganurile Holodomorului au fost acum adoptate de americani la scară globală, acuzând țara noastră că provoacă o criză alimentară globală. Nu am nicio îndoială că, în timpul summitului pentru democrație, acest subiect va fi discutat din nou. În același timp, occidentalii înșiși blochează aprovizionarea cu cereale și îngrășăminte rusești în străinătate și pur și simplu jefuiesc și revând pubelele ucrainene la un preț triplu către cele mai sărace țări, așa cum au făcut strămoșii lor coloniali.

Uneori se pare că Occidentul, prin acțiunile sale, își sapă singur groapa. Urmărind ceea ce se întâmplă în Uniunea Europeană, există un sentiment puternic că îl așteaptă un viitor foarte vag.

Nikolai Patrushev: Prăbușirea Uniunii Europene este chiar după colț. Desigur, europenii nu vor tolera această suprastructură supranațională, care nu numai că nu se justifică, ci și împinge Lumea Veche la un conflict deschis cu țara noastră. Statele Unite sunt gata să lupte împotriva Rusiei nu numai până la ultimul ucrainean, ci și la ultimul european. Chiar și în timpul Războiului Rece, Pentagonul, aflat la cel mai mic pericol din partea URSS, era gata să transforme Europa într-un deșert radioactiv. Este puțin probabil ca ceva să se fi schimbat în mintea strategilor americani.

Și cum se potrivește acest lucru cu faptul că Statele Unite și Europa sunt principalii aliați la nivel declarativ?

Nikolai Patrushev: Paradoxul este că Washingtonul este direct interesat de dezintegrarea Uniunii Europene pentru a-și elimina competitorul economic, pentru a preveni prosperitatea Europei prin cooperarea cu Rusia. Americanii au făcut deja multe pentru a se asigura că Lumea Veche își pierde statutul de jucător economic puternic. Din multe puncte de vedere, acesta este motivul pentru care Washingtonul pus în practică sancțiunile anti-ruse. Asistăm la o schimbare radicală a modelului economic al UE, bazată pe o combinație de resurse energetice ieftine din Rusia și tehnologii europene avansate.

O lovitură față de Europa va fi tratată prin punerea în aplicare a planurilor comune cu Washingtonul de reducere a materiilor prime și a dependenței tehnologice de Beijing. În plus, Uniunea Europeană se află într-un impas al migrației. Mulți dintre migranți nu numai că doresc să se integreze în familia europeană, ci și să-și creeze propriile califate, forțând autoritățile locale și populația să trăiască în conformitate cu legile lor. Împreună cu ei, reprezentanții grupurilor infracționale și militanți merg în Europa. Autorii atacurilor teroriste de mare amploare din ultimii ani de la Londra, Bruxelles și Paris au fost cetățeni ai UE – imigranți din enclavele naționale care există deja în Europa. Dacă ne amintim că Al-Qaeda, ISIS (organizații teroriste internaționale interzise în Federația Rusă) și alte organizații teroriste au fost create de Statele Unite la un moment dat, iar teroriștii din Siria și Irak sunt instruiți de instructori CIA, este posibil ca aceleași persoane să se afle în spatele pregătirii atacurilor teroriste din Europa. Scopul lor este de a destabiliza situația de pe un continent de al cărui viitor Statele Unite sunt total indiferente.

SUA domină Europa, ignorând faptul că Rusia a jucat istoric un rol principal pe continent. În secolul al XIX-lea – Imperiul Rus, în secolul XX – Uniunea Sovietică. Așa va fi și în secolul XXI.

Sunt SUA încrezătoare în propriile sale puteri? Apusul, în opinia lor, poate amenința pe toată lumea, dar nu pe ei? În opinia mea, Statele Unite pot fi, de asemenea, amenințate de riscurile de dezintegrare.

