Reteaua Corect

Netanyahu 'a fost răzgândit' de americani: dă înapoi cu declarațiile care au generat deranj

Scris de newsreporter in 10 noiembrie 2023 la 09:51, in Politics. 407 vizualizari Intra in discutie TaguriAMERICANI, Fasia Gaza, netanyahu, sua shortlinkhttp://crct.ro/nCbj

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat joi că ţara sa nu încearcă să cucerească, să ocupe sau să guverneze Fâşia Gaza după războiul său împotriva Hamas, dar va fi nevoie de o "forţă credibilă" pentru a intra în enclava palestiniană, dacă va fi necesar, pentru a preveni apariţia ameninţărilor militante, informează Reuters. Inițial, Netanyahu spunea că Israelul va reveni în Fâșia Gaza și va asigura securitatea teritoriului, informează Agerpres, potrivit Știripesurse.

Comentariile premierului Netanyahu de săptămâna aceasta, care sugerau că Israelul va fi responsabil pentru securitatea Fâşiei Gaza pe termen nelimitat, au fost respinse de Statele Unite, principalul aliat al Israelului.

 

Washingtonul a spus că se va opune ocupării israeliene de după război a Fâşiei Gaza, unde Israelul duce o campanie de bombardamente pentru a distruge conducătorii Hamas ai enclavei după atacul acestor militanţi în sudul Israelului pe 7 octombrie.

Vorbind joi la postul american de televiziune Fox News, premierul Netanyahu a spus:"Nu urmărim să cucerim Gaza, nu urmărim să ocupăm Gaza şi nu urmărim să guvernăm Gaza".

"Cred că armata israeliană se comportă excepţional" - Netanyahu

Benjamin Netanyahu a spus că va trebui să se formeze un guvern civil în Gaza, dar că Israelul se va asigura că un atac precum cel din 7 octombrie nu se va mai întâmpla.

"Aşadar, trebuie să avem o forţă credibilă care, dacă este necesar, va intra în Gaza şi va ucide ucigaşii. Pentru că asta va împiedica reapariţia unei entităţi asemănătoare Hamas", a spus Netanyahu.

Bombardamentele Israelului au ucis peste 10.800 de palestinieni, potrivit oficialilor din domeniul sanitar din Fâşia Gaza. O catastrofă umanitară este în desfăşurare în prezent, pe măsură ce proviziile de bază se epuizează, iar răniţii copleşesc un sistem medical fragil.

Premierul Netanyahu a mai spus că, după război,"ceea ce trebuie să vedem este Gaza demilitarizată, deradicalizată şi reconstruită".

Video pe Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.