Reteaua Corect

A început: PNL, plângere penală împotriva Gabrielei Firea

Scris de newsreporter in 25 iulie 2020 la 12:45, in Politics. 424 vizualizari Intra in discutie Tagurigabriela firea, plangere penala, pnl bucurești shortlinkhttp://crct.ro/nwqc

Ceea ce mai mulți analiști au preconizat, adică hăituirea actualului edil al Capitalei în Justiție, a început să se întâmple. PNL București a depus o plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva Gabrielei Firea, a unui consilier general şi a doi funcţionari din conducerea Primăriei Capitalei, pe motiv că au refuzat să pună pe ordinea de zi a şedinţelor Consiliului General proiectele prin care urmau să fie schimbaţi trei consilieri aleşi pe listele PNL, dar care nu mai sunt membri ai partidului, scrie Hotnews.ro.

Anunțul a fost făcut sâmbătă, într-o conferință de presă, de către liderul PNL București, Violeta Alexandru.

Plângerea penală a fost făcută împotriva primarului general Gabriela Firea, a şefului Direcţiei Juridice din Primăria Capitalei, Mariana Brod, a secretarului general al municipiului Bucureşti, Georgiana Zamfir şi a consilierului general Marius Adrian Pavel, care a condus şedinţele de Consiliu General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

PNL București îi acuză pe cei patru că comit un abuz prin faptul că refuză să pună pe ordinea de zi a şedinţelor CGMB proiectele de hotărâri privind schimbarea a trei consilieri aleşi pe listele PNL, dar care nu mai sunt membri ai partidului.

Violeta Alexandru a spus că a făcut solicitări repetate în acest sens, care însă au fost ignorate și a acuzat-o pe Firea că încearcă să controleze CGMB prin slăbirea forței partidelor de opoziție.

"Din decembrie şi ulterior, din mai, PNL a solicitat Primăriei Municipiului Bucureşti să ia act de ieşirea din Consiliu a celor trei consilieri şi să pună pe ordinea de zi propunerea de validare pentru următorii din lista de supleanţi a PNL. (...) Acţionarea în instanţă nu este pentru mine un scop în sine. Gabriela Firea, prin refuzul sistematic de a pune pe ordinea de zi acest punct, ne-a pus în situaţia de a apela la instanţă pentru că apreciem că este dreptul bucureştenilor să aibă acolo oameni care să le reprezinte interesele. Apreciem şi rămâne să decidă instanţa că Primăria Capitalei prin Gabriela Firea si cei care organizează ordinea de zi şi şedinţele de Consiliu comit un abuz prin faptul că refuză să pună pe ordinea de zi aceste puncte vizând înlocuirea consilierilor generali", a declarat Alexandru.

Ea a susținut că se așteaptă în continuare la abuzuri, prin folosirea discreţionară a banilor publici, și a făcut apel către angajații Primăriei Capitalei "să aducă la cunoştinţa oamenilor informaţii privind modul în care s-au cheltuit fără discernământ banii publici".

Liderul consilierilor generali ai PNL din CGMB, Stelian Bujduveanu, a spus că "subiectul plângerii penale este abuzul în serviciu", pe care actuala administraţie l-ar fi comis, "același mod de operare" fiind și în 2016, împotriva USR.

El a precizat că acum PNL are doar 5 reprezentanți CGMB.

"Am încercat pe cale amiablă, am încercat pe cale administrativă, am atacat la Prefectură dar nu putem sta deoparte să lăsăm actuala administraţie să-şi bată joc pe votul bucureştenilor, să-şi bată joc de noi toţi cetăţenii care suntem de bună credinţă", a declarat Bujduveanu.

El a susținut că PNL București are informaţii că actuala administraţie ar vrea să treacă proiecte pentru care are nevoie de majoritate absolută, iar din acest motiv nu ar vrea înlocuirea celor trei consilieri.

HotNews.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.