Reteaua Corect
Stelian Tanase

Naufragiul PSD

Azi e ziua cea mare la PSD.VV Dăncilă va fi nominalizată candidat la președinție. După citeva hachite, fițe de mironosiță, și diferite declarații cu dus si intors, iat-o acolo unde s-a vrut. PSD va ignora sondajele deși ni s-a spus că acestea vor fi principalul criteriu. Asta pentru că VVDăncilă stă prost – la acest capitol – are numai 9% mult sub alti lideri pesediști. Firea de pildă. Se va tranșa chestiunea politic. Pe scurt va fi care pe care!? Ce sustinere in CEx are VVDăncilă – premier si sef de partid și ce sustinere au alții? Pe cine susțin baronii? Evident, VVDăncilă are toate atuurile, (bugete) și nu va mișca nimeni în front indiferent ce crede fiecare.

De ce va fi ea aleasă? Pentru că s-a ambiționat să candideze. Consilierii ei o sfătuiesc astfel. O incurajează, o împing de la spate. Ce orizont se vede dincolo de 10 și 24 nov nu are nimeni habar. Păi va fi cam așa. VV Dăncilă va obține cam 18%, (cu 4-5 procente mai putin decit la europarlamentare ) și nu va trece în turul al doilea. Ea va demisiona și dacă nu o face va fi alungată într-un congres extraordinar. De altfel unul din pretextele pentru a candida este ca să raspundă pe de-a-ntregul de scor. Dacă ar candida altcineva și ea ar fi în spate, jocul s-ar derula doar pe jumătate. Eșecul ar fi al candidatului, dar VVDăncilă ar plăti și asta nu ii convine, după cum susține. Asa – candidînd ea însăși – iși asumă toate consecințele.

dancila 1VV Dăncilă se duce spre un eșec – cu tot cu partidul – de mari proporții. Este cel mai slab candidat opozabil lui Iohannis. Cel mai slab candidat pe care PSD il poate prezenta electoratului. Ea e tare doar in interiorul PSD, la poporul pesedist, unde numai 9% au studii superioare. La electorat in general nu valorează aproape nimic. Nu văd imensul aparat PSD trudind să adune voturi pentru VV Dăncilă. Destui pesedisti o consideră incapabilă și vor să scape de ea cu orice preț. E o soluție tranzitorie. O înfrîngere le-ar prinde bine. Va fi un „lasă-mă să te las” în campanie de toată minunea! Aparatul va trage tare numai la alegerile locale din vară unde fiecare iși joacă postul.

Pentru PSD problema este alta – alegerile prezidențiale influențează direct celelalte alegeri, cele din 2020. Dacă în nov se confirmă trendul instalat in electorat la 26 mai, atunci va fi jale. PSD a intrat pe calea pierzaniei cu VVDăncilă în frunte. Așadar mai are de stat în fruntea PSD și al guvernului pină în decembrie. Între timp partidul se pregătește de naufragiu…

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.