Reteaua Corect
Bogdan Tiberiu Iacob

Nicolai aruncă bomba: Scandalul Unifarm - detonare controlată de la Cotroceni

Liderul ALDE, Norica Nicolai, afirmă că scandalul amorsat de DNA la Unifarm și punerea sub urmărire penală a directorului general Adrian Ionel reprezintă, de fapt, o detonare controlată orchestrată de putere pentru a detensiona în oarecare măsură nervozitatea populației, ea susținînd că vor urma și alte asemenea detonări, culminînd cu dărîmarea guvernului Orban.

Procurorii DNA au dispus marți control judiciar pe o durată de 60 de zile pe numele directorului general al Unifarm, Ionel Adrian, acuzat că a luat mită 760.000 euro. Banii au fost ceruți ca să atribuie un contract de achiziție a sute de mii de combinezoane și 3 milioane de măștil de protecție.

Nicolai a atras atenția, într-un interviu acordat lui Ion Cristoiu, că în comunicatul DNA privind începerea urmării penale contra directorului Unifarm, Adrian Ionel, nu se afirmă că acesta a luat mită, ci doar a cerut mită, amintind că situația seamănă cu cea care a dus la achitarea lui Ludovic Orban, după dosarul deschis de DNA în 2016.
În plus, mai spune ea, la asemenea sumă s-ar fi impus reținerea și arestarea preventivă lui Ionel, acesta primind doar control judiciar.

În opinia fostului europarlamentar, întreg scandalul pare a fi artificial, avînd menirea de a mai detensiona actuala situație din România, pe fondul creșterii nervozității românilor din cauza măsurilor restrictive din pandemie:

”După părerea me,a acest eveniment de azi trebuie corelat cu ce spun ultimele sondaje despre nemulțumirea populației față de această perioadă de izolare. Oamenii își exprimă nemulțumirea, nu violent, ca în alte state, dar ei sunt profund nemulțumiți pentru că li s-au limitat drepturile și libertățile în timp ce alții, în aceeași perioadă, au beneficiat din plin de pe urma acestor restricții.
Eu cred că este vorba de o detonare, dacă pot spune lucrul ăsta, care să mai dezamorseze starea publicului.

Eu cred că s-a luat decizia detonării acestui caz– și bănuiesc și de unde, cred că palatul Cotroceni este foarte îngrijorat! – și nu exclud să urmeze și altele de aceeași natură, dar mi-e foarte clar că dacă lucrurile nu vor fi conforme dorințelor celor care conduc această țară, fie președintele Iohannis, fie cei care îl conduc pe președintele Iohannis, s-ar putea să asistăm și la ”detonarea” guvernului.

Sunt foarte convinsă că dacă lucrurile se deteriorează și economia nu se relansează, vom asista la mai multe ”detonări” de acest gen”, care vor culmina peste cîteva luni cu detonarea guvernului Orban, pentru că cineva trebuie să deconteze. E doar o piesă, această anchetare a dlui.Ionel. Eu nu am văzut absolvent de academie de informații condamnat în România” mai spune Nicolai. 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.