Reteaua Corect

Netanyahu poate reveni - Coaliția lui Bennett a pierdut majoritatea în Parlamentul Israelului

Scris de newsreporter in 06 aprilie 2022 la 12:21, in Politics. 332 vizualizari Intra in discutie Taguriisrael, majoritate, Naftali Bennett, netanyahu, Parlament shortlinkhttp://crct.ro/nzpc

Coaliţia eteroclită a prim-ministrului israelian Naftali Bennett şi-a pierdut miercuri majoritatea în parlament după plecarea surprinzătoare a unei deputate de dreapta, salutată imediat de opoziţie, relatează France Presse și Agerpres, potrivit Știripesurse.

Plecarea lui Idit Silman, membră a partidului dreptei radicale Yamina al prim-ministrului, lasă coaliţia cu 60 de locuri, doar unul sub pragul majorităţii (61) în Knesset, parlamentul israelian cu 120 de deputaţi.

"Am încercat calea unităţii. Am lucrat intens pentru această coaliţie, dar din păcate nu pot afecta identitatea evreiască a Israelului', a declarat miercuri Idit Silman, citată într-un comunicat.

Naftali Bennett şi centristul Yair Lapid au format în iunie anul trecut o coaliţie eteroclită susţinută de 61 de deputaţi şi reunind partide de stânga, centru, dreapta, precum şi o formaţiune arabă, o premieră în istoria ţării, pentru a pune capăt celor peste 12 ani consecutivi de conducere a lui Benjamin Netanyahu în fruntea guvernului.

Acordul de coaliţie prevede o rotaţie între Bennett şi Lapid în fruntea guvernului şi repartizarea posturilor de miniştri.

"Îmi închei prezenţa în coaliţie şi voi încerca să vorbesc cu prietenii mei pentru a mă întoarce acasă şi forma un guvern de dreapta. Şi ştiu că nu sunt singura care simte asta", a adăugat deputata Silman, a cărei declaraţie a fost imediat salutată de liderul opoziţiei, Benjamin Netanyahu.

"Idit, tocmai ai dovedit că ceea ce îţi ghidează acţiunea este identitatea evreiască a Israelului, ţara lui Israel, şi îţi urez bun venit înapoi în tabăra naţională", a spus într-o înregistrare video Netanyahu, care conduce un bloc de opoziţie de dreapta ce reuneşte partidul său, Likud, formaţiuni evreieşti ultrareligioase şi extrema dreaptă.

Netanyahu, care încearcă să revină la putere în ciuda procesului său pentru corupţie, a cerut altor parlamentari de dreapta din guvernul de coaliţie să i se alăture. "Veţi fi primiţi cu braţele deschise şi cu toate onorurile", a declarat el.

Plecarea deputatei Silman are loc după o ceartă săptămâna aceasta cu ministrul sănătăţii, Nitzan Horowitz, după ce acesta a cerut spitalelor, în conformitate cu o decizie a Curţii Supreme, să permită distribuirea de pâine dospită - şi nu azimă, după cum spune tradiţia - în timpul Paştelui evreiesc.

Această plecare survine într-un moment în care în Israel au fost comise trei atacuri, dintre care două legate de organizaţia jihadistă Stat Islamic, în ultimele două săptămâni.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.