Nikolai Patrushev: Statele Unite au câștigat statutul de mare putere cu realizări economice bazate pe acțiuni cinice de confiscare a teritoriilor, resurselor, exploatării popoarelor și profitului de pe urma acțiunilor militare ale altor state. În același timp, au rămas un mozaic care se poate destrăma cu ușurință la cusături. Să spunem că, așa cum a fost inițial, ele vor fi împărțite în Nord și Sud. Mai mult decât atât, nimeni nu poate exclude faptul că sudul se va îndrepta spre Mexic, ale cărui terenuri americanii le-au confiscat în 1848. Și asta înseamnă mai mult de două milioane de kilometri pătrați. Apropo, liderii latino-americani nu ascund faptul că conștientizarea rolului distructiv al Statelor Unite a devenit larg răspândită. Înființarea bazei de la Guantanamo Bay este considerată un furt direct al suveranității cubaneze. Și acesta este doar unul dintre multele exemple de încălcări sistematice ale independenței țărilor din America Latină. Nu există nicio îndoială că, mai devreme sau mai târziu, vecinii din sud ai Statelor Unite vor recâștiga teritoriile furate de la ei.

În plus, există multe contradicții interne în Statele Unite. Nu există unitate nici măcar în cadrul elitei americane în sine.

Nikolai Patrushev: Corect. Antagonismul dintre republicani și democrați este în creștere. Există contradicții din ce în ce mai mari între diferite structuri financiare și corporații transnaționale cărora le pasă doar de capitalizarea lor, și nu de bunăstarea Americii. Elitele americane, care se consideră de neatins, nu s-au asociat niciodată cu poporul american.

Proiectele lor, cum ar fi BLM, adică „Black Lives Matter”, și impunerea universală a teoriilor transgender vizează degradarea spirituală a populației, care se află deja într-o stare de apatie. Individualismul și consumerismul hrănite la americani vor face o glumă crudă cu țara lor. Cetățenii obișnuiți nu vor ridica un deget de dragul de a păstra integritatea Americii, realizând că nu au nevoie de autoritățile lor. Neștiind ce fac, autoritățile americane se distrug pas cu pas.

Problema Americii este că a jucat prea multe jocuri geopolitice, uitând de propriile probleme presante. În timp ce Statele Unite, în laboratoarele sale militaro-biologice, inventează noi virusuri pentru a distruge popoarele țărilor nedorite, orașele americane odată curate se îneacă în murdărie și gunoi.

Construită în detrimentul tipografiei, piramida financiară americană dă în mod repetat rateuri vizibile. Modelul tipăririi necontrolate de bani, în care orice problemă economică este literalmente inundată de bani, nu poate funcționa la nesfârșit. Cu o datorie externă de peste 31,5 trilioane de dolari, SUA sunt din ce în ce mai mult pe cale să intre în incapacitate de plată. Scăderea nivelului de încredere în dolar, nesusținut de bunurile reale, precum și în sistemul de operațiuni speculative umflate pe piața bursieră va conduce statele la o criză financiară puternică.

Oricât de patetic ar suna, rușii nu numai că nu vor război, dar nici nu vor moartea Statelor Unite, nici a oricărei alte țări.

Nikolai Patrushev: Sunt absolut de acord. Cultura noastră veche de secole se bazează pe spiritualitate, compasiune și milă. Rusia este un apărător istoric al suveranității și statalității oricăror popoare care au apelat la ea pentru ajutor. Ea a salvat SUA în sine de cel puțin două ori, în timpul Războiului de Independență și al Războiului Civil. Dar cred că de data aceasta este imposibil să ajutăm Statele Unite să-și mențină integritatea.

Pe 16 ianuarie 2023 Nikolai Patrushev a mai acordat un interviu presei rusești, ce completează interviul de mai sus, îl reproducem aici pentru mai buna înțelegere a strategiei actuale a Rusiei:

Patrushev: „Toate cele patru asasinate ale președinților americani au amprente corporative”

Nikolai Patrushev, vechiul secretar al Consiliului de Securitate al Rusiei și fostul șef al FSB, succesorul KGB-ului, i-a acordat un interviu lui Vitaly Tseplayev, de la ziarul Argumenti i Fakti. Patrushev este cunoscut ca fiind unul dintre puținii confidenți ai lui Vladimir Putin și unul dintre factorii de decizie care au influențat hotărârea invaziei Ucrainei.

Interviul este dominat de punctul de vedere al lui Patrushev conform căruia politica occidentală este determinată de corporațiile transnaționale, care conduc politicienii. În conformitate cu acest punct de vedere, Patrushev consideră că „toate cele patru asasinate ale președinților americani au amprente corporative”.

Potrivit lui Patrushev, strategia occidentală și în special anglo-americană este de a limita rivalii la niște națiuni de dimensiuni mici, iar ei încearcă să facă Rusiei ceea ce i s-a făcut Iugoslaviei – și anume să o reducă la dimensiunea din secolul al XV-lea. Acesta este sensul războiului din Ucraina, unde Occidentul, temându-se să lupte direct împotriva Rusiei, îi manipulează pe ucraineni să lupte împotriva fraților lor ruși. Patrushev mai susține că americanii au abandonat Afganistanul pentru a dedica mai multe resurse pregătirii Ucrainei pentru a ataca Rusia.

sursă: Rbc.ru

Mediu turbulent

Î: „Nikolai Platonovich, care este evaluarea dumneavoastră despre situația mondială la începutul acestui an?”

R: „Situația mondială este extrem de complexă și are caracter turbulent. Multe țări din diferite regiuni trec simultan prin crize militaro-politice, economice, sociale și spirituale. Să sperăm că vor avea loc schimbări pozitive în acest an”.

Î: „Ați afirmat odată că oamenii de la conducerea țărilor occidentale nu fac nimic în propriile țări pentru a îmbunătăți situația, darămite la nivel global. Puteți detalia, ce ați vrut să spuneți prin asta?”

„Politicienilor occidentali le lipsește puterea și capacitatea de a schimba în bine viața în statele lor, deoarece nu mai sunt actori independenți de mult timp. Toată lumea are legături, cu mari afaceri, lobby-iști și fundații în spate. Nici măcar nu ascund aceste fapte. Există exemple destul de recente.”

„Se pare că zeci de membri ai Parlamentului European erau sub controlul agențiilor lui George Soros, în timp ce Comisia Europeană a creat o serie de scheme corupte în valoare de zeci de miliarde de euro pentru achiziționarea de vaccinuri la comanda uneia dintre cele mai mari companii farmaceutice americane din lume. Este evident că adevărata putere în Occident este în mâinile clanurilor care controlează resursele și ale corporațiilor multinaționale.”

Î: „Vorbiți despre Rockefeller și Rothschild?”

R: „De fapt, există mult mai multe corporații și clanuri de acest tip. De exemplu, veniturile combinate ale primelor 500 de companii din lume, conform datelor neoficiale, au însumat aproape 38 de trilioane USD în 2021”

„Corporațiile cu sediul în SUA reprezintă majoritatea companiilor multinaționale. Veniturile lor au însumat aproximativ 16 trilioane USD, cu profituri nete de 1,8 trilioane USD”

„Capitalul unui număr de companii transnaționale  depășește PIB-ul majorității economiilor lumii, în timp ce fondurile pe care le-au constituit pentru a se îmbogăți și mai mult pretind a fi un instrument supranațional de guvernare a umanității. Aceeași Fundație Soros a devenit aproape principalul centru mondial pentru planificarea și implementarea „revoluțiilor de culoare””.

Doi actori într-o singură piesă

Î: „Deci nici măcar autoritățile americane nu duc politici independente?”

R: „În esență, statul american acționează doar ca o coajă [o acoperire] pentru un conglomerat de corporații uriașe care conduc țara și încearcă să domine lumea. Pentru corporațiile transnaționale [TNC], chiar și președinții americani sunt simpli figuranți care pot fi închiși ca Trump. Toate cele patru asasinate ale președinților americani au amprente corporative. Nu este o coincidență că un număr tot mai mare de americani declară că republicanii și democrații sunt doar doi actori în aceeași piesă, ceea ce nu are nimic de-a face cu democrația”

Potrivit lui Patrushev, corporațiile transnaționale au fost implicate în asasinatul Președintelui Lincoln din 1865 (sursă: Pbs.com)

„Autoritățile americane, unite cu marile afaceri, servesc interesele corporațiilor multinaționale, inclusiv ale complexului militar-industrial. Politica externă asertivă a Casei Albe, agresivitatea nestăpânită a NATO, apariția blocului militar „AUKUS” și a altor instituții sunt, de asemenea, o consecință a influenței corporative”

„Proiectul de buget american pentru 2023 servește drept cea mai bună dovadă a planurilor Washingtonului de a duce noi războaie în detrimentul bunăstării propriilor cetățeni. Jumătate din suma totală de 1,7 trilioane USD din cheltuielile guvernamentale planificate sunt alocate apărării. Sunt planificate 45 de miliarde USD în alocări pentru continuarea ostilităților din Ucraina și prelungirea conflictului.”

„Aceasta este starea lucrurilor, în ciuda faptului că SUA și slujitorii săi cad irevocabil într-o gaură a datoriilor. Americanii au o datorie națională de peste 31 de trilioane USD. Datoria Angliei de 2,4 trilioane de lire sterline a devenit cea mai mare începând cu cel de-al Doilea Război Mondial și a depășit 101% din produsul intern brut [al țării]. Japonia, cu o datorie publică de aproape 10 trilioane USD, a stabilit un record mondial în raportul datorie/PIB, care este de peste 2,6 ori. Treaba este însă că țările care se consideră stăpâne ale lumii nu vor plăti aceste datorii.”

„Înainte, Occidentul a atins prosperitatea și dominația mondială prin cuceriri coloniale. Așa acționează și companiile multinaționale astăzi, preferând să-și mărească capitalul prin atragerea resurselor din alte țări. În acest sens, ele folosesc propriul sistem de spălare a creierului maselor. Doresc să impună populației mondiale ideea unor reguli, pe care ei înșiși le-au inventat și care nu sunt conforme cu dreptul internațional”

Exploatarea globală

Î: „Chiar credeți că CTN-urile au o influență puternică asupra proceselor politice și socio-economice locale atunci când operează în întreaga lume?”

R: „Corect. Pe de o parte, introduc noi tehnologii prin investiții străine directe și cresc productivitatea. Totuși, populația nu poate profita de aceste rezultate, deoarece companiile împing afară din sistem producătorul local, punând astfel monopol pe piață. Ei privează țările de oportunitatea de a-și crește bogăția națională.”

„Legislația națională este insuficientă pentru a aborda această problemă. Actuala reglementare juridică internațională privind activitățile economice ale CTN a fost conturată în interesul corporațiilor și chiar cu implicarea lor directă. Nu există planuri de schimbare în favoarea intereselor naţionale ale ţărilor afectate”

„Într-o lume în schimbare, scopul corporațiilor este de a menține un sistem de exploatare globală. În fruntea acestuia se află o elită de oameni de afaceri care nu se asociază cu niciun stat. Dedesubt, se află așa-numitele „națiuni dezvoltate ale lumii”, precum și „miliardul de aur”. Și apoi este restul umanității, numită cu dispreț „lumea a treia”.”

Î: „După această logică, Rusia, aparent, nu va avea locul cel mai de invidiat în această ierarhie”.

R: „Nu este loc pentru țara noastră în Occident. O grămadă de puteri mondiale sunt enervate pe Rusia pentru că se bucură de resurse bogate, de un teritoriu vast, de oameni inteligenți și de sine stătători, care își iubesc țara, tradițiile și istoria ei”

„Corporațiile transnaționale sunt nervoase în legătură cu viziunea asupra lumii și divergența ideologică dintre Rusia și alte țări, care sunt sub controlul capitalului occidental. Corporațiile sunt concentrate pe îmbogățirea lor și pe dezvoltarea unei societăți de consum. Rusia, pe de altă parte, reprezintă o echilibru rezonabil între valorile spirituale și morale și dezvoltarea socio-economică.”

„În acest context, occidentalii caută să ne slăbească țara, să distrugă limba rusă și cultura rusă. Au perfecționat de mult tehnologia subminării adversarilor lor din interior și fragmentării lor în state mici”

„Acesta a fost modul lor de operare înainte, când, de exemplu, Londra a distrus imperiile până la sfârșitul Primului Război Mondial și a înființat zeci de țări. Așa se procedează și astăzi. Un exemplu izbitor este Iugoslavia. Statul, care a avut o voce independentă pe arena internațională, este împărțită în șase țări”.

Ce semnifică evenimentele din Ucraina?

Î: „Sfârșitul lunii decembrie a marcat 100 de ani de la formarea URSS. Ce impact credeți că a avut prăbușirea Uniunii în 1991 asupra politicilor SUA și ale aliaților săi?”

„Le-a încurajat. Cincisprezece noi subiecte de drept internațional au apărut pe teritoriul fostei Uniuni Sovietice. Desigur, nimeni nu poate egala URSS în ceea ce privește nivelul de influență, cu excepția Federației Ruse, care, fiind capabilă să-și păstreze reputația internațională meritată de secole, este membră permanentă a Consiliului de Securitate al ONU și joacă un rol crucial în lume, apărându-și interesele naționale”.

„Prin urmare, planurile occidentalilor sunt de a continua să sfâșie Rusia și, în cele din urmă, să o șteargă pur și simplu de pe harta politică mondială. Astăzi, ei încă strigă cu voce tare că Rusia nu trebuie să rămână unită, trebuie să fie limitată la granițele statului din secolul al XV-lea. În acest scop, ei nu se vor sfii de nimic, și nu se vor feri de a inventa o istorie complet falsă a țării noastre, de a-și transfera responsabilitatea pentru asuprirea altor popoare asupra acesteia (ceea ce este ceva ce nu a fost făcut niciodată de Rusia).”

„Toată povestea cu Ucraina a fost începută la Washington pentru a împărți și pune două popoare învecinate și asemănătoare unul împotriva celuilalt. Milioanelor de oameni le-a fost interzis să vorbească limba lor maternă rusă și au fost forțați să-și uite originile”.

„Occidentul, pentru a-și satisface ambițiile, practic distruge poporul ucrainean, forțând generația activă să piară pe câmpul de luptă și sărăcind restul populației.”

„Evenimentele din Ucraina nu sunt o ciocnire între Moscova și Kiev, ci o confruntare militară între NATO (în primul rând Statele Unite și Marea Britanie) cu Rusia. De frică de contactul direct, instructorii NATO îi conduc pe băieții ucraineni la moarte sigură. Prin intermediul operațiunii militare speciale [SVO], Rusia își eliberează regiunile de ocupație și trebuie să pună capăt experimentului sângeros al Occidentului de a extermina poporul fratern ucrainean”.

Î: „Dar lumea, dimpotrivă, acuză Rusia că a confiscat teritoriul Ucrainei, că a demarat atacuri asupra infrastructurii acesteia…”

„Nu suntem în război cu Ucraina pentru că, prin definiție, nu îi putem urî pe ucrainenii de rând. Tradițiile ucrainene sunt apropiate de poporul Rusiei, la fel cum moștenirea poporului rus este inseparabilă de cultura ucraineană.”

„Să reținem că limba ucraineană este păstrată ca una dintre limbile de stat în Crimeea. Centrele culturale ucrainene și ansamblurile de cântece și dans ucrainene continuă să concerteze în multe orașe. În sudul regiunii Orientului Îndepărtat rusesc, un număr semnificativ de locuitori percep cultura poporului ucrainean ca fiind nativă”

„Și cu cât cetățenii Ucrainei vor înțelege mai devreme că Occidentul luptă împotriva Rusiei cu propriile lor mâini [ucrainenii], cu atât mai multe vieți vor fi salvate. Mulți și-au dat seama de mult acest lucru, dar le este frică să vorbească de teama represaliilor. În planurile Occidentului nu intră și scopul de a salva viața cuiva în detrimentul propriei lor îmbogățiri și a altor ambiții. Între timp, americanii, britanicii și alți europeni își creează adesea iluzia că protejează civilizația de barbarie”.

Î: „Faceți aluzie la evenimentele din Afganistan, unde SUA au declarat lupta împotriva terorismului și apoi s-au retras destul de nedemn?”

„Nu numai în Afganistan, ci și în alte regiuni. Ei înșiși au creat organizații teroriste, cum ar fi Al-Qaeda, Mișcarea Talibană sau ISIS, pentru a-și atinge obiectivele, iar apoi ei înșiși au luptat împotriva lor. Pe de o parte, au făcut un spectacol de eliminare a liderilor terorişti precum Osama bin Laden, pe de altă parte, o ei antrenau şi înarmau alte sute de soldați”

„Prezența SUA în Afganistan nu s-a dovedit a fi o luptă împotriva terorismului, ci, dimpotrivă, o creare a unor scheme de corupție de mai multe milioane de dolari și o creștere a producției de droguri. Retragerea bruscă a americanilor din asta, după cum s-a dovedit, a avut mult de-a face cu concentrarea lor asupra Ucrainei, unde, conform evaluărilor lor, pregătirea regimului marionetă de la Kiev pentru acțiuni ofensive anti-ruse era în curs de desfășurare”

„De altfel, acest lucru a fost confirmat de secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, care a declarat că, dacă armata americană nu ar fi părăsit Afganistanul, Washingtonul nu ar fi putut să aloce atât de mulți bani Ucrainei. Mai mult, o parte din echipamentele retrase din teritoriul afgan a fost transportată în Europa, în principal în Polonia, permițându-le europenilor să militarizeze regimul de la Kiev”.

Patrushev: Retragerea SUA din Afganistan a fost programată pentru a ajuta Kievul în acțiunile sale ofensive anti-ruse

Î: Pe 24 februarie anul trecut, Rusia a desemnat tocmai „demilitarizarea” și „denazificarea” Ucrainei drept obiective ale SVO. Mai sunteți încrezător că aceste obiective vor fi atinse?

„Infractorii neo-nazişti, care în ultimii ani s-au dezlănţuit în Ucraina,  vor fi inevitabil pedepsiţi. Cu toate acestea, este posibil ca cei mai odioşi să fie salvaţi de stăpânii lor pentru a fi trimiși în alte ţări pentru orchestrarea loviturilor de stat și îndeplinirea sarcinilor subversive”

„O astfel de schemă a fost perfecţionată în timpul înfrângerii Germaniei naziste. După 1945, americanii, britanicii şi autorităţile vest-germane aflate sub controlul lor au raportat despre denazificarea zonei de ocupaţie germane aflate sub responsabilitatea lor. Între timp, naziştii salvaţi de pedeapsă au fost utilizați pentru a crea forțele armate ale RFG, precum și rețeaua de informații americane și britanice, inclusiv pentru operațiuni ascunse împotriva statelor membre ale taberelor socialiste.”

„CIA, care până în 1948 a fost numită Oficiul SUA pentru Servicii Strategice, a folosit în mod activ foștii angajați ai Abwehr și ai Direcției Imperiale de Securitate Reich a lui Hitler pentru a crea noi servicii secrete germane”

„În anii postbelici, americanii au implicat activ criminalii naziști în dezvoltarea de noi arme, inclusiv arme de distrugere în masă și mijloacele lor de livrare. Același lucru este valabil și pentru utilizarea de către americani a criminalilor de război japonezi, care s-au implicat în dezvoltarea și utilizarea armelor chimice și bacteriologice.”

„Potențialul umanității este departe de a fi epuizat”

Î: „Să revenim la subiectul influenței CTN asupra politicii diferitelor țări. Susțineți că este aproape nelimitată. Și ce metode, în opinia dvs., sunt în arsenalul CTN-urilor?”

„Acestea sunt cele mai cinice metode. Unele dintre ele includ experimentarea cu agenți patogeni și viruși periculoși în laboratoare de biologie militară supravegheate de Pentagon; ei sunt angajați fără scuze în corupția morală și etică a societății.”

„Occidentul a stăpânit o „zombificare” a oamenilor prin mijloace de propagandă în masă și acum încearcă să folosească arme cognitive, influențând pe toată lumea în mod țintit prin tehnologia informației și tehnicile de neuropsihologie.”

„Occidentul implantează valori neoliberale și alte valori, dintre care unele sunt în mod inerent opuse naturii umane. Aceștia acționează în mod conștient și nu fac un secret în rândul membrilor cercului lor că agenda LGBT este un instrument pentru a reduce treptat numărul de „persoane superflue”, care nu se încadrează în notoriul „miliard de aur”.

„Ieri, OMG-urile erau promovate fără nicio îngrijorare pentru consecințele pe care astfel de produse le au asupra sănătății umane, iar astăzi femeile sunt îndemnate să nu aibă copii pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice. „Știința de peste mări” sugerează că oamenii ar trebui măsurați după cantitatea de carbon pe care o lasă în urmă. Măsoară și cântărește umanitatea în același mod în care oamenii de știință naziști măsurau pe vremea aceea craniile în căutarea criteriilor de împărțire a „raselor superioare” și „inferioare”.

Î: „Poza pe care o creionațu este o imagine destul de sumbră, nu-i așa? Parcă sfârșitul omenirii este chiar după colț…”

„Potențialul umanității este departe de a fi epuizat. Există instituții menite să influențeze pozitiv această situație. Acestea sunt: ONU și Consiliul de Securitate al ONU. Instituțiile precum SCO, BRICS, ASEAN și alte organisme similare câștigă popularitate. Cu toate acestea, Occidentul nu este interesat de eficacitatea lor”

„Anglo-saxonii încearcă în mod obsesiv să determine comunitatea mondială să creadă că aceste instituții și-au depășit utilitatea și că este necesar să trăiască după regulile lor inventate”

„Cei care nu sunt de acord cu hegemonia lor sunt etichetați drept „state-paria”, „state teroriste” sau state care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale. Între timp, țările occidentale nu observă că ele însele sunt treptat depășite numeric, pentru că lumea se sătura de strategia lor de forță și amenințări”.

Puterea este în oameni

Î: „Cum intenționează conducerea Rusiei să-și conceapă strategia în lumina provocărilor menționate mai sus?”

„Țara noastră urmează o cale spre construirea unei economii puternice, moderne, independente, pentru a obține suveranitatea economică. Rusia are toate resursele necesare pentru aceasta. Este nevoie de o cultură pentru exploatarea lor, o atitudine atentă și măiestrie față de comorile noastre (nu numai naturale, dar si intangibile).Afacerile rusești trebuie să fie orientate la nivel național. Capitalul privat, la fel ca autoritățile, ar trebui să se gândească la dezvoltarea pe termen lung a țării.”

„Independența financiară a Rusiei este importantă, la fel ca suveranitatea tehnologică. Avem destui inventatori ai noștri, precum Mihail Lomonosov și Ivan Kulibin. Problema este să îi găsești la timp. Nu ar trebui doar să dezvoltăm știința și educația, ci și să reînviem un adevărat cult al omului de știință, al inginerului, al muncitorului. Generația tânără ar trebui să fie inspirată de ideile de muncă creativă în beneficiul patriei, mai degrabă decât să stea în birourile corporațiilor occidentale.”

„Puterea indestructibilă a Rusiei constă în poporul nostru muncitor, al cărui avantaj constă, printre altele, în diversele sentimente asupra vieții, în multietnia și multi-confesionalismul lor. Este important să înțelegem că avem o cultură unică și distinctă că Rusia nu este Europa sau Asia și, cu siguranță, nu este „anti-Occident”.

„Apropo, aceasta este diferența fundamentală față de Occident. Pentru un rus, ura, prin definiție, nu poate fi o forță unificatoare. Numai occidentalii, care numesc deschis SUA inamicul, sunt plini de ură. Dar ar trebui să li se amintească de operațiunile lor militare nereușite din Vietnam, Afganistan, alte țări…”

„Este important pentru noi, având în vedere apariția de noi amenințări militare, să avem astfel de forțe armate și servicii de securitate încât adversarii Rusiei nici să nu îndrăznească să creadă că pot lupta cu noi”.

SolidNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.